Σημαντικές αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής της Α’ Κατηγορίας

Α' Τοπικό - Γενικά A' Τοπικό ('Ομιλος Παραμονής) - Γενικά | 27 Σεπτεμβρίου 2016, 11:27

Δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΣ Χανίων η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας, στο οποίο υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Από κάθε όμιλο οι πέντε πρώτες ομάδες θα σχηματίσουν τον όμιλο τίτλου και οι υπόλοιπες τον όμιλο παραμονής. Η διαφοροποίηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάθε ομάδα από την 1η μέχρι την 10η κάθε ομίλου θα μεταφέρει βαθμούς στη β’ φάση. Οι βαθμοί που θα κατακτήσει κάθε ομάδα θα διαιρούνται με τον συντελεστή τρία και θα προκύπτει ο αριθμός των βαθμών που θα μεταφέρει στη β’ φάση (το αποτέλεσμα θα στρογγυλοποιείται στον πλησιέστερο ακέραιο αριθμό).

Όσον αφορά τον υποβιβασμό στη Β’ Κατηγορία θα υποβιβάζεται απευθείας ο τελευταίος του ομίλου παραμονής, ενώ ο 9ος θα έχει ελπίδες παραμονής μόνο σε περίπτωση που ο 10ος του ομίλου τίτλου έχει διαφορά από τον 9ο του ίδιου ομίλου 8 βαθμούς ή και περισσότερους. Τότε ο 9ος του ομίλου τίτλου και ο 9ος του ομίλου παραμονής θα δώσουν αγώνα μπαράζ.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΜΕ 18 ΟΜΑΔΕΣ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2018-19

Όπως αναφέρει η προκήρυξη τη σεζόν 2017-2018 η Α’ Κατηγορία θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 20 ομάδων, ενώ τη σεζόν 2018-2019 θα διεξαχθεί με 18 ομάδες.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η προκήρυξη για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος:

Α’ ΦΑΣΗ:

Το πρωτάθλημα για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017 θα διεξαχθεί σε δύο [2] ομίλους των δέκα [10] ομάδων, σε δύο φάσεις.

Η κατάρτιση των ομίλων της Α΄ φάσης θα γίνει με βαθμολογικά κριτήρια της προηγούμενης περιόδου [ στο οποίο θα μπουν στην κληρωτίδα οι τέσσερις [4] πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα της περιόδου 2015-2016 οι οποίες θα είναι και επικεφαλής των δύο [2] ομίλων ] και εν συνεχεία μετά από κλήρωση για τις άλλες ομάδες.

Με μονούς αγώνες στην Α΄ φάση, με γηπεδούχους όπως έχει προκύψει από την κλήρωση και με διπλούς αγώνες στην Β’ φάση.

Μετά την ολοκλήρωση της Α΄φάσης οι βαθμοί που θα κατακτά κάθε ομάδα από τον 1ο έως και τον 10ο θα διαιρείται με τον συντελεστή τρία [3]. Το αποτέλεσμα θα στρογγυλοποιείται στον πλησιέστερο ακέραιο αριθμό και θα ακολουθεί την ομάδα στην επόμενη φάση.

Β’ ΦΑΣΗ:

Οι πέντε [5] πρώτοι του κάθε ομίλου θα καταρτίσουν τον όμιλο που θα αναδείξει τον πρωταθλητή και οι πέντε [5] τελευταίοι του κάθε ομίλου, τον όμιλο παραμονής.

Εάν ο 10ος του Α1 ομίλου ανόδου έχει διαφορά από τον 9ο οκτώ [8] βαθμούς ή και περισσότερους , θα εμπλακεί σε αγώνα μπαράζ με τον 9ο του ομίλου παραμονής, ενώ ο 10ος του ομίλου παραμονής υποβιβάζεται άμεσα. Θα υποβιβασθούν από την Α΄ κατηγορία στην Β’ κατηγορία δύο [2] ομάδες . Ο πρωταθλητής του ομίλου της ανόδου ανέρχεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Σας γνωρίζουμε ότι το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της περιόδου 2017-2018, θα διεξαχθεί σε ένα [1] όμιλο των είκοσι [20] ομάδων. Για την επίτευξη του επιθυμητού αριθμού θα υποβιβάζονται τρεις [3] ομάδες ούτως ώστε το πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019 να διεξαχθεί με δεκαοκτώ [18] ομάδες.

Σε περίπτωση που υποβιβαστεί ομάδα της Ενώσεως μας, που αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία θα υποβιβαστεί αυτόματα και τέταρτη [4] ομάδα.

 

Rabona ad