Ίδιο σύστημα διεξαγωγής με τροποποιήσεις για το νέο πρωτάθλημα

Α' Τοπικό - Γενικά A' Τοπικό ('Ομιλος Παραμονής) - Γενικά | 14 Σεπτεμβρίου 2016, 16:07

Το βράδυ της Τετάρτης (14/09), στην κλήρωση που θα γίνει στο "Avra Imperial", θα γίνει γνωστός από επίσημα χείλη ο τρόπος διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας, αν και υπάρχει περίπτωση μέχρι τότε οι ομάδες να έχουν πάρει ήδη την προκήρυξη στα χέρια τους.

Αυτό πάντως που έχει γίνει γνωστό είναι ότι δεν ήταν εφικτό να υπάρξει αυτή την αγωνιστική περίοδο αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και να υπάρξει ένας ενιαίος όμιλος με 20 ομάδες και σύνολο 38 αγωνιστικές.

Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με τον τρόπο διεξαγωγής που είχε καθιερώσει εδώ και αρκετά χρόνια η απερχόμενη διοίκηση, μόνο που θα υπάρξουν σημαντικές τροποποιήσεις. Το πρωτάθλημα δηλαδή θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους και σε δύο φάσεις και στην τελική του μορφή θα παραμείνουν ο όμιλος τίτλου και ο όμιλος παραμονής, όπως και το σύνολο των αγωνιστικών (27). Οι σημαντικές τροποποιήσεις που θα γίνουν αφορά τη β’ φάση, στην οποία οι ομάδες αναμένεται να “κουβαλάνε” κάποιους βαθμούς βάσει της θέσης που κατέλαβαν στην α’ φάση. Επίσης αναμένεται να αυξηθεί το βαθμολογικό κριτήριο βάσει του οποίου μία ομάδα του ομίλου τίτλου κινδύνευε να εμπλακεί σε μπαράζ για την παραμονή.

Όλα αυτά μένει να φανεί αν γίνουν πράξη στην προκήρυξη που αναμένεται να δημοσιεύσει μέσα στη μέρα η ΕΠΣΧ και να γίνουν γνωστά και στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στο Κολυμπάρι.

 

Rabona ad