Η ώρα… μηδέν για τον ΟΦΙ και το «πλήρωμα του χρόνου» για Χηνόπουλο

ΟΦΙ | 28 Αυγούστου 2023, 11:46

Εξαιρετικά αβέβαιο δείχνει το μέλλον του ΟΦΙ μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης από την ΠΑΕ για τον Θανάση Χηνόπουλο. Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα φανεί ποιες θα είναι οι εξελίξεις που θα υπάρξουν στον ιστορικό σύλλογο της Ιεράπετρας.

/Bella Pizza

Τα δεδομένα για τον ΟΦΙ φαινόταν πως ήταν γνωστά εδώ και καιρό, καθώς ουσιαστικά από πριν κιόλας το τέλος του περασμένου πρωταθλήματος η κατάσταση έδειχνε αβέβαιη. Ακόμα χειρότερα προφανώς έγιναν όλα μετά το τέλος της σεζόν, όπου πρακτικά δεν έχει κουνηθεί φύλλο.

Ουσιαστικά, ο ΟΦΙ αναζητά αυτή τη στιγμή μια εντελώς νέα διοίκηση, ουσιαστικά έναν βασικό χρηματοδότη κι από ‘κει και πέρα να καταρτιστεί ένα αγωνιστικό πλάνο για τη σεζόν η οποία υποτίθεται ότι ξεκινά σ’ έναν ακριβώς μήνα από σήμερα. Θα προλάβει ΟΦΙ σ’ αυτό το διάστημα να είναι έτοιμος για το νέο πρωτάθλημα όταν ακόμα και το να ρυθμίσει την προετοιμασία του φαντάζει ως ουτοπία; Δύσκολο…

Η αποχώρηση Χηνόπουλου από την ΠΑΕ προκύπτει ως μια εξέλιξη φυσιολογική με βάση ότι τα τελευταία έξι χρόνια και ουσιαστικά από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου της Ιεράπετρας ήταν ο βασικός και πρακτικά ο αποκλειστικός χρηματοδότης της ομάδας. Ο ΟΦΙ γνώρισε πιένες με τον Θανάση Χηνόπουλο στον προεδρικό θώκο με αποκορύφωμα τα τρία τελευταία χρόνια όπου βρίσκεται στην Super League 2. Ωστόσο, η πορεία αυτή προϋποθέτει και μεγάλες υποχρεώσεις τις οποίες είχε αναλάβει μέχρι τώρα κατ’ αποκλειστικότητα ο κ. Χηνόπουλος, υποχρεώσεις που πλέον αδυνατεί άλλο να μπορέσει να σηκώσει.

Εδώ και πολύ καιρό, όπως άλλωστε μαρτυρά και στην επίσημη γραπτή του δήλωση ο κ. Χηνόπουλος επεδίωξε να μεταβιβάσει την ΠΑΕ εκτός από τους Αργεντινούς που είχαν έρθει για ένα διάστημα στην Ιεράπετρα χωρίς όμως ν’ αποδεικνύεται πως ήταν μια σοβαρή εναλλακτική για τον ΟΦΙ, σε επιχειρηματίες. Το ίδιο συνέβη και προς την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας, στην οποία σε ανύποπτο χρόνο ο κ. Χηνόπουλος αποτάθηκε χωρίς να υπάρξει το παραμικρό αντίκρισμα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησαν κάποιες κάρτες οικονομικής ενίσχυσης της ΠΑΕ έναντι ενός πολύ μικρού αντιτίμου, 20 ευρώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και τα χρήματα που μαζεύτηκαν, ήταν κάποιες δεκάδες ευρώ… Με δεδομένα επίσης τα πενιχρά έσοδα που έχουν οι ομάδες της Super League 2 είχε καταστεί ουσιαστικά εδώ και πολύ καιρό να υπάρχει μια μεγάλη οικονομική αιμορραγία από την πλευρά της διοίκησης του ΟΦΙ και προσωπικά του Θανάση Χηνόπουλου, η οποία κατά πληροφορίες ανερχόταν σε πολλές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως…

Απαραίτητο να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι το πρόβλημα με τα οικονομικά του ΟΦΙ δεν έχει προκύψει “τώρα” ή τους τελευταίους μήνες, αλλά ξεπερνά τα τελευταία δύο χρόνια, διάστημα στο οποίο η διοίκηση έχει αναζητήσει λύσεις “εδώ και τώρα”. Η περίπτωση των Αργεντινών με τον κ. Μπάκε, ουσιαστικά αποδείχτηκε πως δεν ήταν σοβαρή και μάλιστα από τα γεγονότα προκύπτει ότι καθυστέρησε τον ΟΦΙ.

Τα δεδομένα για τον σύλλογο της Ιεράπετρας δείχνουν έτσι πολύ άσχημα από ‘δω και στο εξής και μένει να φανεί εάν την ύστατη κυριολεκτικά ώρα θα υπάρξει διαδοχή στην ΠΑΕ. Η απόφαση για την αποχώρηση του Χηνόπουλου από τον ΟΦΙ είναι δεδομένη, έχοντας γνωστοποιήσει ότι θα παραχωρήσει τις μετοχές που κατέχει ο ίδιος δωρεάν. Σημαντικό για την ΠΑΕ είναι αυτό που έχει γνωστοποιήσει ο κ. Χηνόπουλος, ότι δηλαδή προτίθεται να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις που βαραίνουν αυτή τη στιγμή τον ΟΦΙ στην περίπτωση που προκύψει μία νέα κατάσταση.

Πάντα κατά τον ίδιο, η καταληκτική ημερομηνία για το μέλλον της ΠΑΕ και προκειμένου να μην αποσυρθεί από τη Super League 2 είναι η Τετάρτη 30 Αυγούστου. Συνεπώς ο ΟΦΙ μετρά κοντά δύο 24ωρα “ζωής”, αφού σε άλλη περίπτωση θα επιστρέψει στο τοπικό.

Η γραπτή δήλωση από τον Θαν. Χηνόπουλο έχει ως εξής:

«Μετά και τις σημερινές αρνητικές εξελίξεις αναφορικά με την πώληση της ομάδας ή της συμμετοχής τρίτων, με ιδιαίτερη συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση, απευθύνομαι στους συντοπίτες φιλάθλους της υπέροχης ομάδας της Ιεράπετρας. Υπηρέτησα από το 2017 μέχρι σήμερα την ΠΑΕ με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, όχι απλά ως μεγαλομέτοχος και πρόεδρος, αλλά ως φίλαθλος, αγνοώντας πάρα πολλές φορές το προσωπικό συμφέρον, προτάσσοντας πάντοτε το συμφέρον και μεγαλείο της ΠΑΕ.

Είναι περιττό ν’ αναφέρω τη μεγάλη οικονομική αιμορραγία που υπέστην εγώ και η οικογένειά μου, ουδέποτε μέχρι σήμερα βαρυγκώμησα ή μετάνιωσα γι’ αυτό το μακρύ, πολύ δύσκολο, αλλά όμορφο ταξίδι.

Είναι γνωστές σε όλους, οι εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην SL2, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με τον οικονομικό στραγγαλισμό που έχουν υποστεί οι ομάδες, ενώ για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο που αρχίζει σε λίγες εβδομάδες, δε γνωρίζουμε ακόμη επίσημα, εάν θα υπάρξουν έσοδα και σε περίπτωση που θα υπάρξουν, ποια θα είναι (τηλεοπτικό, στοίχημα, χορηγίες κλπ.), διότι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς δεν έχουν ενημερώσει ακόμη την SL2, η οποία συνεχώς προσπαθεί να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για την ομαλή λειτουργία των ομάδων της. Δυστυχώς, άλλη μια χρονιά, που δεν έχουν τη δυνατότητα οι ΠΑΕ να προγραμματίσουν την οικονομική λειτουργία τους…

Από τον Αύγουστο 2017, που παρέλαβα τον ΟΦΙ, από την Α’ τοπική κατηγορία Λασιθίου μέχρι και σήμερα, με αγάπη και σεβασμό προς την ομάδα μας, καταγράψαμε το πλέον σημαντικό κομμάτι της 53ετους ιστορίας της. Μέσα σε δύο χρόνια, η ομάδα κατέκτησε επτά τίτλους και ανήλθε δύο κατηγορίες. Συγκεκριμένα κατά την πρώτη χρονιά της προεδρίας μου, ο νεοφώτιστος τότε ΟΦΙ κατάλαβε τιμητική θέση στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας (2017-18), ενώ τη δεύτερη χρονιά ανακηρύχθηκε πρωταθλητής και ανήλθε στην Football League. Επίσης, για πρώτη φορά στην 53ετη ιστορία του κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος (2017) και προκρίθηκε στις 32 καλύτερες ομάδες της χώρας μας στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας (2018).

Παράλληλα κατά την προεδρία μου ο ΟΦΙ κατέκτησε δύο φορές το κύπελλο Λασιθίου και δύο φορές το Super Cup.

Είναι η μοναδική ομάδα του νομού Λασιθίου που παρέμεινε στην SL2 τρία χρόνια και η μοναδική στο νομό μας, που κατέλαβε την 5η θέση στην τελική βαθμολογία της κατηγορίας αυτής.

Μετά από έξι χρόνια, για λόγους υγείας και εξαιτίας κακών συγκυριών, ήρθε δυστυχώς το πλήρωμα του χρόνου ν’ αποσυρθώ από τη θέση του προέδρου, παραχωρώντας δωρεάν τις μετοχές μου, προς όποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία της ΠΑΕ στην SL2. Εξυπακούεται ότι από την πλευρά μου, όλες οι εκκρεμούσες οφειλές προς ποδοσφαιριστές, προπονητές, επιχειρήσεις κλπ. θα διευθετηθούν πάραυτα, ενώ μέχρι 10-9-2023 θα επικοινωνήσω μαζί τους. Είναι αυτονόητο ότι εξαιτίας και της πίεσης του ποδοσφαιρικού χρόνου η προθεσμία για την παραχώρηση των μετοχών μου είναι η Τετάρτη 30-8-2023.

Εμφανώς συγκινημένος, σας ευχαριστώ όλους, ευχαριστώ όσους αγάπησαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια με τον όποιο δικό τους τρόπο (ΔΣ, φιλάθλους, χορηγούς, σύνδεσμο Κουρήτες, υπαλλήλους, νομικούς, λογιστή, ποδοσφαιριστές, τεχνικούς, βοηθητικό προσωπικό κλπ., που εργάστηκαν για την ομάδα μας).

Θα λυπηθώ εάν δε βρεθεί λύση γιατί θα είναι μονόδρομος η αποχώρηση της ομάδας από την SL2».

Estrella
Stathakis Theodoros
Papantonakis Cards
10 years theatro
Nymfi-Restaurant
Gyrothalassia
Minetta top plus
KTEO Κρήτης
blentcoffee
Poppies sexy show club

Rabona ad