Ενα διαφορετικό τοπικό σε περίπτωση κρητικού ομίλου στη Γ’ Εθνική

ΕΠΣΧ Α' Τοπικό - Γενικά | 1 Ιουνίου 2019, 17:35

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν αρκετές ομάδες τις εξελίξεις αναφορικά με τη δημιουργία κρητικού ομίλου στη νέα Γ' Εθνική. 

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Οι Ενώσεις της Κρήτης με επιστολές τους προς την ΕΠΟ ζητάνε τη δημιουργία κρητικού ομίλου με 16 ομάδες (Χανιά, Ηράκλειο), είτε με 13 έως 16 (Ρέθυμνο και Λασίθι), αλλά και να συμπεριληφθεί η πρόταση αυτή στα έκτακτα θέματα της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας, που είναι προγραμματισμένη για τις 28 Ιουνίου.

Από τα Χανιά εν αναμονή των εξελίξεων είναι ο Απόλλων, που θα έχει θέση στη νέα Γ’ Εθνική αν υπάρξει κρητικός όμιλος, είτε με 13, είτε με 16 ομάδες, αλλά και ο Αρης Σούδας, σε περίπτωση που αποφασιστεί όμιλος με 16 ομάδες από την Κρήτη. 

Αν και όλα αυτά για την ώρα είναι ακόμα υποθετικά σε περίπτωση ανόδου του Απόλλωνα τότε θα προκύψει άνοδος του Ηφαίστου από τη Β’ στην Α’ Κατηγορία και της ΕΘΚ από τη Γ’ στη Β’. Από εκεί και πέρα αν υπάρξει και άνοδος του Αρη Σούδας τότε Νέος Σαμψών (από Β’) και Ιωνία 2000 (από Γ’) θα κληθούν να καλύψουν τις κενές θέσεις σε Α’ και Β’ Κατηγορία, αφού οι προκηρύξεις της ΕΠΣΧ έκαναν λόγο για πρωτάθλημα με 16 ομάδες στις δύο κατηγορίες αυτές. 

Ενδεχόμενη άνοδος όμως Απόλλωνα και Αρη Σούδας θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην Α’ Κατηγορία και το νέο πρωτάθλημα (αν προκύψει άνοδος των δύο εκ των κορυφαίων ομάδων της κατηγορίας) θα φαντάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρον και η κατάκτηση του πρωταθλήματος προσιτή για πολλές ομάδες. 

Τη δεδομένη στιγμή οι 16 ομάδες του πρωταθλήματος είναι οι: Παλαιόχωρα (υποβιβασμός από Γ’ Εθνική), Απόλλων Αγ. Ιωάννη, Αρης Σούδας, Ικαρος Μουρνιών, Θύελλα Καλάθενων, Σπάθα, Μινώταυρος, Ηρακλής Νεροκούρου, Κρ. Αστέρας, Δόξα Παχιανών, Τιτάν, ΑΕ Κυδωνίας, Παγχανιακός/ΔΑΑΟΧ, Γρανίτης, Ιδομενέας (πρωταθλητής Β’), Χάλης (δευτεραθλητής Β’).

“Υποψήφιος” για συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα είναι και ο Ηφαιστος (3ος στη Β’ ΕΠΣΧ), ενώ στο σενάριο των 16 ομάδων στη Γ’ Εθνική τότε και ο Νέος Σαμψών αναμένεται να κληθεί να καλύψει την κενή θέση που θα δημιουργηθεί με την άνοδο και τρίτης ομάδας από την Α’ Κατηγορία.

 

Mikel Chania Delivery
pallas""
Antonis Garden
Digenakis