Το αντίο Κατσιγιαννάκη: Εζησα 50 χρόνια στα Περβόλια…

Face Control | 2 Μαΐου 2022, 13:47

Συγκίνηση προκαλεί η επερχόμενη αποχώρηση για τον Νίκο Κατσιγιαννάκη από το δημοτικό γήπεδο Περιβολίων στο οποίο πρόσφερε τις υπηρεσίες του τα τελευταία 40 σχεδόν χρόνια.

«Νιώθω σαν να γεννήθηκα εδώ» τονίζει στην ιδιαίτερα έντονη συγκινησιακά συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στο athlitiko ο Νίκος Κατσιγιαννάκης, γνωστός και μη εξαιρετέος στις τάξεις του χανιώτικου ποδοσφαίρου, ένας άνθρωπος που κατάφερε να συνδέσει την παρουσία του με το γήπεδο αυτό καθαυτό.

Οπως τονίζει, ήταν παρών στα Περβόλια ακόμα και στην κατασκευή του, λέγοντας δηλαδή πως βρίσκεται σ’ αυτό το γήπεδο 50 ολόκληρα χρόνια… Ο Κατσιγιαννάκης μιλά για όλα όσα έζησε σ’ αυτό το χώρο, επαγγελματικός μεν, ο οποίος όμως εξελίχθηκε και ως προσωπικός μπορεί να πει κανείς με βάση τα βιώματα, τις εμπειρίες που απέκτησε. Μιλά για το διάδοχο του και εύχεται να είναι ένα άτομο άξιο που θ’ αγαπήσει το χώρο και θα συνεχίσει με το ίδιο μεράκι και την ίδια αφοσίωση τη δική του δουλειά. «Ο Εντελβάις θα ήταν ο τέλειος», τονίζει για τον αδικοχαμένο Γιώργο ο οποίος πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες σ’ αυτό το γήπεδο…

Από την συζήτησή μας δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η αναφορά στο εγγονάκι του, που δεν είναι άλλος από τον Γρηγόρη Πολιτάκη που ξεχωρίζει στα τμήματα υποδομών του ΠΑΟΚ και πλέον και στην Εθνική ομάδα Κ16.

Το athlitiko αποχαιρετά με συγκίνηση και σεβασμό τον Νίκο Κατσιγιαννάκη για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στο γήπεδο Περιβολίων και από τη δική μας πλευρά τον ευχαριστούμε για όλα όσα έκανε όλα αυτά τα χρόνια, κάτι το οποίο έγινε με αγάπη και αφοσίωση…

Πόσα χρόνια είσαι σ’ αυτό το γήπεδο;

Εχω 38-39 χρόνια υπηρεσίας όπου είμαι δηλαδή σαν εργαζόμενος στο γήπεδο. Δούλεψα όμως και στην κατασκευή του όταν ήμουν 21 ετών, δούλεψα δηλαδή σα μάστορας, σα σουβατζής. Επαιζα και ποδόσφαιρο την εποχή εκείνη. Ουσιαστικά δηλαδή είμαι 50 χρόνια μέσα σε αυτό το γήπεδο! Είναι σα να γεννήθηκα εδώ…

Νιώθεις σα να κλείνει ένα κεφάλαιο στη ζωή σου;

Δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα μπορέσω να το κλείσω αυτό το κεφάλαιο και να πω στον εαυτό μου ότι δεν είμαι πια στο γήπεδο. Δεν ξέρω πώς θα το διαχειριστώ… Το βέβαιο είναι ότι θα ‘ρχομαι και θα ξανάρχομαι, δεν ξέρω πώς θ’ απομακρυνθώ από αυτόν τον χώρο και αν απομακρυνθώ.

Πότε σταματάς και… με τη βούλα που λένε; Εχει βγει η σύνταξη σου;

Οχι, ουσιαστικά δεν έχω καταθέσει ακόμη τα χαρτιά μου. Θα πάρω την άδεια μου και γυρίζοντας θα κοιτάξω να τα καταθέσω. Αυτό είναι δηλαδή το πρόγραμμα μου. Θα πάρω την άδεια μου μετά το τελικό του Κυπέλλου που είναι να γίνει τώρα και από ‘κει και πέρα θα πάρω την άδεια μου και ουσιαστικά μετά την επιστροφή μου από την άδεια θα καταθέσω τα χαρτιά μου και φεύγω.

Ποιος θα προσέχει τo γήπεδο;

Αγνωστο… Για μένα αυτό είναι άγνωστο. Εύχομαι να είναι ένα νέο παιδί που να μπορεί να προσφέρει γιατί η αλήθεια είναι ότι εμείς μεγαλώσαμε και ότι είχαμε να προσφέρουμε το προσφέραμε. Ν’ αγαπάει το χώρο και τίποτε άλλο. Εάν αγαπάει το χώρο θα τον φροντίζει κιόλας και θα τον προσέχει, που αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας.

Ο Δήμος Χανίων είναι ενήμερος ότι σταματάς;

Βεβαίως.

Το χορτάρι πάντως δείχνει ότι χρειάζεται συνεχή φροντίδα.

Είπαμε, πρέπει ν’ αγαπάει το χώρο, όχι μόνο το χορτάρι, γενικά όλη την εγκατάσταση γιατί αν δεν το αγαπάς δεν θα το προσέχεις κιόλας, δεν θα σ’ ενδιαφέρει και δεν θα το φροντίζεις.

Σε τι κατάσταση είναι ο αγωνιστικός χώρος;

Ο αγωνιστικός χώρος πιστεύω ότι είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα κι αυτό δεν το λέω μόνο για την Super League 2. Λέω ότι είναι ανάμεσα στους καλύτερους όσον αφορά την εμφάνιση του. Δεν είναι όμως έτσι ακριβώς… Η εμφάνιση είναι καλή, η ποιότητα δεν είναι καλή… Και δεν είναι καλή γιατί δεν συντηρήθηκε τα τελευταία χρόνια σωστά και θ’ αρχίσει πλέον να βγάζει προβλήματα στη συνέχεια.

Θα πρέπει δηλαδή να γίνει σύντομα κάποια αλλαγή του χλοοτάπητα;

Βέβαια. Τώρα είναι 10 ετών, εάν ο χλοοτάπητας συντηρούταν όπως έπρεπε από την ημέρα που σπάρθηκε θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Δυστυχώς, δεν συντηρήθηκε όπως έπρεπε και τώρα θα βγάζει προβλήματα. Ουσιαστικά δηλαδή θέλει τώρα μια ριζική τομή.

Αρα, εάν υποθέσει κανείς ότι τα Χανιά κάποια στιγμή πάρουν την άνοδο για την Super League θα κριθεί αναγκαία η αλλαγή;

Τα Χανιά είναι ενήμερα ακριβώς για το τι συμβαίνει με τον χλοοτάπητα και ξέρουν ότι χρειάζεται να γίνει αυτή η τομή. Τώρα, για το αν αυτή θα είναι ριζική ή μερική, γενικώς πρέπει να γίνει μια καλή τομή. Μπορεί να είναι ολική, μπορεί να είναι και μερική.

Πώς νιώθεις όπου είδες, έζησες να κατασκευάζεται αυτό το γήπεδο και στη συνέχεια ν’ ανακαινίζεται; Σε αυτό το γήπεδο άλλωστε έχουν καταγραφεί κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα για το χανιώτικο ποδόσφαιρο.

Το γήπεδο αρχικά το γνώρισα όταν ήταν χωμάτινο. Αυτό κράτησε κάποια χρόνια, θυμάμαι όμως ότι πρώτη φορά ο χλοοτάπητας μπήκε το 1993 και πάντα σε αυτό το γήπεδο έπαιζε η καλύτερη ομάδα της πόλης, η αντιπροσωπευτική ομάδα, είτε αυτή ήταν στην Γ’ Εθνική, είτε στην Β’ Εθνική, είτε στο περιφερειακό, έπαιζε εδώ στα Περβόλια. Τα τελευταία χρόνια έπαιξε σε αυτό το γήπεδο και η Super League. Η αλήθεια είναι πως η καλύτερη ποιότητα χορταριού ήταν όταν έπαιξε ο Πλατανιάς στην Super League. Τώρα, είπαμε, είναι 10 ετών, θέλει μία τομή…

Πώς αισθάνθηκες που σε βράβευσε η ομάδα των Χανίων;

Δεν το περίμενα και η αλήθεια είναι αυτή, απλά τους το μετέφερα εκείνη την ημέρα και οι άνθρωποι και τους ευχαριστώ γι’ αυτό, φρόντισαν να μου δώσουν αυτό που μου έδωσαν, την ανθοδέσμη, όπου για μένα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή.

Θα μπορούσε ο διάδοχος σου σε αυτό το χώρο να ήταν ο Γιώργος Εντελβάις;

Να ήταν ο διάδοχος μου ο Γιώργος… Βέβαια και θα μπορούσε γιατί ο Γιώργος ήταν ένα παιδί που του άρεσε να φαίνεται η δουλειά του. Ηταν, μπορώ να πω, ακόμα και ανώτερος από μένα όσον αφορά τις εργασίες του πάνω στον χλοοτάπητα. Ηταν τέλειος! Τον είχα δε εκπαιδεύσει εγώ, η αλήθεια είναι αυτή, αλλά ήταν τέλειος.

Τα μηχανήματα που υπάρχουν στα Περβόλια είναι ικανοποιητικά, ειδικότερα το χορτοκοπτικό ή χρειάζεται να γίνει κάποια γενικότερη αναβάθμιση; Ποιες είναι οι ανάγκες δηλαδή γενικότερα που υπάρχουν για τη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου;

Για να συντηρηθεί ένα χορτάρι δε χρειάζεται μόνο να κουρεύεται, χρειάζεται μια σειρά εργαλείων, κάτι το οποίο έχω πει και ξαναπεί στους προέδρους και στην υπηρεσία, οι οποίοι πληρώνουν και κάνουν την κάθε εργασία όσο πιο συχνά μπορούν. Χρειαζόταν βέβαια να έρχεται πιο συχνά αυτή η σειρά των εργαλείων, αλλά όπως καταλαβαίνετε, είναι δαπανηρή κι έτσι γινόντουσαν και γίνονται τα εντελώς απαραίτητα… Αυτή τη σειρά εργαλείων δεν την έχουμε δυστυχώς ούτε ο Δήμος Χανίων, ούτε τα Χανιά ως ομάδα. Το μηχάνημα δε που έχουμε, είναι το τέλειο μηχάνημα, αλλά είναι ξένο, δανεικό δηλαδή. Αυτή τη σειρά θα πρέπει κάποια στιγμή να την αποκτήσουμε, είτε η ομάδα των Χανίων, είτε ο Δήμος και να γίνονται οι εργασίες που πρέπει ώστε το χορτάρι να είναι πάντα υγιές. Το χορτάρι θέλει τα εργαλεία του, δε φτάνει μονάχα ένα μηχάνημα για να κουρεύει.

Στον καινούργιο εργαζόμενο που θα έρθει στο γήπεδο θα δώσεις τις κατευθύνσεις σου;

Στον καινούργιο, ναι, το έχω πει κιόλας στον αντιδήμαρχο ότι θα του πω κάποια πράγματα. Δεν ξέρω… Το μέλλον εδώ είναι αβέβαιο, δεν ξέρω εάν αυτός που έρθει, μακάρι το παιδί να είναι άξιο.

Χρειάζεται να είναι γεωπόνος;

Οχι δε χρειάζεται. Εγώ έγινα γεωπόνος με την εμπειρία χρόνων που απέκτησα. Ρωτούσα, με ενδιέφερε όμως το τι θα γίνει, το τι έπρεπε να γίνει και τι έπρεπε να κάνω ώστε να είναι υγιές το χορτάρι. Ολα αυτά τα πράγματα τα έμαθα εμπειρικά. Και τα κράτησα…

Να πούμε ότι είσαι και ο παππούς του Γρηγόρη Πολιτάκη, ένα παιδί που βρίσκεται στις τάξεις του ΠΑΟΚ ο οποίος ανίχνευσε το ταλέντο του και το πήρε από τα Χανιά.

Ο Γρηγόρης… Αυτό που μπορώ να πω γιατί έχω δώσει πραγματικά πολύ ενδιαφέρον γι’ αυτό το παιδί είναι ότι έμπαινε από πολύ μικρός σε αυτό το γήπεδο, ακόμα απ’ όταν ήταν 5 ετών. Σε αυτό το γήπεδο μεγάλωσε και σε αυτό το γήπεδο έκανε τα πρώτα του βήματα. Το έπαιρνα πάρα πολλές φορές από το σχολείο του μέχρι να σχολάσουν οι γονείς του και το άφηνα μέσα στο γήπεδο με μια μπάλα να παίζει. Ο Γρηγόρης έτρωγε και κοιμόταν με μια μπάλα στα πόδια. Γεννήθηκε για το ποδόσφαιρο, έτσι το ένιωσα εγώ. Οχι ότι είναι εγγονός μου, αλλά τα σωματικά και τα φυσικά προσόντα που έχει ο Γρηγόρης δεν τα έχω συναντήσει πουθενά.

Θα παίξει;

Και βέβαια θα παίξει. Στον Γρηγόρη έχει γίνει ήδη πρόταση απ’ τον ΠΑΟΚ να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Δεν το έχει υπογράψει γιατί ο μάνατζερ που έχει πλέον και τέτοιον, του λέει ότι είναι ακόμα νωρίς, συμβουλεύοντας τον να το τρενάρει λίγο. Τώρα είναι στην Εθνική ομάδα. Φαντάζομαι τώρα ότι ο Γρηγόρης πάει με… 100! Δεν μπορείς να τον σταματήσεις…. Πρώτο του παιχνίδι κιόλας με την Εθνική και σκόραρε… Οποιον και να ρωτήσεις μας λένε ότι είναι τεραστίων δυνατοτήτων.

Από τον ΠΑΟΚ το λένε αυτό;

Από τον ΠΑΟΚ και ο περίγυρος του.

Ακούγεται ότι τον προορίζουν σαν τον νέο Τζόλη.

Και κάτι παραπάνω! Ο Γρηγόρης περιμένουμε να γίνει μεγάλος.

Πώς νιώθεις σαν παππούς;

Νιώθω μια ικανοποίηση γιατί στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα όπως είπαμε τον βοήθησα πολύ και τον βοηθάω φυσικά και τώρα. Θέλω να τον δω ψηλά… Αυτό που τον συμβούλεψα, είναι ότι στο ποδόσφαιρο και δη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ή φτάνεις ψηλά, ή το εγκαταλείπεις.. Δηλαδή δεν αξίζει σήμερα να γίνεις ποδοσφαιριστής, αφήνοντας όλες σου τις δραστηριότητες, να σκλαβωθείς σαν παιδί γιατί καλός μεν ο αθλητισμός, αλλά αν το πάρεις επαγγελματικά και θέλεις να ζήσεις απ’ το ποδόσφαιρο πρέπει να κάνεις πολλές θυσίες. Ετσι, αυτό που του είπα, ήταν πως ή φτάνεις στην κορυφή ή το αφήνεις.

Είναι σοβαρό παιδί; Πώς είναι σαν χαρακτήρας;

Είναι σοβαρό παιδί. Η ηλικία του βέβαια τώρα είναι λιγάκι επικίνδυνη γιατί βρίσκεται στην εφηβεία και θέλει μια ιδιαίτερη προσοχή. Θα δούμε.

Ποια είναι η πιο χαρούμενη στιγμή που έχεις να θυμάσαι από την παρουσία σου στο γήπεδο Περιβολίων;

Η πιο χαρούμενη στιγμή ήταν όταν βγήκε στην Super League η ομάδα του Πλατανιά και οι εμπειρίες αυτές που έζησα. Αυτό που κατόρθωσε αυτό το παρεάκι και τους ευγνωμονώ γι’ αυτό και πιστεύω πως όχι μόνο εγώ θα πρέπει να τους ευγνωμονώ, αλλά όλος ο χανιώτικός αθλητικός κόσμος. Είδαμε στα Χανιά Super League, προσφέροντας υπηρεσίες σε αυτό το υψηλό επίπεδο.

Θεωρείς πως η συμμετοχή του Πλατανιά σε αυτό το πρωτάθλημα σε βοήθησε ν’ αναπτύξεις ακόμα περισσότερο τις γνώσεις σου;

Βέβαια. Εμαθα κάποια πράγματα για το τι θέλει ένα χορτάρι, ποιες είναι οι απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνονται για να παραμένει υγιές. Ταυτόχρονα είδα πως αν δε γίνονται αυτές οι εργασίες, τι κατάληξη θα υπάρξει… Βέβαια αυτές δε γινόντουσαν γιατί έπρεπε να γίνονται κάθε τρεις μήνες και γινόντουσαν μία φορά το χρόνο. Και επί Super League… Γι’ αυτό φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο να είναι προβληματικό το χειμώνα το γήπεδο όπου αυτό είναι το μεγάλο μειονέκτημα. Τέλος πάντων από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω αυτό το παρεάκι που ανέβασε την ομάδα του Πλατανιά και είδαμε Super League στα Χανιά. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μαθιουλάκη που είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος όπως τον γνώρισα και πιστεύω ότι πρόσφερε πάρα πολλά στην ομάδα του Πλατανιά, τον κ. Ροκάκη για την τιμή που μου έκανε και του εύχομαι να πραγματοποιηθούν τα όνειρά του να βγάλει την ομάδα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει γιατί θεωρώ πως είναι πολύ πεισματάρης γιατί έχει βάλει έναν στόχο και κάποια στιγμή θα τον πετύχει. Επίσης ευχαριστώ την ομάδα του Θησέα όπου χάρη σ’ αυτήν βρέθηκα εγώ στο γήπεδο Περιβολίων…

Rabona ad

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

agen poker online

bd138

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen slot online terpercaya

agen sbobet terpercaya

agen sbobet terpercaya

agen sbobet terpercaya

agen sbobet terpercaya

agen sbobet terpercaya

bandar togel online

bandar togel online

situs poker online

togel online

login joker123

situs sbobet terpercaya

agen slot online

tante4d

qqemas

mpo757

bola88

qqdewa

http://11mail.catholicworker.org/

http://27rqdsc86t.danluu.com/

http://3.preciousplastic.com/

https://developer.sweetyhigh.com/

https://tribler.orgwww.tribler.org/

http://20.sorgalla.com/

http://20.sorgalla.com/poker-online/

http://20.sorgalla.com/poker-online/

http://20.sorgalla.com/sbobet/

http://20.sorgalla.com/togel-online/

https://bd138.com/

https://bd138.net/

https://bd138.org/

https://bd138.info/

togel online

togel online

togel online

togel online

togel online

togel online

togel online

togel online

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

agen slot online

agen slot online terbaik

situs agen slot online

agen slot online terpercaya

agen slot online indonesia

agen slot online

situs sbobet terpercaya

agen slot online resmi

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs poker online

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

situs sbobet terpercaya

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

login joker123

agen slot online

agen slot online

agen slot online

agen slot online