Ο ΙΟΧ για την πρόκριση στην Εθνική Optimist για Νικολάου και Σινάνη

Ιστιοπλοΐα | 24 Μαρτίου 2023, 15:38

Για την παρουσία στην Εθνική ομάδα Optimist των Αγγελου Νικολάου και Κωνσταντίνας Σινάνη επιβεβαιώνει ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων.

KTEO Κρήτης

Ο ΙΟΧ δίνει στη δημοσιότητα την σχετική ενημέρωση μετά την συμμετοχή εννέα αθλητών του στην Πανελλήνια Πρόκριση Εθνικής ομάδας Optimist και ILCA 4 στους αγώνες που διοργανώθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΝΟ Καλαμακίου.

Μεγάλη επιτυχία για τον ΙΟΧ – Νικολάου και Σινάνη προκρίθηκαν στο πανευρωπαϊκό

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για τον ΙΟΧ είναι τον Απρίλιο με το Παγκρήτιο Κύπελλο Ανοικτής Θάλασσας αλλά και πανελλήνιο πρωτάθλημα Optimist κάτω των 13 ετών που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα.

Η ανακοίνωση από τον ΙΟ Χανίων:

Oμορφο ιστιοπλοϊκό θέαμα πρόσφεραν οι 187 αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος στον αγώνα πρόκρισης για τον καταρτισμό των εθνικών ομάδων στις κατηγορίες Optimist και ILCA 4 που έγινε στις εγκαταστάσεις του ΝΟ Καλαμακίου από την Τετάρτη 14/3 έως και τις 19/3.

Και σε αυτόν τον αγώνα αποδείχθηκε πόσο έχουν βοηθήσει τους ιστιοπλόους τα προπονητικά καμπ που διοργανώνει η ΕΙΟ σε όλη τη χώρα. Το επίπεδο ήταν υψηλό και έγιναν εντυπωσιακές ιστιοδρομίες.

Των αγώνων προηγήθηκε προπονητικό καμπ της προεθνικής Ελλάδος, στο οποίο συμμετείχαν οι 24 καλύτεροι αθλητές Optimist που προέκυψαν από τα περιφερειακά πρωταθλήματα 2023. Από τον ΙΟ Χανίων συμμετείχαν 3 αθλητές, οι Νικολάου Άγγελος, Παΐσιος Ίντα Ματθαία και Σινάνη Κων/να.

Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων συμμετείχε στην Πανελλήνια Πρόκριση Εθνικής ομάδας Optimist και ILCA 4 2023 με 9 αθλητές. Συγκεκριμένα στα Optimist συμμετείχαν οι Νικολάου Άγγελος, Κωνσταντίνα Σινάνη, Φυλλαδιτάκης Γιώργος, Παΐσιος Ίντα Ματθαία και Διακάκης Γαβριήλ και στα ILCA 4 οι Κουκουτσάκης Αλέξανδρος, Κακούρης Ανδρέας, Μανιουδάκη Μαριάννα και Φυλλαδιτάκη Μελίνα για μια θέση στην εθνική ομάδα.

Μετά από συνολικά 8 ιστιοδρομίες στα Optimist, ο Άγγελος Νικολάου και η Κωνσταντίνα Σινάνη πήραν το εισιτήριο για την Εθνική Ομάδα.

Συνολικά στη κατηγορία Optimist είχαμε 112 αθλητές και στην κατηγορία ILCA 4 συνολικά 75 αθλητές (50 αγόρια και 25 κορίτσια)

2η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ

Η ομάδα της Περιφέρειας Νήσων Αιγαίου και Κρήτης με την συμμετοχή των Αγγελου Νικολάου, Κων/νας Σινάνη (ΙΟ Χανίων), Κων/νας Ραγκούση ,Μιχαήλ Ακάλεστου (ΝΟ Πάρου) τερμάτισαν στην δεύτερη θέση πίσω από την ομάδα της Περιφέρειας Αθήνας.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή της απονομής στο ομαδικό Optimist. Στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών τα μετάλλια απένειμαν στους νικητές τρεις μητέρες από τα Χανιά, την Πάρο και την Αθήνα αντίστοιχα.

Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων συγχαίρει όλους τους αθλητές για το ήθος και την αγωνιστικότητα τους, ευχαριστεί τους προπονητές του Βασίλη Σωτηρίου και Ανδρέα Σηφάκη, για την προετοιμασία και παρουσία των αθλητών μας και την κα Αλεξάνδρα Τσαλατσάνη για την φιλοξενία της ομάδας Optimist.

Επίσης ευχαριστούμε την ΕΙΟ και τον ΝΟ Καλαμακίου για την άψογη διοργάνωση. Τέλος την ΑΝΕΚ LINES γιατί είναι σταθερά κοντά μας με τη χορηγία της.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού μας είναι τον Απρίλιο με το Παγκρήτιο Κύπελλο Ανοικτής Θάλασσας που διοργανώνει ο ΙΟΧ, καθώς και με την αποστολή της ομάδας Optimist U13, στην Καλαμάτα (18-22/4), για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Optimist κάτω των 13 ετών.

 

manolikakis
Synagogi

Rabona ad