Οι αθλητές και οι αθλήτριες του ΙΟΧ κατέγραψαν αξιόλογες επιδόσεις απέναντι σε υψηλού επιπέδου ανταγωνισμό, με κορυφαία στιγμή την πρωτιά της Ερωφίλης-Ελευθερίας Περογιάννη στην Περιφέρεια Νήσων Αιγαίου και Κρήτης.
Στην κατηγορία 420, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης που διεξήχθη στη λίμνη Μπισκαρός της Γαλλίας, το πλήρωμα των Κωνσταντίνας Σινάνη και Γιώργου Φυλλαδιτάκη ολοκλήρωσε τον αγώνα κατακτώντας την 68η θέση στη γενική κατάταξη και την 26η θέση στα μικτά πληρώματα, ανάμεσα σε 147 συμμετοχές.
Η ανακοίνωση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων:
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U13 2026 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 420.
Η συμμετοχή των αθλητών του ΙΟΧ έδωσε την ευκαιρία στους ιστιοπλόους του Ομίλου να αποκτήσουν πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες και να σημειώσουν ιδιαίτερα αξιόλογες επιδόσεις απέναντι στον ισχυρό ανταγωνισμό.
Συγκεκριμένα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U13 2026, που διεξήχθη από 5 έως 9 Ιουλίου στην Πάτρα με διοργανωτή τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών, ξεχώρισε η εξαιρετική εμφάνιση της Περογιάννη Ερωφίλης-Ελευθερίας, η οποία κατέλαβε τη 10η θέση στη γενική κατάταξη των κοριτσιών, ενώ αναδείχθηκε 1η αθλήτρια στην Περιφέρεια Νήσων Αιγαίου και Κρήτης, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή αγωνιστική της πορεία και την υψηλή ποιότητα της δουλειάς που πραγματοποιείται στον Όμιλο.

Τα αποτελέσματα των αθλητών του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων στην κατηγορία Optimist διαμορφώθηκαν ως εξής:
• Περογιάννη Ερωφίλη Ελευθερία – 10η στη γενική κατάταξη κοριτσιών και 1η αθλήτρια στην Περιφέρεια Νήσων Αιγαίου και Κρήτης.
• Παπαζήκου Άννα – 104η στη γενική κατάταξη κοριτσιών.
• James Oliver Fairgrieve – 49ος στη γενική κατάταξη αγοριών.
• Τρουλάκης Βασίλης – 150ός στη γενική κατάταξη αγοριών.
• Σολανάκης Βασίλης – 163ος στη γενική κατάταξη αγοριών.
• Κομισόπουλος Φίλιππος – 169ος στη γενική κατάταξη αγοριών.
Την προετοιμασία και καθοδήγηση της ομάδας είχε ο προπονητής Δημήτρης Αλευράκης, ενώ συνοδός της αποστολής ήταν η Αθηνά Λεκάκη.
Στην κατηγορία 420, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κλάσης που διεξήχθη στη λίμνη Biscarrosse της Γαλλίας, το πλήρωμα των Κωνσταντίνας Σινάνη και Γιώργου Φυλλαδιτάκη ολοκλήρωσε τον αγώνα κατακτώντας την 68η θέση στη γενική κατάταξη και την 26η θέση στα μικτά πληρώματα, ανάμεσα σε 147 συμμετοχές.


Οι αθλητές του ΙΟΧ αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες που θα αποτελέσουν πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια της αγωνιστικής τους πορείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα κυριάρχησε στη διοργάνωση, κατακτώντας τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατηγορία Ανδρών και μικτών πληρωμάτων, ενώ στις γυναίκες κατέκτησε τη δεύτερη θέση.
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους συνοδούς και προπονητές Δημήτρη Λεκάκη και Δημήτρη Ψωμιάδη για τη διαρκή υποστήριξη και τη συμβολή τους στην ομαλή συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες, καθώς και στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για την οργάνωση της αποστολής.
Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για την Κωνσταντίνα Σινάνη είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 420, το οποίο θα διεξαχθεί από 20 έως 27 Ιουλίου στη Λιθουανία, όπου θα αγωνιστεί ως γυναικείο πλήρωμα μαζί με την αθλήτρια του ΝΟΚ, Αγγελική Δαρβίλα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται επίσης στην ANEK LINES για τη διαχρονική στήριξη και τη συμβολή της στις μετακινήσεις των αποστολών του Ομίλου, ενισχύοντας έμπρακτα την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας και την προσπάθεια των νεαρών αθλητών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων συγχαίρει όλους τους αθλητές, τους προπονητές και τις οικογένειές τους για την προσπάθεια, την αγωνιστικότητα και το ήθος που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια των διοργανώσεων και τους εύχεται ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στη συνέχεια της αγωνιστικής χρονιάς.









