Κοκκαλάς στο athlitiko: Είμαι χαρούμενος που είμαι Χανιώτης και παίζω στον Πλατανιά

Face Control | 26 Ιανουαρίου 2017, 0:18

Ο Αντώνης Κοκκαλάς φορώντας τη φανέλα του Πλατανιά είναι από τους λίγους Χανιώτες που έχουν τη χαρά και τη δυνατότητα ν' αγωνίζονται στη Super League. Ο 24χρονος τερματοφύλακας μιλάει στο athlitiko, δηλώνοντας χαρούμενος που είναι Χανιώτης και εκπροσωπεί τη γενέτειρά του, ενώ παράλληλα σημειώνει πως είναι έτοιμος να καθιερωθεί ως βασικός!

«Εννοείται πως είμαι έτοιμος να παίξω βασικός κάποια στιγμή στο πρωτάθλημα ή σε περισσότερα παιχνίδια, αλλά αυτό φυσικά θα το κρίνουν οι προπονητές μου», τονίζει χαρακτηριστικά ο Κοκκαλάς.

Σχολιάζοντας την εμφάνισή του κόντρα στη Λάρισα, ανέφερε ότι ήταν δύσκολο για τον ίδιο, καθώς είχε καιρό να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, αλλά το άγχος που είχε του “βγήκε” σε καλό, καθώς τον βοήθησε να κάνει ένα καλό ματς.

Kokkalas

Αρχικά, ένα σχόλιο για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου αναμένεται να ξεκινήσεις βασικός.

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς τα Γιάννενα είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα που ξέρει να προσαρμόζεται σε κάθε παιχνίδι. Σίγουρα θα έρθει με αλλαγές διότι προέρχεται από ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, όπως όλες οι ομάδες, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, εμείς θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος, για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα μέσα στην έδρα μας».

Κόντρα στη Λάρισα αγωνίστηκες βασικός. Ένα σχόλιο γι’αυτό και αν νιώθεις έτοιμος για να πάρεις φανέλα βασικού γενικά.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμένα γιατί είχα να αγωνιστώ καιρό στο πρωτάθλημα και είχα λίγο άγχος, αυτό όμως με βοήθησε να κάνω ένα καλό παιχνίδι βοηθώντας την ομάδα να πάρει την ισοπαλία μέσα στη Λάρισα. Εννοείται πως είμαι έτοιμος να παίξω βασικός κάποια στιγμή στο πρωτάθλημα ή σε περισσότερα παιχνίδια, αλλά αυτό φυσικά θα το κρίνουν οι προπονητές μου».

Kokkalas

Πού μπορεί να φτάσει ο Πλατανιάς φέτος και αν πιστεύεις ότι τα επόμενα χρόνια μπορεί να τερματίσει στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

«Η ομάδα κάθε χρόνο ξεκάνει με τον στόχο να κάνει ένα καλύτερο πρωτάθλημα από πέρυσι εξασφαλίζοντας την παραμονή γρήγορα. Αν η ομάδα αξίζει να πάει στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη τις επόμενες χρονιές, φυσικά και είναι ευπρόσδεκτο και θα είναι τιμή για όλα τα Χανιά».

Είσαι από τους λίγους Χανιώτες που αγωνίζονται στη Super League. Πώς αισθάνεσαι γι’αυτό;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε αυτήν τη θέση, να είμαι Χανιώτης και να αγωνίζομαι σε μια ομάδα των Χανίων, η οποία βρίσκεται στη Super League. Προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος μέσα από τη δουλειά μου και να κάνω χαρούμενους όλους αυτούς που με πιστεύουν και με στηρίζουν καθημερινά».

Kokkalas

Κατά την γνώμη σου, τι πρέπει να κάνει ένας νέος Χανιώτης ποδοσφαιριστής για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο;

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να αγαπήσει αυτό που κάνει και να μην το αφήσει ποτέ, ό,τι δυσκολία και αν του τύχει και φυσικά, να είναι ταπεινός και να δουλεύει καθημερινά μέσα και έξω από το γήπεδο για να το καταφέρει αυτό».

Πώς βλέπεις το χανιώτικο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια;

«Τα τελευταία χρόνια το χανιώτικο ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί παρά πολύ, έχοντας μια ομάδα στη Super League, δύο στη Β’ Εθνική και μια στη Γ’ Εθνική. Το θετικό είναι ότι οι Ακαδημίες γίνονται ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Τα παιδιά δουλεύουν σαν επαγγελματίες και κάνουν όνειρα να παίξουν σε μια από αυτές τις ομάδες στο μέλλον».

Τέλος, εκτός από το ποδόσφαιρο, ποιο πιστεύεις ότι είναι το επόμενο δημοφιλέστερο άθλημα στα Χανιά;

«Δεν μπορώ να πω ακριβώς για κάποιο συγκεκριμένο άθλημα, απλά γνωρίζω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στον Γυμναστικό σύλλογο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου υπάρχουν πολλά παιδιά σε διαφορετικά αθλήματα με διακρίσεις και επιτυχίες σε πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα όπου και συμμετέχουν».

Επιμέλεια: Μαρσέλ Κατσάνι

karta antonis garden

Rabona ad