Κιάσσος: Θέλω για του χρόνου κάτι πολύ καλό και αξιόλογο

Face Control | 4 Ιουλίου 2021, 12:03

Για τους μελλοντικούς του στόχους ως προπονητής πια τα τελευταία 3,5 χρόνια μιλά στο athlitiko ο Κώστας Κιάσσος. Ο Χανιώτης τεχνικός ευελπιστεί όπως σημειώνει να παρουσιαστεί μπροστά του τη νέα περίοδο κάτι πολύ καλό και αξιόλογο...

Ο Κιάσσος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στα Χανιά για διακοπές, έχοντας την ευκαιρία να γεμίσει τις μπαταρίες του. Οπως τονίζει, η προπονητική είναι κάτι που τον γοητεύει και θέλει να κάνει καριέρα.

Μένει να φανεί ποια θα είναι η νέα ομάδα στην καριέρα του μετά την ΕΑΠ, τον ΑΟΑΝ και τον Αλμυρό. 

Κώστα, διακοπές στα Χανιά… Ξεκούραση για την επόμενη χρονιά όπου το ερώτημα είναι που αυτή θα σε βρει;

Με γεμίζει με ιδιαίτερη χαρά και δύναμη που είμαι σ’ ένα ευλογημένο μέρος, το μέρος που γεννήθηκα. Πάντα έχω ωραία συναισθήματα γιατί είναι ένα ιδιαίτερο μέρος για μένα τα Χανιά. Ηρθα να δω την οικογένεια μου και φίλους. Κοιτάζω να δω τι θα έχω την επόμενη σεζόν, θέλω να έχω κάτι πάρα πολύ καλό και πολύ αξιόλογο, με καλή ποιότητα σε όλους τους τομείς ώστε να κοιτάξω να δω κι εγώ τι μπορώ να κάνω για την επόμενη σεζόν.

Βλέπουμε ότι δημιουργεί καλές εντυπώσεις η πρώτη σου τριβή με την προπονητική, τουλάχιστον στις μέχρι τώρα ομάδες που έχεις δουλέψει. Ποιος είναι ο στόχος σου;

Θέλω να προχωρήσω… Ξεκίνησα για να κάνω καριέρα και τα έχω πολύ ξεκάθαρα μέσα στο μυαλό μου, δεν θέλω να τα μπερδεύω τα πράγματα. Θέλω να προχωρήσω στην προπονητική, θέλω να το κάνω πολύ καλά και χρειάζεται πολύ προσοχή στις επιλογές, γιατί όπως γνωρίζετε, για μας, αυτή είναι μια πάρα πολύ δύσκολη δουλειά και πολύ ιδιαίτερη. Θέλω να προχωρήσω… Δεν υπάρχει ταβάνι στην προπονητική. Μπορεί κάποια στιγμή να βρεθείς εκεί που δεν το περιμένεις και αυτή είναι η πραγματικότητα.

Νιώθεις έτοιμος για κάτι τέτοιο;

Ναι, νιώθω έτοιμος ότι μπορώ να κάνω το βήμα παραπάνω. Μετά από 3,5 χρόνια έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά κυρίως με τον εαυτό μου, με βοήθησαν άνθρωποι ώστε να μπω σε αυτή τη διαδικασία, αλλά η περισσότερη δουλειά ανήκει στον εαυτό μου γιατί ο προπονητής είναι “αυτός”, το πώς δουλεύει, το πόσες ώρες αφιερώνει και πώς θέλει να εξελιχθεί. Νομίζω ότι στην παρούσα φάση είμαι έτοιμος για να κάνω το επόμενο βήμα. Ξέρετε πολύ καλά πως όποια διάκριση, όποια επιτυχία κι αν πετύχεις στην προπονητική, δε σταματά, υπάρχει πάντα κάτι καλύτερο.

Είναι ένα όνειρο για σένα η Super League 2, η Super League 1;

Βέβαια και είναι όνειρο… Σίγουρα, είναι ευλογία Θεού να φύγει ένας προπονητής στο εξωτερικό από την Ελλάδα, νομίζω ότι οι υψηλές κατηγορίες είναι βασικοί στόχοι για έναν Ελληνα προπονητή και για μένα γιατί αυτά που μας διακρίνουν όσο καλή δουλειά και αν κάνουμε, είναι τα αποτελέσματα, οι τίτλοι, οι διακρίσεις, ο πρωταθλητισμός… Εχω ξαναπεί ότι μου αρέσει να λειτουργώ κάτω από πίεση από στόχους… Χωρίς πίεση και χωρίς στόχους δεν μπορώ να δουλέψω. Θέλω να υπάρχουν υψηλοί στόχοι, να υπάρχει διάκριση, ατομική διάκριση, ποδοσφαιριστές που να εξελίσσονται, ομάδα που να προχωρά, να έχει όραμα και να κάνει βήματα μπροστά. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι όσα θα ήθελα να έχω σαν προπονητής.

Κώστας Κιάσσος

Πώς βλέπεις την προσθήκη των Β ομάδων στην Super League 2 και της αναδιάρθρωσης μιας και θα υπάρξει και στην Γ’ Εθνική;

Νομίζω ότι ανεβάζουν το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, την ποιότητα, τον κόσμο που μπορεί να φέρει στα γήπεδα. Συμμετέχοντας αυτές οι τέσσερις ομάδες στην Super League 2, καταλαβαίνετε ότι θα είναι κέρδος για όλες τις ομάδες, όπως και για τα Χανιά όπου βρίσκομαι αυτή τη στιγμή να παίζουν απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και μπράβο σε αυτούς που το σκέφτηκαν. Περισσότερες θέσεις για τους ποδοσφαιριστές… Και το θέμα είναι αυτή η αξιολόγηση που θα γίνεται από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες να μπορεί να βγάζει καλύτερους ποδοσφαιριστές και καλύτερους προπονητές.

Θεωρείς ότι οι ελληνικές ομάδες πιστεύουν τους καινούργιους προπονητές;

Η αλήθεια είναι και το έχω επιβεβαιώσει και εγώ τα τελευταία 3,5 χρόνια ότι δίνεται δύσκολα χρόνος και χώρος σε νέους προπονητές και ειδικότερα σε νέους προπονητές, χώρος να μπουν σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό υψηλού επιπέδου. Δεν θέλω να συγκρίνω με το εξωτερικό γιατί εκεί υπάρχει μία διαφορετική φιλοσοφία στα μεγάλα πρωταθλήματα. Η άποψή μου είναι ότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πάρα πολύ… Πρέπει να είσαι πολύ γρήγορα σωστός και πολύ γρήγορα… όχι βιαστικός, χρειάζεται να είσαι πολύ ευέλικτος, να παίρνεις πολύ γενναίες και καλές αποφάσεις, η προπόνηση σου πρέπει να είναι άκρως ρεαλιστική και ν’ αντικατοπτρίζει όλες τις συνθήκες του αγώνα που ακολουθεί κάθε εβδομάδα. Χρειάζεται γνώση, ευελιξία και πλέον το σύγχρονο ποδόσφαιρο χρειάζεται ανθρώπους με ιδιαίτερη γνώση μέσα στο αντικείμενο ειδικότερα του προπονητή. Αυτή είναι η άποψή μου και θα τη λέω και θα την υποστηρίζω γιατί έτσι νομίζω ότι πρέπει να πάει το ποδόσφαιρο μας μπροστά πραγματικά.

Rabona ad