Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα οι διεθνείς μας δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό, οι Λετονοί έβγαλαν πολλά εύκολα καλάθια και “τέλειωσαν” από νωρίς την υπόθεση νίκη. Στην τελευταία περίοδο ο Χατζηδάκης με τον Μακρή άλλαξαν κάπως τις ισορροπίες, αλλά όχι και την έκβαση του αποτελέσματος.
Πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Αθλητισμού, η Πρόεδρος του ΣΕΦ και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Χρήστος Καλούδης.
Διαιτητές: Πέιτς – Σοβράν – Κορβασέρ
Τα δεκάλεπτα: 6-25, 18-47, 31-66, 52-81
Ελλάδα (Οζντεμίρ): Μουμτζόγλου 11 (1), Χατζηδάκης 13 (1), Τσαουσίδης 1, Μακρής 11, Κοντογιάννης 7, Ατνάν 3, Χαλδαίος, Φιλίππου, Τσίλης 3, Χατζηκαντής 2, Μαρτσάκης, Παπαδόπουλος 2.
Λετονία (Βένκους): Βέινμπεργκς 11, Μπεγκίνσκις 15, Πόντνιεκς 16 (1), Τουρκς 8, Γκαμπράνοβς 12, Ρουκαβισνίκοβς, Μπέρζινς, Σάνουκς 4, Λάσμανς 7, Ούργκα, Κιρίλοβς 4, Μπούντζινς 4.
Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:
Σερβία – Κροατία 43-65
Αυστρία – Λιθουανία 59-63
Ρωσία – Βοσνία / Ερζεγοβίνη 50-58
Ελλάδα – Λετονία 52-81






