Τρικάμερο στα ματς της SL2 – Οι προτάσεις προς Μπένετ

Super League 2 10 Ιανουαρίου 2023, 13:39

Τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν με τους Στιβ Μπένετ και Σταύρο Μάνταλο, γνωστοποίησε ο Αρης Λυχναράς σε δηλώσεις που παραχώρησε.

/Bella Pizza

Ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Χανιά και νομικός της σύμβουλος ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο Αντώνη Ροκάκη, ήταν αυτός που παρέστη στην πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη (5/1) με τον επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας και τον υπεύθυνο εκπαίδευσης-ανάπτυξης της διαιτησίας, κ. Μάνταλο. Μαζί του ήταν επίσης ο προέδρος της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος και οι κ.κ. Νταβέλης (ΑΕΛ) και Παπακωνσταντίνου (Νίκη Βόλου).

Με Λυχναρά η συνάντηση με Μπένετ

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο κ. Λυχναράς μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι/Γαύδος FM 88,8 μια από τις περιπτώσεις που συζητήθηκαν να εφαρμοστεί, είναι οι ομάδες που ενδιαφέρονται τουλάχιστον να καλύπτουν με τρεις κάμερες τα εντός έδρας παιχνίδια τους ούτως ώστε να καταγράφεται έτσι η κάλυψη τους και στη συνέχεια ν’ αποστέλλονται προς τον κ. Μπένετ τα σχετικά επιλεγμένα στιγμιότυπα, στα οποία θα περιλαμβάνονται τα τυχόν λάθη που θα έχουν υποπέσει οι διαιτητές. Συγκεκριμένα αυτό που συζητήθηκε, είναι να υπάρχει μία κάμερα σε κεντρικό σημείο και άλλες δύο επιπλέον οι οποίες θα τοποθετούνται στα σημεία των οφ σάιντ έτσι ώστε τα παιχνίδια να καλύπτονται όσο γίνεται πιο ουσιαστικά.

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ ζήτησαν από τον αρχιδιαιτητή του ελληνικού ποδοσφαίρου να γίνεται καλύτερη αξιολόγηση παρατηρητών και διαιτητών, προτείνοντας εφόσον βαθμολογούνται χαμηλά μέχρι και να διαγράφονται, ενώ επίσης στο ίδιο πλαίσιο ήταν και η πρόταση που του έθεσαν υπόψιν να υπάρχουν πιο αυστηρές ποινές που ουσιαστικά θα οδηγούν μέχρι και στη διαγραφή ενός διαιτητή ή του παρατηρητή.

Μία ακόμα πρόταση που τέθηκε υπόψη του κ. Μπένετ ήταν η κάθε ομάδα να συμπληρώνει μία φόρμα μετά από κάθε παιχνίδι, όπου και θα καταγράφονται οι λάθος αποφάσεις της διαιτησίας αλλά και οι σωστές που θα παίρνει σε κάθε παιχνίδι. Αυτή η φόρμα θα του αποστέλλεται στο προσωπικό του e-mail μετά από κάθε ματς.

Ο κ. Λυχναράς, σύμφωνα με όσα έκανε ο ίδιος γνωστά μιλώντας στο ραδιόφωνο, τόνισε στον κ. Μπένετ πως απολαμβάνει της στήριξης της ομάδας των Χανίων αλλά και του ίδιου του προέδρου ειδικότερα, Αντώνη Ροκάκη. Μάλιστα του ανέφερε ότι κάποιες από τις παραπάνω προτάσεις είναι δικές του.

Να σημειωθεί πάντως ότι αρχής γενομένης από το παιχνίδι με το Αιγάλεω και μετά, σε γενικές γραμμές τα Χανιά δεν έχουν παράπονα για την διαιτησία και σε κάθε περίπτωση αυτά είναι σε πολύ χαμηλότερη κλίμακα σε σχέση με τα όσα έγιναν σε προηγούμενα ματς όπως αυτά με Απόλλωνα, Καλαμάτα, Ηλιούπολη και Επισκοπή.

Estrella
10 years theatro
Gyrothalassia
Minetta top plus
KTEO Κρήτης
/blentcoffee

Rabona ad