Θέλει να επιστρέψει και η ιστιοπλοΐα – Αίτημα στη ΓΓΑ

Ιστιοπλοΐα | 28 Δεκεμβρίου 2020, 17:25

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, με επιστολή της προς τον Γιώργο Μαυρωτά, ζητά την ελεύθερη μετακίνηση εντός Νομού των αθλητών/τριων με αθλητικό δελτίο έγκυρο ώστε να μπορέσουν να προπονηθούν μετά από δίμηνη απραξία.

Η Ε.Ι.Ο. αιτείται ουσιαστικά την απελευθέρωση των προπονήσεων για σωματεία και αθλητές. Η επιστολή αναφέρει (μεταξύ άλλων):

«Εν συνεχεία του νέου ΦΕΚ με την απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 83418/24.12.2020 με την οποία επιτρέπετε την μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο εντός του ίδιου νομού για ψάρεμα και κυνήγι, καθώς και τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, πετοσφαίρισης γυναικών, υδατοσφαίρισης ανδρών – γυναικών και χειροσφαίρισης ανδρών – γυναικών, πιστεύουμε πως ήλθε η ώρα να επιτραπεί στους αθλητές και τις αθλήτριες της Ιστιοπλοΐας να μετακινηθούν από Δήμο σε Δήμο με μοναδική προϋπόθεση το έγκυρο αθλητικό τους δελτίο, και επιτέλους να προπονηθούν.

Όπως αποδεικνύουν τα επιστημονικά δεδομένα, το άθλημα της Ιστιοπλοΐας είναι από τα πλέον ακίνδυνα, ενώ οι προπονήσεις έως δύο άτομα που ορίζει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΓΓΑ είναι μία επιπλέον ασφαλιστική δικλείδα για τις προπονήσεις των αθλητών/τριών μας.

Το ζήτημα γίνεται ακόμη σοβαρότερο, αφού αγγίζει και ψυχολογικά προβλήματα που δημιουργούνται σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έχουν αποστερηθεί από κάθε δυνατότητα εκτόνωσης και δεν κατανοούν πώς είναι δυνατόν να στερούνται τη θάλασσα που τους προσφέρει ελευθερία και ασφάλεια.»

Παράλληλα η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία απέστειλε και επιστολή συνηγορητική του ΠΑΣΠΙ για το ίδιο θέμα.

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad