Τα κατάφερε πάλι ο “Κορμοράνος” – Διακρίσεις και φέτος στο 57ο Ράλι Αιγαίου

Ιστιοπλοΐα | 23 Ιουλίου 2020, 21:42

Ενα μοναδικό επίτευγμα συνεχίζει να απολαμβάνει το σκάφος "Κορμοράνος" του Ναυτικού Ομίλου Χανίων με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Μανιουδάκη, καθώς για 37η συνεχόμενη φορά έλαβε μέρος στο διάσημο διεθνές ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου.

Ο αγώνας διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες με μεγάλη επιτυχία, μια διοργάνωση η οποία ανήκει στον Πανελλήνιο Oμιλο Ανοικτής Θάλασσας (Π.Ο.Ι.Α.Θ.). Ο “Κορμοράνος” εκπροσώπησε για μια ακόμη χρονιά γενικότερα τα Χανιά και ειδικότερα το Ναυτικό Ομιλο Χανίων με επιτυχία, καταφέρνοντας μάλιστα να έχει σημαντικές διακρίσεις.

Kormoranos Rally Aigaiou 2020 2

Η ενημέρωση του ΝΟΧ αναφέρει τα εξής:

«Εληξε με επιτυχία το 57ο διεθνές ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου παρά τις συναφείς δυσκολίες και περιορισμούς, που αντιμετώπισε όμως αποτελεσματικά ο οργανωτής Πανελλήνιος Oμιλος Ανοικτής Θάλασσας (Π.Ο.Ι.Α.Θ.), που δικαιολογημένα επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Το χανιώτικο σκάφος “Κορμοράνος” του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κατάφερε να πετύχει σημαντική νίκη στην κατηγορία του, κατακτώντας το κύπελλο πρώτης θέσης στην μεγάλη ιστιοδρομία, Φάληρο – νήσος Σύρος – Σούνιο, αποστάσεως 118 ν.μ., καθώς και την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη των τεσσάρων ιστιοδρομιών, ανταγωνιζόμενο σκάφη υψηλών ιστιοπλοϊκών προδιαγραφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του “Κορμοράνου” επιβεβαιώθηκε για 37η συνεχόμενη χρονιά στο Ράλι Αιγαίου με σημαντικές τιμητικές διακρίσεις.

Κυβερνήτης του σκάφους είναι ο απόστρατος ναύαρχος του Π.Ν. Κωνσταντίνος Μανιουδάκης και το άξιο πλήρωμα του ήταν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνος Πλανάκης, Κωνσταντίνος Λουκάκης, Νίκος Περβανάς, Γιώργος Αναστασόπουλος και Αθανάσιος Πελεκάνος.

Η απονομή επάθλων στους νικητές του Ράλι Αιγαίου έγινε σε επίσημη εκδήλωση η οποία διεξήχθη στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου στον Πειραιά, την οποία τίμησαν μεταξύ άλλων πολιτικές αρχές και η ηγεσία του Π.Ν. και Λ.Σ.».

karta antonis garden