Στο Ράλι Αιγαίου “ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ” και “ΑΛΜΥΡΑ”

Ιστιοπλοΐα | 13 Ιουλίου 2016, 12:26

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκονται τα σκάφη που μετέχουν στο διεθνές ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου, έναν σπουδαίο και σκληρό αγώνα ανοικτής θάλασσας που αποτελεί θεσμό, καθώς έχει εδραιωθεί εδώ και 50 χρόνια.

Το φετινό Ράλι Αιγαίου ξεκινά το Σάββατο 16 Ιουλίου με αφετηρία το Φάληρο και διαδρομή, Πάτμο, Μήλο, Σούνιο όπου και τερματίζει την Κυριακή 24 Ιουλίου. Η συνολική απόσταση ανέρχεται στα 340 ναυτικά μίλια. Προβλέπεται συμμετοχή περίπου 35 με 40 σκαφών, μεταξύ των οποίων και αρκετά από το εξωτερικό. Διοργανωτής -όπως πάντοτε- είναι ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας (Π.Ο.Ι.Α.Θ.).

Η υποδοχή κυβερνητών και πληρωμάτων θα γίνει την Πέμπτη 14 Ιουλίου, τιμητικά επί του θρυλικού θωρηκτού “ΑΒΕΡΩΦ”, σημερινού ναυτικού μουσείου. Τόσο στην Πάτμο όσο και στην Μήλο έχουν οργανωθεί από τις τοπικές αρχές εκδηλώσεις υποδοχής των πληρωμάτων παραδοσιακού χαρακτήρα, καθώς και ξεναγήσεις.

Η απονομή των επάθλων θα γίνει τη Δευτέρα 25 του μήνα στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου στον Πειραιά και θα ακολουθήσει επίσημη δεξίωση που παραθέτει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) το οποίο ανέκαθεν στηρίζει εμπράκτως αυτόν τον αγώνα διαθέτοντας πολεμικό πλοίο ως συνοδό κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Almyra2

Το σκάφος “ΑΛΜΥΡΑ”. 

Τα Χανιά θα δώσουν και πάλι δυναμικό παρόν με δύο σκάφη, αυτή τη φορά του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, τα οποία έχουν ήδη αποπλεύσει για το Φάληρο και είναι το “ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ”, το οποίο θα συμμετάσχει για 33η συνεχόμενη φορά στο Ράλι Αιγαίου και το “ΑΛΜΥΡΑ”.

Κυβερνήτης στο “ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ” είναι ο επίτιμος πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Κωνσταντίνος Μανιουδάκης και πλήρωμα οι Κλεάνθης Αναστασάκης, Κώστας Πλανάκης, Ειρήνη Ντάφη, Κώστας Λουκάκης και Οδυσσέας Ποτάγας.

Στο “ΑΛΜΥΡΑ” κυβερνήτης είναι ο Δημήτρης Ναναδάκης και πλήρωμα οι Γιώργος Αλιφιεράκης, Κώστας Λεβεντάκης, Νίκος Περβανάς και Χριστίνα Λειβαδίτη.

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad