Ο Λίγδας, ο οποίος αγωνίζεται ως δεξιός εξτρέμ, προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, έχοντας στο παλμαρέ του την κατάκτηση του Youth League το 2024, καθώς και πρωταθλημάτων με τις ομάδες Κ17 και Κ19 των «ερυθρόλευκων».
Την περασμένη περίοδο υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Κηφισιά, καταγράφοντας συμμετοχές σε Super League και Κύπελλο, ενώ τη φετινή σεζόν είχε ήδη αγωνιστεί στα δύο παιχνίδια Κυπέλλου της ομάδας, πετυχαίνοντας ένα γκολ.
Η ανακοίνωση από τη Νίκη Βόλου:
Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Χρήστο Λίγδα για την αγωνιστική περίοδο 2026-27.
Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2006 και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Ακαδημία Καραταΐδη, για να μετακομίσει σε ηλικία 12 ετών στην Ακαδημία του Ολυμπιακού Πειραιώς.
Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, που αγωνίζεται κυρίως στο δεξί άκρο, κατέκτησε με τους ερυθρόλευκους το UEFA Youth League το 2024, το πρωτάθλημα Κ17 της Super League 1 το 2022/23, και το πρωτάθλημα Κ19 της Super League 1 για δύο διαδοχικές σεζόν (2023/24 και 2024/25).
Την περσινή χρονιά υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της Κηφισιάς, με την οποία μέτρησε μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League 1 και μία στο Κύπελλο Ελλάδος, ενώ φέτος αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια Κυπέλλου της Κηφισιάς, σημειώνοντας και ένα τέρμα.
Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ευχαριστεί την ΠΑΕ Κηφισιά για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή και εύχεται στον Χρήστο υγεία και πολλές επιτυχίες με τη φανέλα της ομάδας μας τη νέα αγωνιστική σεζόν.







