Σημαντικές αποφάσεις στη συνάντηση των “11”

Πλατανιάς | 31 Μαρτίου 2016, 21:18

Τη συμφωνία μεταξύ των "11" ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας για σημαντικές αλλαγές στα τηλεοπτικά, τη διαιτησία και ΕΠΟ συνυπέγραψαν οι ιδιοκτήτες των μικρομεσαίων της Σούπερ Λιγκ.  

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Η δεύτερη συνάντηση των ιδιοκτητών των “μικρομεσαίων” ΠΑΕ που έγινε σήμερα (και πάλι στα γραφεία της εταιρίας ΒΙΑΜΑΡ του Πανόπουλου στην Αθήνα) διήρκησε περισσότερες από δυόμισι ώρες και μάλιστα αυτή τη φορά ήταν και πιο διευρυμένη. Στους εννέα της προηγούμενης φοράς, προστέθηκαν οι Φώτης Κωστούλας και Θόδωρος Καρυπίδης.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός και εκείνος της ΠΑΕ Βέροια είχαν απουσιάσει από την πρώτη συνάντηση, εκτιμώντας ότι αυτή δεν είχε κάτι να προσφέρει. Ο μόνος που απουσίαζε και σήμερα ήταν ο ιδιοκτήτης του Ηρακλή, Σπύρος Παπαθανασάκης.

Φυσικά μεταξύ των παρόντων ήταν και ο ιδιοκτήτης του Πλατανιά, Μανώλης Μαθιουλάκης. Αναλυτικά στη συνάντηση τις ομάδες τους εκπροσώπησαν οι εξής: Ξάνθη (Χρήστος Πανόπουλος), Πλατανιάς (Μανώλης Μαθιουλάκης), Καλλονή (Νίκος Μιχαλάκης), ΠΑΣ Γιάννινα (Γιώργος Χριστοβασίλης), Πανιώνιος (Χρήστος Δάρρας), Αστέρας (Γιώργος Μποροβήλος), Ατρόμητος (Γιώργος Σπανός), Παναιτωλικός (Φώτης Κωστούλας), Πανθρακικός (Τάσος Καραολάνης), Λεβαδειακός (Λουκάς Νίκαινας), Βέροια (Θόδωρος Καρυπίδης).

Στην ουσία της συνάντησης τώρα, οι παράγοντες των ομάδων κατέληξαν σε συμφωνία η οποία μάλιστα αναμένεται να φέρει μεγάλες αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Μάλιστα το χαρτί που υπέγραψαν οι 11 ομάδες έχει την έγκριση των τεσσάρων μεγάλων (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ).

Στις προτάσεις υπάρχει και η αλλαγή όσον αφορά τον τρόπο που μοιράζεται η τηλεοπτική “πίτα” με τις ομάδες να παίρνουν πλέον περισσότερα χρήματα “και λιγότερη εξάρτηση από τους μεγάλους”, όπως έγινε σαφές. Επίσης, η Forthnet συμφώνησε να πριμοδοτήσει τη Super League της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 με επιπλέον 4.000.000€, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι οι ομάδες της λίγκας για τη νέα σεζόν θα είναι όπως εφέτος, 16.

Estrella
Minetta Car Pack
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/psiloritischania