Πλατανιάς: Συνεχίζει να τροφοδοτεί τη Super League

Πλατανιάς | 30 Ιουνίου 2026, 18:27

Τρεις ποδοσφαιριστές από την ακαδημία του Πλατανιά και τα πρωταθλήματα υποδομής της Super League αγωνίσθηκαν στο περσινό πρωτάθλημα (Super League 2025-2026).

Corgress Stagakis

Μπορεί να υποβιβάστηκε από τη μεγάλη κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 ο Πλατανιάς, αλλά τρεις ποδοσφαιριστές του που αγωνίσθηκαν στα πρωταθλήματα υποδομής της Super League (με τη φανέλα του) τους είδαμε και στην περσινή Super League. Ο λόγος για:

➣ Τον διεθνή τερματοφύλακα Κωνσταντίνο Τζολάκη, ο οποίος (ξεκίνησε από την Ακαδημία Αρένα / Ιωνία και) από τις ακαδημίες του Πλατανιά (14 εμφανίσεις με την ομάδα Κ19, παρότι μόλις 15-16 ετών) βρέθηκε στον Ολυμπιακό, ανέβηκε τα σκαλοπάτια μέχρι την ανδρική ομάδα στην οποία είναι πλέον βασικός και αναντικατάστατος με ατομικές διακρίσεις και συλλογικές επιτυχίες (Conference League, πρωτάθλημα, κύπελλο, Σούπερ καπ).

➣ Τον διεθνή επιθετικό Γιώργο Γιακουμάκη. Ο Γιακουμάκης ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΠΟΑ. Το καλοκαίρι του 2012 αποκτήθηκε από τον Πλατανιά στον οποίο έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2017 (με έναν δανεισμό ενδιάμεσα στην Επισκοπή). Στην ανδρική ομάδα του Πλατανιά αγωνίσθηκε 67 φορές με απολογισμό 15 γκολ, τρεις ασίστ και δύο κερδισμένα πέναλτι. Πήρε συμμετοχές και με την Κ19 του Πλατανιά στο σχετικό πρωτάθλημα υποδομής. Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στη Super League για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, με τον οποίο κατέγραψε 36 εμφανίσεις (οι 22 στο πρωτάθλημα) με 15 γκολ και δύο ασίστ.

➣ Τον κεντρικό αμυντικό Δημήτρη Τσακμάκη, ο οποίος αγωνίσθηκε για δύο σεζόν με την ομάδα Κ19 του Πλατανιά. Εν συνεχεία προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, ενώ τον είδαμε και σε άλλα δύο σωματεία της Κρήτης: τον ΑΟΑΝ και τον ΟΦ Ιεράπετρας. Από το καλοκαίρι του 2023 βρίσκεται στον Ατρόμητο. Στο περασμένο πρωτάθλημα ο 26χρονος στόπερ κατέγραψε 15 εμφανίσεις, ενώ πέτυχε και ένα τέρμα (στα πλέι άουτ, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης).

Papantonakis Cards
digital2000
Nevrakis
pallas""
Poppies sexy show club

Rabona ad