Πολυνίκης ο ΙΟΧ στο περιφερειακό πρωτάθλημα νήσων Αιγαίου & Κρήτης

Ιστιοπλοΐα | 1 Ιουνίου 2021, 13:36

Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων αναδείχτηκε ο πολυνίκης Ομιλος στο περιφερειακό πρωτάθλημα νήσων Αιγαίου και Κρήτης το οποίο και κατέκτησε!

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που έλαβαν μέρος πραγματικά ξεχώρισαν, κατακτώντας τις πρώτες θέσεις στα αγωνίσματα των optimist και laser 4,7 ενώ άξιο αναφοράς για την απόλυτα επιτυχημένη συμμετοχή τους σε μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις που διεξάγονται κάθε χρόνο για την ιστιοπλοΐα είναι πως οκτώ αθλητές του εξασφάλισαν την πρόκριση για την Εθνική ομάδα και θα διεκδικήσουν σε λίγες ημέρες τη συμμετοχή τους στα παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε optimist και laser που ακολουθούν το επόμενο διάστημα.

Οι πιο μεγάλες διακρίσεις ανήκουν στον Αγγελο Νικολάου και την Κωνσταντίνα Σινάνη οι οποίοι αναδείχτηκαν νικητές στα optimist σε αγόρια και κορίτσια αντίστοιχα, ενώ στα laser 4,7 τη μεγαλύτερη διάκριση πέτυχε ο Παράσχος Μπιλάς που ήταν πέμπτος στην κατηγορία των αγοριών και ένατος στη γενική κατάταξη.

Ακολουθεί αναλυτικά το δελτίο Τύπου του ΙΟ Χανίων…

Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων συμμετείχε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο περιφερειακό πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης Optimist και Laser 4,7 που πραγματοποιήθηκε 27-30 Μαΐου στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Κέντρου, με διοργανωτή όμιλο τον ΝΟΕΦ υπό την αιγίδα της ΕΙΟ.

Με τη συμμετοχή 16 ομίλων από τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη έλαβαν μέρος 128 συνολικά αθλητές/τριες και στις δύο κατηγορίες.

Μετά από 9 ιστιοδρομίες, με έντονο συναγωνισμό και 7 μήνες αγωνιστικής απραξίας, αλλά με έντονη και συγκροτημένη προπόνηση οι κόποι των αθλητών/τριων και προπονητών ανταμείφθηκαν.

Ο ΙΟ Χανίων είναι ο πολυνίκης όμιλος στην περιφέρεια Νήσων Αιγαίου και Κρήτης.

Ειδικότερα η Κωνσταντίνα Σινάνη κατέκτησε το περιφερειακό πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου Κρήτης στη γενική κατάταξη, ήταν 1η στα κορίτσια και 1η στα 12χρονα κορίτσια.

Ο Αγγελος Νικολάου ήταν 2ος στην γενική κατάταξη, 1ος στα αγόρια και 1ος στα 12χρονα αγόρια.

Στα Laser 4,7 ο Παράσχος Μπιλάς ήταν 9ος στη γενική κατάταξη, η Μαριάννα Μανιουδάκη 28η και 46ος ο Παύλος Κακούρης.

Στην πρόκριση για τις Εθνικές ομάδες προκρίθηκαν από τους 11 αθλητές οι 7 και τέθηκαν οι βάσεις για υψηλότερες διακρίσεις.

Στην προεθνική ομάδα που συγκροτήθηκε μπήκαν οι Σινάνη Κωνσταντίνα και Νικολάου Αγγελος.

Ο ΙΟ Χανίων συγχαίρει όλους τους αθλητές του για την αγωνιστικότητα και το πείσμα που έδειξαν ανταποκρινόμενοι στις απαιτητικές συνθήκες του αγώνα.

Συγχαίρει τους προπονητές του, Σωτηρίου Βασίλη και Σηφάκη Ανδρέα, για την προετοιμασία και την άψογη καθοδήγηση των αθλητών μας.

Αγαπητοί γονείς, οι θυσίες που κάναμε όλοι μαζί αρχίζουν ν’ αποδίδουν καρπούς. Τώρα απαιτείται να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες τόσο του Ομίλου όσο και των παιδιών και των προπονητών μας.

Επίσης το Δ.Σ. του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων οφείλει να ευχαριστήσει τον πρόεδρο επιτροπής Αγώνων κ. Σκλαβούνο για την άψογη διεξαγωγή των ιστιοδρομιών, τον κ. Παπαστεφάνου Γιώργο για την άψογη φιλοξενία, καθώς και όλα τα μέλη του γραφείου αθλητισμού για την εξυπηρέτηση των αγώνων. Το Δημήτρη Μανιουδάκη και την Αλεξάνδρα Τσαλατσάνη για τη βοήθεια στις μετακινήσεις.

Τέλος ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος Χανίων θέλει να ευχαριστήσει την κοινοπραξία ΑΝΕΚ LINES και BLUE STAR FERRIES, για την αμέριστη συμπαράσταση τους εδώ και 15 χρόνια, στις μετακινήσεις μας.

Αναλυτικότερα, η γενική κατάταξη στα Optimist όπου έλαβαν μέρος 81 παιδιά, ήταν η εξής:

Optimist
1η Σινάνη Κωνσταντίνα
2ος Νικολάου Αγγελος
9ος Κακούρης Ανδρέας
12ος Φυλλαδιτάκης Γιώργος
15η Φυλλαδιτάκη Μελίνα
19ος Ζαμπακόλας Παντελής Αγγελος
41η Παίσιος Ιντα Ματθαία
74ος Σηφάκης Εμμανουήλ

Optimist Κορίτσια
1η Σινάνη Κωνσταντίνα
5η Φυλλαδιτάκη Μελίνα
15η Παίσιος Ιντα Ματθαία

Optimist Αγόρια
1ος Νικολάου Αγγελος
8ος Κακούρης Ανδρέας
9ος Φυλλαδιτάκης Γιώργος
12ος Ζαμπακόλας Παντελής Αγγελος
49ος Σηφάκης Εμμανουήλ

Αναλυτικότερα, η γενική κατάταξη στα Laser 4,7 όπου έλαβαν μέρος 47 παιδιά, ήταν η εξής:

Laser 4,7
9ος Μπιλάς Παράσχος
28η Μανιουδάκη Μαριάννα
46ος Κακούρης Παύλος

Laser 4,7 Αγόρια
5ος Μπιλάς Παράσχος
31ος Κακούρης Παύλος

Laser 4,7 Κορίτσια
11η Μανιουδάκη Μαριάννα

Επόμενο ραντεβού είναι στην πρόκριση Εθνικών ομάδων 9-13 Ιουνίου στον ΟΣΦΠ όπου συμμετέχουν 144 αθλητές/τριες Optimist από τα περιφερειακά πρωταθλήματα θα διεκδικήσουν 10 θέσεις για την Εθνική ομάδα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Optimist και 7 για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στα Laser 4,7 όπου συμμετέχουν 92 αθλητές/τριες από τα περιφερειακά πρωταθλήματα που θα διεκδικήσουν θέσεις στην Εθνική Ομάδα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η αποστολή του ΙΟ Χανίων θα είναι για τα Optimst οι Σινάνη Κωνσταντίνα, Νικολάου Αγγελος, Κακούρης Ανδρέας, Φυλλαδιτάκης Γιώργος, Φυλλαδιτάκη Μελίνα, Ζαμπακόλας Παντέλης Αγγελος και στα Laser 4,7 ο Μπιλάς Παράσχος.

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad