Πλήρωμα μέχρι δύο άτομα στα σκάφη

Ιστιοπλοΐα | 13 Μαΐου 2020, 19:43

Όπως ενημερώνει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία επιτρέπεται η κατ' εξαίρεση λειτουργία των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων σε σκάφη με πλήρωμα μέχρι δύο ατόμων και η κατ' εξαίρεση λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων σε αθλητές και αθλήτριες των προ ολυμπιακών ομάδων.

Η σχετική ενημέρωση της ΕΙΟ για την επιστροφή στις προπονήσεις σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Ελληνική Πολιτεία:

«Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση λειτουργία των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων για την ιστιοπλοΐα σε σκάφη με πλήρωμα μέχρι δύο (2) ατόμων και αποκλειστικά για προπόνηση από αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 15 ετών και άνω (άρθρο 4.1.στ).

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων στους αθλητές και τις αθλήτριες των προ ολυμπιακών ομάδων (σύμφωνα με την ονομαστική κατάσταση της ΓΓΑ) για την προετοιμασία τους (άρθρο 3.1.α).

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ ειδικό πεδίο ενημέρωσης με τίτλο “COVID 19 & Αθλητισμός”, στο οποίο αναρτώνται καθημερινά πληροφορίες αναφορικά με την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στους αθλητικούς χώρους.

Στην διεύθυνση αυτή θα βρείτε και τα ειδικά πρωτόκολλα αθλημάτων – ιστιοπλοΐα (η ΓΓΑ υιοθέτησε πλήρως το πρωτόκολλο που της προτείναμε), με συγκεκριμένες οδηγίες για την λειτουργία των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων που πρέπει να τηρηθούν πιστά. Όλο το ανωτέρω πρωτόκολλο για την ιστιοπλοΐα περιλαμβάνεται στο power point που δημιούργησε η Υγειονομική Επιτροπή της Ε.Ι.Ο.»

karta antonis garden