Αφορμή αποτελεί το περιστατικό ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή της Σπάθας στο φιλικό παιχνίδι με τον Αρη Σούδας. Ο κ. Ντουσάκης ξεκαθαρίζει ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας και χειροδικίας στα γήπεδα, ωστόσο χαρακτηρίζει υπερβολική την παρέμβαση του Αθλητικού Εισαγγελέα για το συγκεκριμένο συμβάν, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από τα αρμόδια αθλητικά όργανα.
Παράλληλα, ζητά μέτρο και αναλογικότητα στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, επισημαίνοντας ότι το χανιώτικο ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ενότητα, διάλογο και συνεργασία.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Ντουσάκη στο athlitiko:
«Μια θέση με αφορμή ένα περιστατικό στο γήπεδο
Θέλω να τοποθετηθώ δημόσια, με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη σε φιλικό αγώνα και αφορά ποδοσφαιριστή της ομάδας Σπάθα Κολυμβαρίου.
Καταδικάζω ξεκάθαρα κάθε μορφή βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα. Η χειροδικία, το αντιαθλητικό παιχνίδι και κάθε συμπεριφορά που ξεφεύγει από τα όρια του αθλητισμού δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές, οι παράγοντες και όλοι όσοι υπηρετούν το άθλημα οφείλουν να προστατεύουν το πνεύμα του και να δίνουν το σωστό παράδειγμα.
Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα έντασης και πάθους. Μέσα σε έναν αγώνα μπορεί να υπάρξουν εντάσεις, λεκτικές αντιπαραθέσεις και στιγμές που ένας άνθρωπος μπορεί να χάσει την ψυχραιμία του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιολογούμε τη βία. Σημαίνει όμως ότι πρέπει να υπάρχει μέτρο, ψυχραιμία και σωστή αξιολόγηση κάθε περιστατικού.
Προσωπικά θεωρώ υπερβολική την παρέμβαση του Αθλητικού Εισαγγελέα σε ένα τέτοιο περιστατικό, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ένα φιλικό παιχνίδι και για ένα γεγονός που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των αθλητικών οργάνων και των κανονισμών του τοπικού ποδοσφαίρου.
Η αυστηρότητα δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσουμε μια κατάσταση. Το ζητούμενο δεν είναι να τιμωρήσουμε για να τιμωρήσουμε, αλλά να διδάξουμε, να συνετίσουμε και να προστατεύσουμε το άθλημα.
Το Χανιώτικο ποδόσφαιρο χρειάζεται ενότητα, διάλογο, συνεργασία και ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζεται να δημιουργούμε μεγαλύτερη ένταση γύρω από περιστατικά που μπορούν να αντιμετωπιστούν με σύνεση και αθλητικό πνεύμα.
Καταδικάζουμε τη βία.
Στηρίζουμε την πειθαρχία και τον σεβασμό.
Αλλά ταυτόχρονα ζητάμε μέτρο, δικαιοσύνη και αναλογικότητα.
Γιατί στο τέλος της ημέρας, όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο: να προστατεύσουμε και να ανεβάσουμε το Χανιώτικο ποδόσφαιρο».





















