Νταγκουνάκης (Atlas Chania): Ασκηση για όλους και όχι πολυτέλεια για λίγους

Face Control | 21 Οκτωβρίου 2022, 15:56

«Το Atlas Chania είναι ένα σύγχρονο strenght και performance που σέβεται τις ανάγκες κάθε ασκούμενου». Αυτή είναι η πρώτη και βασική περιγραφή που κάνει για το χώρο του γυμναστηρίου του ο ιδιοκτήτης του, Γιάννης Νταγκουνάκης.

Το Atlas Chania είναι ένας χώρος άνετος, σύγχρονος και κυρίως προσιτός οικονομικά. «Θεωρούμε ότι η παροχή άσκησης και υγείας δεν πρέπει ν’ αποτελεί πολυτέλεια και ν’ απευθύνεται σε λίγους», τονίζει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Νταγκουνάκης, μιλώντας στο athlitiko παρουσιάζοντας τον επαγγελματικό του χώρο.

Atlas Chania: Θα θέλαμε μια γενική περιγραφή του γυμναστηρίου.

Το Atlas Chania είναι ένα σύγχρονο strenght και performance που σέβεται τις ανάγκες κάθε ασκούμενου. Οι τελευταίες αλλαγές στις οποίες έχουμε προβεί, το έχουν κάνει πλέον το πιο πλήρες μέρος που υπάρχει. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την εμπειρία και τις γνώσεις που διαθέτουμε, δίνουν την ευκαιρία στον κόσμο να γυμναστεί σωστά και κυρίως προσιτά όσον αφορά το οικονομικό.

Το individualization (η ιδιαιτερότητα) για τον κάθε ασκούμενο αποτελεί για μας τον πρωταρχικό στόχο, αφού αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Για παράδειγμα, ασκούμενος που εργάζεται σε τουριστική επιχείρηση αναγκάζεται όλη την ημέρα να είναι όρθιος και δεν τρώει επαρκώς. Επίσης έχει πόνο στη μέση και ελαφριά κυρτότητα στους ώμους. Η καθοδήγηση που δίνουμε στον εν λόγω ασκούμενο, λοιπόν, πρέπει να είναι τέτοια ώστε να σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες της καθημερινότητας του και να δίνουμε έμφαση στην διασφάλιση της υγείας του. Η εκγύμναση δεν θα πρέπει να βασίζεται στην τύχη γιατί πίσω από τον κάθε ασκούμενο υπάρχουν τα “χρειάζομαι”, τα “θέλω”, η καθημερινότητά του. Η επιμόρφωση των ασκουμένων αποτελεί μεγάλη σημασία για μας γιατί πρέπει να του δώσουμε να καταλάβει να γνωρίζει με επιστημονικά επιχειρήματα τι πρέπει να κάνει και γιατί να το κάνει.

Επισημαίνετε πως το Atlas Chania ειδικεύεται πάνω στον κάθε αθλούμενο ξεχωριστά. Τι ακριβώς εννοείτε και ποιες παροχές γενικότερα δίνονται ή προσφέρονται προς το κοινό;

Οι ασκούμενοι μας αφού τους αξιολογήσουμε περιγραφικά και τους πούμε τι χρειάζεται να γίνει πάνω τους θα μας πουν και αυτοί τι θέλουν και θα κινηθούμε πάνω σε μια κοινή γραμμή. Γενικά προσφέρουμε προγράμματα crossfit, weightlifting, powerlifting και open gym, όπου είναι ένας καινούριος θεσμός που προστέθηκε πρόσφατα γι’ αυτούς που θέλουν να γυμναστούν μόνοι τους με καινούρια μηχανήματα γυμναστηρίου.

Γιατί κάποιος να προτιμήσει το Atlas Chania και ποιες είναι οι εντυπώσεις που έχουν οι πελάτες σας;

Το Atlas Chania βασίζεται σε 3 βασικούς πυλώνες: Στο σεβασμό, στις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου και στον ξεχωριστό σχεδιασμό προγράμματος ανάλογα τον ασκούμενο (crossfit, strength, power, hypertrophy, endurance). Στον εξοπλισμό μας που καλύπτει όλες τις ανάγκες (αερόβια μηχανήματα, ελεύθερα βάρη, μηχανήματα γυμναστηρίου, strongman, powerlifting, weightlifting κλπ. Και στην προσιτή τιμή που προσφέρουμε σους δύσκολους καιρούς που διανύουμε… Θεωρούμε ότι η παροχή άσκησης και υγείας δεν πρέπει ν’ αποτελεί πολυτέλεια και ν’ απευθύνεται σε λίγους.

Γιάννη Νταγκουνάκη, εδώ και πολλά χρόνια ασχολείσαι από αγάπη ουσιαστικά με αυτό τον χώρο. Ποια περιγραφή θα μπορούσες να κάνεις για τον εαυτό σου προς το κοινό που ενδιαφέρεται να έρθει στο χώρο σας;

Θα ήθελα να παρουσιαστώ σαν αυτόν τον τύπο: “You need people like me. So you can point your fuckin finger and say: heavy that’s the bad guy who helped me”!

Και πού μπορεί να βρει κάποιος το Atlas GYM;

Βρισκόμαστε στο Πασακάκι, στη διεύθυνση Αγίου Νεκταρίου 38. Εχουμε άνετο πάρκινγκ. Και δε χρειάζεται να κλείσετε τμήμα: Απλά έρχεστε…

Atlas Chania: Ενα σύγχρονο κέντρο strength and condition

 

Rabona ad