Να χαραχθεί ο “χάρτης ανάπτυξης” στην Κρήτη

Ιστιοπλοΐα | 12 Οκτωβρίου 2020, 19:24

Με όλους τους ιστιοπλοϊκούς ομίλους της Κρήτης συναντήθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρεθύμνου, Ομίλου Ιστιοσανίδας Ηρακλείου, Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου, Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου, Ναυτικού Ομίλου Μαλλίων, Ναυτικού Ομίλου Τυμπακίου, Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αγίου Νικολάου “Ο Αίολος” και Ναυτικού Ομίλου Σητείας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε να υπάρξει στενή συνεργασία και εκπόνηση σχεδίου ώστε να αξιοποιηθούν αθλητικά, τουριστικά και οικονομικά οι συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες της Κρήτης. Να χαραχθεί δηλαδή ο “χάρτης ανάπτυξης” της ιστιοπλοΐας στην Κρήτη και να καταστεί το νησί παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την ιστιοπλοΐα.

Η ενημέρωση της ΓΓΑ αναφέρει σχετικά:

«Συνάντηση με τους 10 ιστιοπλοϊκούς ομίλους της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τους Ναυτικό Όμιλο Χανίων, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρεθύμνου, Όμιλο Ιστιοσανίδας Ηρακλείου, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηρακλείου, Ναυταθλητικό Όμιλο Γαζίου, Ναυτικό Όμιλο Μαλλίων, Ναυτικό Όμιλο Τυμπακίου, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αγίου Νικολάου “Ο Αίολος” και Ναυτικό Όμιλο Σητείας.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στις προοπτικές και τις δυνατότητες που θα πρέπει να αξιοποιήσει η Ελλάδα και ειδικά η Κρήτη, καθώς έχει την ευλογία να βρέχεται από θάλασσα, πεδίο προνομιακό, λόγω κλίματος και μορφολογίας, προκειμένου η ιστιοπλοΐα και όλα τα αγωνίσματά της να αναπτυχθούν περαιτέρω.

Η ναυτοσύνη, άλλωστε, είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του λαού μας. Ζήτησε, λοιπόν, ο Υφυπουργός Αθλητισμού να υπάρξει στενή συνεργασία και εκπόνηση σχεδίου ώστε να αξιοποιηθούν αθλητικά, τουριστικά και οικονομικά οι συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες του τόπου μας.

Να χαραχθεί ο “χάρτης ανάπτυξης” της ιστιοπλοΐας στην Κρήτη. Σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας, με τη ΓΓΑ, με τις Αυτοδιοικήσεις α’ και β’ βαθμού και με τους κατά τόπους παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς, να οργανωθούν περισσότερες εκδηλώσεις.

Και στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της πολιτικής της Κυβέρνησης για εξωστρέφεια να διεκδικηθούν και να υλοποιηθούν διεθνείς διοργανώσεις. Να καταστεί η Κρήτη παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την ιστιοπλοΐα.

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης ανέλυσε τις μεταρρυθμίσεις του αθλητικού νόμου 4726/2020 και τις τομές που επέρχονται στην αθλητική κοινότητα της χώρας μας. Τόνισε τον νέο, δημοκρατικότερο, ανανεωτικό και με διαφάνεια, τρόπο ανάδειξης των διοικήσεων των αθλητικών φορέων, τον αυξημένο και αποφασιστικό ρόλο των αθλητών, αλλά και τη σημασία της λειτουργίας του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων:

Για πρώτη φορά μπαίνει τάξη και καταγράφονται τα νομίμως λειτουργούντα σωματεία στην αθλητική οικογένεια, τα οποία -μεταξύ άλλων προνομίων- οσονούπω θα ενισχυθούν και οικονομικά με 12 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Γιάννης Παπαδημητρίου (πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά και υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας), Χάρης Βγενής (πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας “Ο Αίολος”) και Ανδρέας Αντωνόπουλος (πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας), οι οποίοι περιοδεύουν εν όψει των εκλογών στην ΕΙΟ.

Συμμετείχαν επίσης και οι Ολυμπιονίκες Παύλος Καγιαλής και Νίκος Κακλαμανάκης, οι οποίοι βρίσκονταν στο Ηράκλειο στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού, “Ζήσε Αθλητικά”, που σκοπό του έχει να εμφυσήσει στους μικρούς σε ηλικία αθλητές και εν γένει στη νέα γενιά τα ιδεώδη, τις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού.»

karta antonis garden