Πρόκειται για τον αγώνα “Γιάννης Μπρούσης” που διεξήχθη στις 12 και 13 Μαΐου από τον τοπικό ΝΟ Αντιπάρου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ).
Ειδικότερα, τη χανιώτικη αποτέλεσαν οι Κωνσταντίνα Σινάνη, Γιώργος Φυλλαδιτάκης, Χριστίνα Κομισοπούλου, Αλέξανδρος Λειβαδιτάκης, Μανόλης Σηφάκης, Ιωάννης Ζανιδάκης και Μελίνα Φυλλαδιτάκη.
Η ενημέρωση από τον ΙΟ Χανίων:
Με μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών (130) και επιστροφή με μετάλλια για τον όμιλο μας ολοκληρώθηκε ο 7ος open διασυλλογικός αγώνας Αντιπάρου “Γιάννης Μπρούσης” στις 12 και 13 Μαΐου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Το όνομα του φετινού αγώνα δόθηκε προς τιμήν του αείμνηστου Γιάννη Μπρούση, ο οποίος ήταν εμπνευστής και πρωτεργάτης του διασυλλογικού αγώνα Αντιπάρου. Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης, ο πρόεδρος του ΝΟ Αντιπάρου έδωσε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του.
Με ιδανικές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 8 ιστιοδρομίες στις κλάσεις optimist, Ilca 4 και Ilca 6 με την συμμετοχή από 6 ομίλους, ΝΟ Καλαμακίου, ΝΟ Νάουσας Ναίας, ΝΟ Πάρου, ΝΟ Σαντορίνης, ΝΟ Σύρου και ο ΙΟ Χανίων
Η ομάδα των ιστιοπλόων των Optimist μας αποτελούταν από τους Κωνσταντίνα Σινάνη, Γιώργο Φυλλαδιτάκη, Χριστίνα Κομισοπούλου, Αλέξανδρο Λειβαδιτάκη, Μανόλη Σηφάκη, Ιωάννη Ζανιδάκη και Μελίνα Φυλλαδιτάκη στα ILCA 4.
Προπονητής ο Βασίλης Σωτηρίου ενώ συνοδός ήταν η Αλεξάνδρα Τσαλατσάνη.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Γενική κατάταξη optimist
1η θέση Σινάνη Κωνσταντίνα
3η θέση Φυλλαδιτάκης Γιώργος
23η θέση Σηφάκης Μανόλης
31η θέση Κομισοπούλου Χριστίνα
33η θέση Λειβαδιτάκης Αλέξανδρος
51η θέση Ζανιδάκης Ιωάννης
Αγόρια optimist Κ16
1η θέση Φυλλαδιτάκης Γιώργος
7η θέση Σηφάκης Μανόλης
12η θέση Ζανιδάκης Ιωάννης
Κορίτσια optimist Κ16
1η θέση Σινάνη Κωνσταντίνα
11η θέση Κομισοπούλου Χριστίνα
Αγόρια Κ13
11η θέση Λειβαδιτάκης Αλέξανδρος
Κορίτσια Κ13
5η θέση Κομισοπούλου Χριστίνα
Ilca 4 Κορίτσια
4η θέση Φυλλαδιτάκη Μελίνα
Γενική κατάταξη Ilca 4
8η Φυλλαδιτάκη Μελίνα
Επίσης, ο πρόεδρος του ΝΟ Αντιπάρου τίμησε τις πρωταθλήτριες Ευρώπης Ερμιόνη Γκίκα και Μαρία-Ελένη Καλακώνα οι οποίες συμμετείχαν στον αγώνα, τους πρόσφερε από ένα συμβολικό δώρο.
Ο ΙΟ Χανίων συγχαίρει όλους τους αθλητές/τριες του για την αγωνιστικότητα και το πείσμα που έδειξαν καθώς και το προπονητή μας Βασίλη Σωτηρίου, για την προετοιμασία και την άψογη καθοδήγηση των αθλητών μας.
Τέλος ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος Χανίων θέλει να ευχαριστήσει την κοινοπραξία ΑΝΕΚ LINES / BLUE STAR FERRIES για την πολύτιμη βοήθεια στις μετακινήσεις μας.