Μεγάλοι πρωταγωνιστές του Ηφαίστου ήταν οι Μάριος Νικάκης και Στέλιος Σπυριδάκης, με τον πρώτο να σημειώνει τα δύο πρώτα γκολ και τον δεύτερο να βάζει τη σφραγίδα του στα επόμενα τρία. Μία νίκη που διατηρεί πάντως την ομάδα του Γιώργου Μπονατάκη πάντα μέσα στις θέσεις ανόδου της Β’ ΕΠΣΧ.
Ο Ηφαιστος είχε ένα εκρηκτικό πρώτο 25λεπτο και πρωταγωνιστή αρχικά τον μόνιμο σκόρερ του στα τελευταία παιχνίδια, Μάριο Νικάκη, που άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι (το κέρδισε ο Βροντάκης). Το 0-2 το πέτυχε λίγο μετά με εύστοχο τελείωμα στην περιοχή, μετά από ωραία έμπνευση του Στυλιανάκη.
Η Ακαδημία αντέδρασε στο 33′ και μείωσε σε 1-2 με κεφαλιά του Αρχοντάκη, για να πετύχει τρίτο τέρμα ο Ηφαιστος στο 40′ με το πρώτο γκολ του Σπυριδάκη με σουτ. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και το 51′ η Ακαδημία μείωσε με τον ίδιο τρόπο, σε 2-3, αυτή τη φορά μετά από κεφαλιά του Τσίγκα. Ο χορός των τερμάτων συνεχίστηκε στο τελευταίο τέταρτο, το οποίο ήταν κυριολεκτικά εντυπωσιακό και συνάμα… καρδιακό για τις δύο ομάδες.
Στο 75′ ο Σπυριδάκης, από ασίστ του Ι. Νταουντάκη, πέτυχε το δεύτερο δικό του γκολ και τέταρτο του Ηφαίστου (2-4). Στο 82′ ο Τσίγκας με σουτ (μετά από “κλέψιμο”) μείωσε εκ νέου σε 3-4, επίσης με το δεύτερο δικό του γκολ, για να βρει ακόμα ένα γκολ ο Ηφαιστος στο 85′ ξανά με πρωταγωνιστή τον Σπυριδάκη που σκόραρε αυτή τη φορά από το σημείο του πέναλτι, μετά από παράβαση που κέρδισε ξανά ο Βροντάκης.
Το τελικό 4-5 διαμορφώθηκε στο 89′ με νέο πέναλτι, το τρίτο στον αγώνα και τον Μαναρώλη (το κέρδισε ο ίδιος) να ευστοχεί από τα 11 βήματα.
Διαιτητής: Κασσελάκης
Βοηθοί: Μπραουδάκη-Χατζηδάκης
Α.Π. Σούδας (Στέλιος Κουκουδάκης): Κούλα, Βασιλοδημητράκης (76′ Τριλιράκης), Ποταμίτης (46′ Κέτι), Αρχοντάκης, Φούκας, Κεμπάτσι, Παπαγεωργίου (76′ Προκοπάκης, ), Τσίγκας, Σπανουδάκης (68′ Χαλκιαδάκης), Λυμπεράκης (76′ Σινανόγλου), Μαναρώλης
Ηφαιστος (Γιώργος Μπονατάκης): Σφακιωτάκης, Κουνδουράκης, Νησωτάκης, Κυρ. Νταουντάκης, Κουδουνάκης, Σπανουδάκης, Χαλεβελάκης (46′ Ι. Νταουντάκης, 90′ Κατσανεβάκης), Σπυριδάκης, Βροντάκης (85′ Καραμάλης), Στυλιανάκης (65′ Λυτινάκης), Μαρ. Νικάκης