Κων/νος Μητρόπαπας: Ο άνθρωπος “πίσω” από το 2ο TRIMORE M.T. | ISOMAN

Face Control | 24 Σεπτεμβρίου 2020, 11:01

Πλησιάζει η στιγμή για την έναρξη του 2ου TRIMORE M.T. | ISOMAN που θα φιλοξενηθεί στο Ρέθυμνο, αρχής γενομένης από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Με τη φετινή διοργάνωση να είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με την πρώτη, καθώς θα διεξαχθεί σε συνθήκες κορονοϊού και των επιπτώσεων που έχει επιφέρει αυτή η κατάσταση, οι διοργανωτές δε χάνουν το κουράγιο τους! Εχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ευελπιστούν ότι και φέτος θα κερδίσουν το στοίχημα, πραγματοποιώντας και πάλι μία άρτια διοργάνωση.

Το athlitiko είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον ίδιο τον διοργανωτή, τον άνθρωπο που φέρνει το TRIMORE M.T. | ISOMAN στο Ρέθυμνο, τον Κωνσταντίνο Μητρόπαπα.

«Είμαστε μια ομάδα παθιασμένων και αφοσιωμένων ανθρώπων, γεμάτοι όρεξη να ξεπερνούμε τους εαυτούς μας και να προσφέρουμε το ξεχωριστό σ’ εκείνους που μας εμπιστεύονται», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί συνέντευξη του.

Κύριε Μητρόπαπα, ακολουθεί ένα τριήμερο γεμάτο τρίαθλο και δράση στο Ρέθυμνο. Τι αφορά η διοργάνωση που διεξάγεται;
Πρόκειται καθαρά για μια εκδήλωση αθλητικού τουρισμού η οποία στους δύσκολους αυτούς

καιρούς διεκδικεί επίμονα την καθιέρωσή της. Αφορά καθαρά σε αθλητισμό, πολιτισμό και ψυχαγωγία αθλητών όλων των επιπέδων και ηλικιών που προτάσσουν τη θέλησή τους να ξεπεράσουν τον εαυτό τους σε κάθε επίπεδο κι εμείς ακούμε, σκεφτόμαστε, σχεδιάζουμε και δημιουργούμε μαζί τους ξεχωριστές εμπειρίες.

Πώς πήρατε την απόφαση τα τελευταία δύο χρόνια να διοργανώνετε αυτόν τον αγώνα στο Ρέθυμνο, από πού προέκυψε η ιδέα και πώς βλέπετε την προοπτική που υπάρχει;

Η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Το Ρέθυμνο αποτελεί έναν από τους τόπους της πατρίδος μας, που είναι ξεχωριστός και πανέμορφος. Το TRIMORE Multisports TOUR το οποίο έχουμε δημιουργήσει, ουσιαστικά ενώνει τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδος σε ένα αθλητικό και ψυχαγωγικό ταξίδι όλων των αισθήσεων. Η ιδέα γεννήθηκε στην ομάδα μας και η κατ’ ευθείαν θετική ανταπόκριση του Δήμου και του Δημάρχου, Γιώργη Μαρινάκη στο κάλεσμά μας, η εξαιρετική αθλητική κουλτούρα λόγω του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Δημήτρη Λαχνιδάκη και η απίστευτη αρωγή των Αρχών του τόπου στην προσπάθεια, έκαναν την σκέψη της δημιουργίας ενός ξεχωριστού event στο νησί της Κρήτης… εφικτή και επιτεύξιμη και η σπίθα άναψε. Η προοπτική του event είναι αδιανόητα μεγάλη, έχουμε όμως ζωηρή φαντασία για να την οραματιστούμε και πάθος και αφοσίωση να την κάνουμε πράξη.

 

 

Η Κρήτη αν μη τι άλλο δείχνει ότι αγαπά το τρίαθλο και γενικότερα τα αθλήματα που αφορούν το τρέξιμο, το κολύμπι και το ποδήλατο. Βλέπουμε όμως γενικότερα τα τελευταία χρόνια να υπάρχει μία στροφή του κόσμου σε όλη τη χώρα σε αυτά τα αθλήματα, ποια είναι η άποψή σας;

Η Κρήτη δεν μπορεί να διαφέρει από την υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και από τις παγκόσμιες τάσεις. Ο μαζικός αθλητισμός μεγαλώνει και οι κατά καιρούς οικονομικές ή υγειονομικές κρίσεις, μπορεί να τραντάζουν άλλους τομείς, στρέφουν όμως τον κόσμο που επιθυμεί να βρει διέξοδο στις θάλασσες, τις πισίνες, τα στάδια, τα βουνά και τους δρόμους. Τα Multisport Events δείχνουν να κερδίζουν έδαφος και ολοένα και περισσότερο κατακτούν τους πιο τολμηρούς, τους πιο δυνατούς και πνευματικά έτοιμους. Η άποψή μου είναι ότι αυτό υγιώς θα συνεχιστεί και αυξηθεί μάλιστα και οφείλουμε να διευρύνουμε τη φαντασία μας, ξεπερνώντας τις προσδοκίες αθλητών και αθλουμένων όλων των ηλικιών.

Ποιες είναι οι βλέψεις σας για το μέλλον και ποιοι είσαστε εσείς που διοργανώνετε αυτούς τους αγώνες; Πραγματοποιείτε αντίστοιχους και στην υπόλοιπη Ελλάδα;

Η TRIMORE sport events είναι ένα Business Unit της diaplous s.s.d.a. Ltd που δημιουργήθηκε το 2014 με στόχο να σχεδιάσει και πραγματοποιήσει ένα αθλητικό event στην πατρίδα μου, το Ναύπλιο. Το Nafplio Triathlon που πραγματοποιήθηκε στέφθηκε με απερίγραπτη επιτυχία και έκτοτε ακολούθησε μια καταιγίδα συνολικά 15 events πριν το 2nd TRIMORE M.T. Rethymno ISOMAN το οποίο θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Ρέθυμνο. Ναύπλιο, Σύρος, Χαλκιδική, Βουλιαγμένη, Υδρα, Καστοριά, Βάρκιζα και Ρέθυμνο, είναι σημεία ενός αθλητικού και ψυχαγωγικού ταξιδιού που μας γητεύει τα τελευταία 6 χρόνια. Είμαστε μια ομάδα παθιασμένων και αφοσιωμένων ανθρώπων, γεμάτοι όρεξη να ξεπερνούμε τους εαυτούς μας και να προσφέρουμε το ξεχωριστό σ’ εκείνους που μας εμπιστεύονται.

Ο Κων/νος Μητρόπαπας… εν δράσει.

Κωνσταντίνος Μητρόπαπας… Θα θέλαμε να μας πείτε μερικά λόγια και για εσάς προσωπικά, που είσαστε ο διοργανωτής κιόλας αυτού του event.

Είμαι απλά ο τυχερός επικεφαλής αυτής της υπέροχης ομάδος. Είμαι 51 ετών, με δύο γιους 18 και 25 ετών, ιδρυτής και διευθύνων της diaplous s.s.d.a. Ltd, μιας εταιρείας που από το 1997 προσφέρει τις υπηρεσίες της στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, την πιστοποίηση συστημάτων ποιότητος εκπροσωπώντας τον Γερμανικό Φορέα πιστοποίησης TÜV SÜD, την εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων στην ανάπτυξη αρετών και δεξιοτήτων, εμπνευστής του πολυβραβευμένου εκπαιδευτικού concept: diaplous Training Experience Centre και ασφαλώς επικεφαλής της TRIMORE sport events. Με υπόβαθρο οικονομικών, εκπαίδευσης εκπαιδευτών, Lean six sigma και φωτογραφίας, προέρχομαι από τον χώρο της κολύμβησης και αργότερα της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης και του τριάθλου. Η ομάδα μας έχει αποσπάσει για το έργο της στον αθλητικό τουρισμό πλήθος διακρίσεων με κορυφαία στιγμή την ειδική βράβευση στο Μέγαρο Μουσικής τον Δεκέμβριο του 2019 παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας από τον Π.Σ.Α.Τ.. Προσωπικά, όνειρο έχω την συμβολή με το έργο μου στον αθλητισμό και τη δημιουργία έμπνευσης για τους νέους, μέσω έργων και όχι διδαχών.

Για το τέλος, τι εύχεστε για το τριήμερο που ακολουθεί για μια διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό;

Τα νερά είναι αχαρτογράφητα, έχουμε όμως οργανωθεί καλά για να τα κολυμπήσουμε. Ευχή μας είναι να επιτύχουμε το στόχο μας για την βέλτιστη ασφάλεια των αθλητών, παραβρισκομένων, εθελοντών, πολιτών και διοργανωτών, ενώ παράλληλα να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κάτι αξέχαστο στα μυαλά εκείνων που θα το ζήσουν ή θα το ζηλέψουν.

Rabona ad