Κι εγένετο… Ήφαιστος Χανίων!

Ηφαιστος Αφιερώματα | 19 Σεπτεμβρίου 2016, 20:42

Ένα ακόμα νέο σωματείο θα… συστηθεί στο ποδοσφαιρικό κοινό των Χανίων τη νέα αγωνιστική περίοδο 2016-2017, όπου και θα συμμετέχει στη Γ’ Κατηγορία της ΕΠΣ Χανίων.

Ο Ήφαιστος Χανίων δηλώνει «παρών» στα ποδοσφαιρικά δρώμενα των Χανίων και με βάση τις αρχές ίδρυσης του σωματείου σκοπός του είναι η επιστροφή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στις ρίζες του.

Όπως, εξάλλου, αναφέρεται στις Διακηρυκτικές Αρχές του σωματείου, η καινοτομία και ο νεοτερισμός αποτελούν ιδρυτική ανάγκη του Συλλόγου. Παράλληλα στην ενημέρωση για κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να γίνει μέλος του Ηφαίστου τονίζονται τα εξής: «Κάθε νέο μέλος πρέπει να διαθέτει ανεκτικότητα κι ανοικτό πνεύμα λόγο του γεγονότος ότι η καινοτομία κι ο νεοτερισμός αποτελούν ιδρυτική ανάγκη του συλλόγου. Κάθε νέο μέλος πρέπει να γνωρίζει ότι βασικό μέσον προόδου θα είναι η επιστημονική γνώση του αντικείμενου κι η εργατικότητα πάνω σ’ αυτό και ότι ο χρόνος δεν θ’ αποτελεί παράγοντα προκειμένου να δημιουργηθεί κάτι το σταθερά ευεργετικό. Κάθε νέο μέλος πρέπει να γνωρίζει ότι η εκμετάλλευση του συλλόγου με στόχο  ατομικά, πολιτικά κι οικονομικά συμφέροντα είναι καθολικά ανεπίτρεπτη κι η διαπίστωση τέτοιων ανεργιών  θα επισύρει επιπτώσεις με βάση το καταστατικό ή με ψηφισμένο εσωτερικό νόμο. Απαγορεύεται η εκδήλωση  διακρίσεων με ρατσιστικό, θρησκευτικό, κοινωνικό ή πνευματικό περιεχόμενο από το σύνολο και σε βάρος καθενός ξεχωριστά των ατόμων που συνθέτουν το σύλλογο».

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Λόγω της πολύμηνης απεργίας των δικηγόρων οι ιθύνοντες του Ηφαίστου… ταλαιπωρήθηκαν αρκετά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναγνώρισης του σωματείου.

Η περίληψη αναγνώρισης του σωματείου αναφέρει τα εξής:

Με την υπ’ αριθμ. 1191/2016 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Χανίων αναγνωρίστηκε ως νόμιμη η σύσταση του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία “ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΧΑΝΙΩΝ” με έδρα τον Δήμο Χανίων με σκοπούς αυτούς που αναφέρονται στο καταστατικό του μεταξύ των οποίων και η ανάπτυξη του φίλαθλου πνεύματος καθώς και η καλλιέργεια του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Το από 19 Ιουνίου 2016 καταστατικό του σωματείου το οποίο και επικυρώθηκε από το Δικαστήριο αποτελείται από 30 άρθρα.

Χανιά 18/8/2016

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Δημήτριος Μιχελογιάννης

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ

oikonomakis xristos

Σε αυτήν την προσπάθεια ένας από τους βασικούς εμπνευστές είναι ο Χρήστος Οικονομάκης, που παράλληλα θα είναι και προπονητής της ομάδας, επιστρέφοντας στους πάγκους, έπειτα από ένα διάστημα αποχής.

Μιλώντας στο athlitiko.gr για τη νέα ομάδα που ιδρύθηκε στα Χανιά σημείωσε τα εξής: «Με την ίδρυση της ομάδας στόχος μας είναι να επιστρέψει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στις ρίζες του. Σίγουρα η προσπάθειά μας είναι δύσκολη γιατί αρχές μας είναι η καινοτομία και ο νεοτερισμός. Δεν βασιζόμαστε σε κάποιον μέγα χρηματοδότη, ούτε καν χρηματοδότη, βασιζόμαστε στα μέλη του συλλόγου. Είναι ανοικτό το σωματείο και όποιος θέλει εγγράφεται μέλος. Επειδή φέτος μας τρέναρε πάρα πολύ η απεργία των δικηγόρων δεν προλάβαμε να κάνουμε τις διαδικασίες όπως πρέπει. Έτσι κάναμε μία προσωρινή διοίκηση που θα τρέξει την ομάδα φέτος, να γραφτούν όσα μέλη θέλουν και θα κάνουμε στο τέλος της σεζόν εκλογές».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ Γ’ ΕΠΣΧ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΤΙΣ ΜΟΥΡΝΙΕΣ

Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο Ήφαιστος Χανίων θα συμμετάσχει στη Γ’ Κατηγορία, όπου και θα δηλώσει συμμετοχή. Η έναρξη προετοιμασίας ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Δευτέρας (19/09), ενώ ως έδρα θα χρησιμοποιείται το γήπεδο του Μινωταύρου στις Μουρνιές.

Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν γνωστά και τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα απαρτίζουν το δυναμικό του Ηφαίστου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

ifaistos fb

Για όποιον ενδιαφέρεται να γίνει μέλος και να μάθει πληροφορίες για την ομάδα υπάρχει η σελίδα στο facebook και η επίστημη ιστοσελίδα του Ηφαίστου.

ifaistos site

 

Λ.Αντ.

Rabona ad