Κέρδισε με…14 δευτερόλεπτα διαφορά ο “Κορμοράνος”

Ιστιοπλοΐα | 15 Νοεμβρίου 2022, 13:12

Εντυπωσιακός αποδείχτηκε ο αγώνας ιστιοπλοΐας με την επωνυμία "Κανάρης" που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή (13/11) στα Χανιά.

KTEO Κρήτης

Αυτό μαρτυρά η νίκη για το σκάφος “Κορμοράνος” του Ναυτικού Ομίλου Χανίων το οποίο κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση με διαφορά μόλις 14 δευτερολέπτων από το δεύτερο που ήταν το “Αίθρα”, επίσης του ΝΟΧ.

Η σχετική ενημέρωση από τον ΝΟ Χανίων έχει ως εξής:

Με επιτυχία διεξήχθη την περασμένη Κυριακή (13/11) ο προγραμματισμένος από την Ε.Ι.Ο. αγώνας ανοικτής θάλασσας με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, υπό την επωνυμία ΚΑΝΑΡΗΣ προς τιμή του ηρωικού ναυάρχου του αγώνα του 1821.

Η διαδρομή ήταν ΝΟΧ – περίπλους νησίδας Θοδωρού – ΝΟΧ, συνολικής απόστασης 12ν.μ.. Η διεύθυνση του ανέμου ήταν βορειοανατολική και η ένταση του 2-3 μποφόρ.

Θεαματική ήταν η εκκίνηση και το πρώτο σκέλος της διαδρομής με σηκωμένα τα μπαλόνια των 6 σκαφών που συμμετείχαν στον αγώνα. Η περιστροφή στα Θοδωρού δυσκόλεψε τα πληρώματα λόγω της συνεχούς μεταβολής του ανέμου σε διεύθυνση και ένταση, ήταν όμως μια ευκαιρία δοκιμασίας στη δύσκολη τακτική του αγώνα και στον χειρισμό των πανιών. Οι εναλλαγές στην πρωτοπορία διατήρησαν έντονο τον αγωνιστικό παλμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Την πρώτη θέση κατέλαβε το σκάφος ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ του ΝΟΧ (με διαφορά μόλις 14 δευτερολέπτων από το δεύτερο!) με κυβερνήτη το Κωνσταντίνο Μανιουδάκη και πλήρωμα τους Γιώργο Αναστασόπουλο, Νίκο Περβανά, Γιάννη Ζερβό, Δημήτρη Φαραντούρη και Σπύρο Καρακώστα.

Δεύτερο το σκάφος ΑΙΘΡΑ (ΝΟΧ) με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Γκότση και πλήρωμα τους Χρήστο Τσαούση, Κωνσταντίνο Καραμπίνη, Αναστάσιο Ροβισάκη και Οδυσσέα Ποτάγα.

Τρίτο το σκάφος ΣΤΕΛΛΑ (ΙΟΧ) με κυβερνήτη τον Βασίλη Μητρόπουλο και πλήρωμα τους Στέλιο Ακαμιωτάκη, Γιώργο Μαζαράκη, Roisin O Keefe, Ευθυμία Κατσίκα και Αντώνη Κουλεράκη.

Τέταρτο το σκάφος ΠΑΝΕΦΗ ΙΙ (ΙΟΧ) με κυβερνήτη τον Μανώλη Μπαρμπόπουλο και πλήρωμα τους Παναγιώτη Μπαρμπόπουλο, Νεκταρία Λαβούτα, Νίκο Χριστοδούλου, Κώστα Μαγειρόπουλο, Δημοσθένη Τριχάκη και Βασιλική Μυλωνάκη.

Πέμπτο το σκάφος ΜΥΡΙΑ (ΙΟΧ) με κυβερνήτη τον Σταύρο Μαρίνο και πλήρωμα τους Γιώργο Παπαδάκη, Γιώργο Πετράκη και Sidorkina Olema.

Εκτο το σκάφος ΑΝΕΜΟΣ (ΙΟΧ) με κυβερνήτη τον Γρηγόρη Κνιθάκη και πλήρωμα την Ειρήνη Τσεκούρα.

Ο επόμενος προγραμματισμένος αγώνας είναι στις 3 και 4 Δεκεμβρίου με διοργανωτή τον ΙΟΧ.

manolikakis

Rabona ad