Κατσιάνος: Ντόπιοι παίκτες για ν’ αναδειχθεί το χανιώτικο μπάσκετ

Face Control | 27 Απριλίου 2023, 17:04

Η σεζόν ολοκληρώθηκε όσον αφορά την κανονική περίοδο στην ΕΚΑΣΚ και ο Ηλίας Κατσιάνος κάνει το ταμείο τόσο για τη δική του δουλειά όσο και για την ομάδα του, τον Χανιά BC.

Ο νεαρός τεχνικός τονίζει ότι το βάρος πρέπει να πέσει στους ντόπιους παίκτες ώστε να δημιουργηθεί η βάση για την ανάδειξη του χανιώτικου μπάσκετ.

Ακολουθεί η συνέντευξη του στο athlitiko.

Κόουτς, η σεζόν ολοκληρώθηκε στην (κανονική διάρκεια της) ΕΚΑΣΚ και η ερώτηση είναι τι γεύση μένει σε σένα, αλλά και στην ομάδα σου, τον Χανιά BC;

Ολα είναι σχετικά. Εάν δούμε ψυχρά την βαθμολογία και το ρεκόρ του Χανιά BC σίγουρα γεύση η είναι πικρή. Αν δούμε όμως την εξέλιξη της ομάδας θεωρώ ότι πρέπει να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια.

Ο Χανιά BC έδειξε πράγματι όσο περνούσε ο καιρός να γίνεται καλύτερος και πιο παραγωγικός, ποιος είναι ο στόχος για την επόμενη χρονιά;

Ο πρώτος γύρος ήταν σίγουρα κακός. Η δουλειά μας φάνηκε στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο στόχος είναι να στελεχωθεί η ομάδα με 3-4 έμπειρα παιδιά που θ’ αναδείξουν το ταλέντο αυτών που ήδη υπάρχουν στις κατηγορίες ανδρών και εφήβων. Αυτό θα μας βοηθήσει ν’ ανέβουμε ποιοτικά και βαθμολογικά.

Πώς βλέπεις το υπόλοιπο της μάχης στο φετινό πρωτάθλημα και ποιος πιστεύεις ότι θα είναι ο πρωταθλητής; Γενικά το σχόλιό σου για το πρωτάθλημα αυτή τη χρονιά.

Το φετινό πρωτάθλημα όσον αφορά το επίπεδο ήταν το πιο χαμηλό των τελευταίων 3-4 ετών. Εφυγαν Αρκαλοχώρι και Δειλινό και όλες οι ομάδες αν τις δούμε μία-μία είχαν απώλειες και ήταν αποδυναμωμένες. Η κούρσα ήταν για τρεις απ’ την αρχή, με τον Ηρόδοτο όμως να έχει δυναμώσει μετά τη διακοπή και να φαίνεται ικανός. Προβάδισμα για την άνοδο έχει όποιος δούλεψε καλύτερα στη διακοπή του Πάσχα που σημαίνει ότι θα είναι και πιο έτοιμος.

Παρατηρώντας κάποιος το χανιώτικο μπάσκετ θα δει ότι εκεί που έφτασε στην Β’ Εθνική με προοπτικές για την Α2, υποχωρεί πλέον, αφού ο ΑΟΚ Χανιά θα βρίσκεται τη νέα σεζόν στην Γ’ Εθνική. Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το μέλλον;

Είναι δυσάρεστη εξέλιξη για την πόλη μία ομάδα όπως ο ΑΟΚ να πέφτει στην Γ’ Εθνική με τις προοπτικές που είχε πριν από ένα χρόνο. Αυτό δεν μειώνει όμως σε τίποτα την προσπάθεια αυτών που μένουν και κρατούν την ομάδα όρθια και δουλεύουν καθημερινά. Ελπίζω κι εύχομαι γρήγορα να ξαναμπούν σε τροχιά ανόδου όπως πριν.

Γιατί το χανιώτικο μπάσκετ επαγγελματικά τουλάχιστον δεν μπορεί να φτάσει σ’ ένα υψηλό επίπεδο; Λείπουν τα χρήματα ή κάποιος που θα έχει όραμα;

Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο… Αυτό που χρειάζεται για μένα είναι να υπάρξει σε οποιαδήποτε προσπάθεια διάρκεια και για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή στο να βγουν ντόπιοι παίκτες ώστε να δημιουργηθεί μια βάση που θα στηριχτεί. Και αυτοί στη συνέχεια με το ταλέντο και την εντοπιότητά τους θα γεμίσουν το γήπεδο και θα σπρώξουν την προσπάθεια προς τα πάνω.

Κόουτς, θα θέλαμε την άποψή σου και για τον ΟΑΧ, ομάδα στην οποία ήσουν μέχρι και πέρσι, παρουσιάζοντας ένα θετικό έργο.

Πριν 4 χρόνια ανέλαβα των ΟΑΧ χωρίς ανδρικό με 3-4 εφήβους και παρέδωσα μια ομάδα με 10-12 έτοιμους παίκτες για να πρωταγωνιστεί στην ΕΚΑΣΚ. Αυτή η προσπάθεια και η δουλειά μου πιστεύω ότι έχει αναγνωριστεί από το σύνολο των ανθρώπων του χώρου, αλλά δεν εκτιμήθηκε από αυτούς που πρέπει και συνεχίζει να μην εκτιμάται…

Ποια θα ήθελες να είναι η πορεία σου στο μπάσκετ και ποιοι είναι οι στόχοι σου από εδώ και στο εξής;

Ο στόχος είναι η συνεχής εξέλιξη μου και μέσα από αυτήν και η εξέλιξη της ομάδας στην οποία βρίσκομαι. Εννοείται θα μ’ ενδιέφερε να κάνω το βήμα παραπάνω σε Εθνική κατηγορία, γι’ αυτό δουλεύω και αυτό περιμένω να συμβεί στο μέλλον…

 

Rabona ad