Η Κόνιαλη για το ευρωπαϊκό ματς του ΟΑΧ και την πρεμιέρα της Α1

Face Control | 8 Οκτωβρίου 2022, 10:07

Ευχαριστημένη από τον ερχομό της τα Χανιά, τονίζοντας ότι είναι μια πολύ όμορφη πόλη για να ζει δηλώνει η Σταύρια Κόνιαλη.

Ενα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας των Χανίων η οποία αγωνίστηκε απέναντι στην Μπίντγκοζ εκφράζει τις απόψεις της για το πώς έζησε η ίδια αλλά και όλα τα κορίτσια του ΟΑΧ το ευρωπαϊκό παιχνίδι που προηγήθηκε αλλά και πώς βλέπει την έναρξη της νέας περιόδου στην Α1. Εξάλλου την Κυριακή ακολουθεί το πρώτο παιχνίδι, εκτός έδρας, κόντρα στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου.

 

Σταύρια, πώς ήταν για σένα αλλά και όλα τα κορίτσια της ομάδας η εμπειρία του ευρωπαϊκού αγώνα που δώσατε με την Μπίντγκοζ;

Ηταν μια πολύ σημαντική μέρα για όλη την ομάδα αλλά και για όλη την πόλη γενικότερα. Ηταν ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας στην ιστορία της ομάδας και είναι ευχάριστο που ο κόσμος των Χανίων μας τίμησε με την παρουσία του και είδε από κοντά την προσπάθειά μας. Η διαφορά δυναμικότητας με την πολωνική ομάδα ήταν βέβαια μεγάλη αλλά μέσω τέτοιων παιχνιδιών συλλέγουμε εμπειρίες και γινόμαστε καλύτερες τόσο ατομικά όσο και ομαδικά.

Παράλληλα, ήταν και το δικό σου πρώτο παιχνίδι με την φανέλα των Χανίων. Πώς αισθάνεσαι για την μετακίνηση σου στα Χανιά; Πώς προέκυψε;

Είμαι πολύ χαρούμενη για τη μετακίνησή μου στα Χανιά και για την επιστροφή μου στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από δύο διαδοχικές χρονιές σε Γερμανία και Ισπανία. Τα Χανιά είναι μια πολύ όμορφη πόλη να ζει κανείς, με φιλόξενους ανθρώπους.

Η αλήθεια είναι ότι ο στόχος δεν ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Eurocup με δεδομένη όμως και την εξέλιξη που υπήρχε στο κύπελλο, η προσοχή επικεντρώνεται τώρα στο πρωτάθλημα. Τι βλέπετε γι’ αυτό το στόχο;

Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και ανυπόμονοι για το ξεκίνημα της σεζόν. Δεν μπορώ να κρύψω ότι είχαμε αρκετές δυσκολίες μέσα στην προετοιμασία, αλλά πιστεύω μέσα από τις δυσκολίες χτίζονται οι ομάδες και φτιάχνονται γερά θεμέλια για να επιτευχθούν οι στόχοι. Στόχος της ομάδας είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί, να κοιτά κάθε αντίπαλο στα μάτια και παιχνίδι με παιχνίδι να παρουσιάζει όλο και καλύτερο μπάσκετ.  Ξεκίνημα της σεζόν κάνουμε στον Αγιο Δημήτριο με την Δάφνη την Κυριακή. Μια δύσκολη έδρα, αλλά η ομάδα είναι έτοιμη να δείξει τον καλύτερό της εαυτό και να φέρει το διπλό στα Χανιά ώστε να ξεκινήσουμε με το δεξί το πρωτάθλημα και τη σεζόν.

Τα Χανιά έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι είναι μια αξιόπιστη ομάδα στην κατηγορία. Πώς βλέπεις τα πράγματα γενικότερα φέτος;

Είμαι αισιόδοξη ότι η ομάδα θα κάνει μια πολύ καλή πορεία φέτος! Τα Χανιά έχουν αποδείξει όντως τα τελευταία χρόνια ότι είναι μια ομάδα που παρόλο τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν σε μια νησιώτικη ομάδα καταφέρνει να τα βγάζει εις πέρας και να παρουσιάζει κάθε χρόνο καλό σύνολο. Ετσι και φέτος, είμαι θετική και αισιόδοξη ότι η ομάδα θα παρουσιάσει ελκυστικό μπάσκετ και μέσα από την καθημερινή σκληρή δουλειά θα ‘ρθουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Θα θέλαμε ένα σχόλιο σου για την πορεία σου μέχρι τώρα στο χώρο του μπάσκετ, τους μελλοντικούς σου στόχους και τα όνειρά σου.

Διανύοντας τα 28 μου, έχω αρκετά που θα μπορούσα να πω για αυτά που μου έχει δώσει το άθλημα του μπάσκετ. Ωστόσο μέσω της σκληρής και καθημερινής δουλειάς στοχεύω να βελτιώνομαι συνεχώς φθάνοντας όσο πιο ψηλά μπορώ.

Rabona ad