Γερεουδάκης: Υπάρχουν παίκτριες με μόλις τρεις αγώνες σε 16 μήνες

Μπάσκετ 29 Ιουλίου 2021, 22:44

Για τη νίκη επί της Σλοβακίας μίλησε ο Χανιώτης τεχνικός της Εθνικής Νεανίδων, Γιάννης Γερεουδάκης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε την παρθενική νίκη στο European Challenger (όμιλος Ηρακλείου) με τον Χανιώτη προπονητή να καταθέτει τις εντυπώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (ΕΟΚ). Αναλυτικά όσα είπε για…

Τη νίκη επί της Σλοβακίας: «Είναι ένα ευχάριστο αποτέλεσμα για τα κορίτσια και τη δουλειά που έχουν κάνει μετά από την έλλειψη αγώνων που υπήρχε για ένα πολύ μεγάλο διάστημα. Αλλάξαμε κάποια κομμάτια στα οποία ανταπεξήλθαν τα κορίτσια. Προσπαθούμε να βάλουμε τα κορίτσια του 2004 σε μία διαδικασία, ώστε να είναι έτοιμες για του χρόνου. Πήραμε τις βοήθειες που περιμέναμε, αντέξαμε την αντεπίθεση της Σλοβακίας κι ευτυχώς ήρθε στην τελευταία επίθεση το θεμιτό αποτέλεσμα.»

Το αν πείραξε τις νεαρές διεθνείς η ήττα από τη Γαλλία: «Το πρώτο παιχνίδι μας πείραξε πάρα πολύ. Στο δεύτερο παίξαμε καταπληκτική άμυνα. Δεν είναι οι 72 πόντοι που μπορεί κάποιος να βλέπει. Είναι το πως έπαιξαν και με ποιες έπαιζαν. Έπαιζαν με το νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξης και ενώ ήταν ενάμιση χρόνο έξω! Υπάρχουν παίκτριες εδώ που έχουν δώσει μόλις τρεις αγώνες τους τελευταίους 16 μήνες. Τα κορίτσια αυτά δίνουν την καρδιά και τη ζωή τους στο παρκέ και νομίζω πως το είδαν όλοι και σήμερα.»

Τη συνέχεια με Ισπανία και Ισραήλ: «Τα δύο παιχνίδια με τη Γαλλία που δώσαμε και την Ισπανία που θα δώσουμε, είναι μαθήματα για εμάς και προπονητικά και αγωνιστικά. Οι αθλήτριές μας πρέπει να παίζουν και να βλέπουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι άλλες αθλήτριες. Θα παίξουμε όσο μπορούμε. Το ρεπό θα μας βοηθήσει, επειδή είχαμε τρεις συνεχόμενους αγώνες, όπως όλες οι ομάδες άλλωστε και η κούραση συσσωρεύεται. Αλλά θέλουμε άλλη μία νίκη.»

Το αν κάποια από τις αθλήτριές του μπορεί να κάνει το βήμα μπροστά: «Ναι… Έτσι είναι. Το είδαμε στη Δροσούνη, μιλώντας για τα κορίτσια του 2004, γιατί αυτά του 2003 έχουν αποδείξει ήδη ποιες είναι. Οδηγούν αυτή την ομάδα. Η Λαμπρινή Πολυμένη έμεινε πίσω, δεν πήγε στην Αμερική για το κολλέγιό της, γιατί κάποιες αθλήτριες έχουν φύγει ήδη, γιατί είχαν υποχρεώσεις. Έμεινε εδώ και οδηγεί τις 2004. Η Γρηγοροπούλου εμφανίστηκε σήμερα, η Δροσούνη πήρε χρόνο, η Μπαξεβάνη ήταν αποτελεσματική, η Δαμουλάκη ήταν πιο συγκεντρωμένη… Και φαίνεται πως όντως βρίσκουμε τη λύση για τον άσο εκ των έσω όπως είχαμε πει.»

zgas

Rabona ad