Γέμισαν το “οπλοστάσιο” και αισιοδοξούν…

Χανιά | 1 Οκτωβρίου 2022, 18:38

Ο ερχομός ανθρώπων που «το κατέχουν το τόπι» και η μεταγραφική αντεπίθεση των τελευταίων εβδομάδων δημιουργούν νέα δεδομένα για τα Χανιά.

/Bella Pizza

Επί των ημερών του Γιώργου Βρέντζου έχουν προστεθεί πολύτιμα κομμάτια στο… παζλ της ομάδας, ενώ σημαντική μπορεί να χαρακτηριστεί η “μεταγραφή” του πολύπειρου Σταύρου Λαμπράκη στη θέση του τιμ μάνατζερ. Αμφότεροι έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους κατά το παρελθόν και γνωρίζουν τα “μυστικά” για να πρωταγωνιστήσει μία ομάδα. Δικαιωμένος, ωστόσο, για το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα με την ενίσχυση της ομάδας μπορεί να νιώθει ο Αντώνης Ροκάκης που ήταν αυτός που έπεισε τον Βρέντζο να ασχοληθεί με τα Χανιά.

Μετά από τα νέα δεδομένα που υπήρξαν ανακοινώθηκαν οι Μάναλης, Μπάτζιος, Ιμεραλιλάι, Καμαρά, Πολίτης, Μπανγκουρά, Κατσούρι, Καπνίδης, Γιαμπερέ, Καρλίτος, είναι τυπικό το θέμα της ανακοίνωσης του Μπουτσάκη και απομένει να επισημοποιηθεί ο ερχομός του Ρότσα. Είχαν προηγηθεί οι προσθήκες των Γκάντσιερ, Ξεπαπαδάκη, Πενταράκη, Αγιώτη, Μαρτσάκη, Χιντζίδη, Λεμονή, Ναζίμ, Γκουέντες, Ζούνη και Ελευθεριάδη. Οι 12+11 προσθήκες που έγιναν δημιουργούν ένα ρόστερ 29 παικτών, καθώς από την περσινή ομάδα έμειναν 6.

“ΘΩΡΑΚΙΣΑΝ” ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Τα Χανιά “θωράκισαν” την άμυνά τους, προσθέτοντας για το κέντρο της άμυνας δίπλα στον έμπειρο και εκ των αρχηγών Ζιούλη τους Μπάτζιο, Γκάντσιερ, Γιαμπερέ, Αγιώτη, ενώ στο δεξί άκρο μπορούν να αγωνιστούν οι Κατσούρι, Ιμεραλιλάι και στο αριστερό οι Ρότσα, Χιντζίδης, Νικόλης. Οσον αφορά τη θέση του τερματοφύλακα έχει παραμείνει ο Κατσιμήτρος και αποκτήθηκε ο Χανιώτης Πενταράκης.

Η ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ

Στη μεσαία γραμμή υπάρχουν τα “μηχανάκια” Καμαρά, Ναζίμ, ο ποιοτικός Μπουτσάκης και ο Λεμονής, που μπορεί να δώσει λύσεις σε αρκετές θέσεις, τόσο μεσοαμυντικά, όσο και μεσοεπιθετικά, ο Βραζιλιάνος Γκουέντες και οι Ξεπαπαδάκης, Μυφτάρι.

ΟΙ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Μεσοεπιθετικά πλέον υπάρχουν αρκετές λύσεις για τον Σπύρο Μπαξεβάνο με παίκτες που μπορούν να παίξουν τόσο στον άξονα όσο και στα “φτερά”. Συγκεκριμένα υπάρχουν οι Καρλίτος, Μπανγκουρά, Ελευθεριάδης, Πολίτης, Ζούνης, Κόλα, Μαρτσάκης και ο νεαρός Σκέντζος, ενώ για την κορυφή της επίθεσης υπολογίζονται οι Μάναλης και Καπνίδης.

Από αριθμητικής πλευράς αν το δει κανείς σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν τα Χανιά “ψάχνουν” να πάρουν τουλάχιστον τα 28 γκολ των Μπαΐροβιτς (17), Βασιλόγιαννη (11), από αρκετούς παίκτες που συνθέτουν το σκηνικό μεσοεπιθετικά.

ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ

Στη συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Ροκάκη στις αρχές Σεπτεμβρίου για τη νέα προσπάθεια της ομάδας, υπό νέα δεδομένα, είχε γίνει αναφορά στο χανιώτικο στοιχείο που θα υπάρχει.

«Συνεχίζουμε σε ένα διαφορετικό μοτίβο και σε μία ομάδα η οποία θα έχει πιο έντονο το χανιώτικο στοιχείο σε όλα τα επίπεδα, τόσο στο προπονητικό τμήμα όσο και στο αγωνιστικό, θέλοντας έτσι να δώσουμε μια άλλη κατεύθυνση και ένα άλλο χρώμα σε αυτό το εγχείρημα» ήταν τα λόγια του προέδρου της ομάδας, αλλά τα δεδομένα μετά από την εμπλοκή του Γ. Βρέντζου άλλαξαν και οι κινήσεις της ομάδας δείχνουν ότι τα Χανιά πάνε για σπουδαία πράγματα στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2.

Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ υπάρχουν 4 παίκτες που έχουν γεννηθεί στα Χανιά (Μαρτσάκης, Πενταράκης, Μυφτάρι και Σκέντζος), αλλά είναι ευρύτερα πιο έντονο το κρητικό στοιχείο, καθώς έχουν ενταχθεί στην ομάδα και οι γεννημένοι στο Ηράκλειο Μπουτσάκης, Κατσούρι και Ξεπαπαδάκης.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες: Κατσιμήτρος, Πενταράκης
Ακραίοι αμυντικοί: Κατσούρι, Ιμεραλιλάι, Ρότσα, Χιντζίδης, Νικόλης
Κεντρικοί αμυντικοί: Ζιούλης, Γκάντσιερ, Μπάτζιος, Γιαμπερέ, Αγιώτης
Κεντρικοί μέσοι: Καμαρά, Μπουτσάκης, Λεμονής, Ναζίμ, Γκουέντες, Μυφτάρι, Ξεπαπαδάκης
Ακραίοι μεσοεπιθετικοί: Καρλίτος, Πολίτης, Μπανγκουρά, Ελευθεριάδης, Μαρτσάκης, Σκέντζος
Επιθετικοί: Μάναλης, Καπνίδης, Ζούνης, Κόλα

 

Estrella
10 years theatro
Gyrothalassia
Chania cash
KTEO Κρήτης
Minetta top plus
/blentcoffee

Rabona ad