Φινάλε με την τελετή λήξης για το “Ηράκλειο 2023”

Σπορ 17 Σεπτεμβρίου 2023, 19:08

Έπεσε, με μία λιτή τελετή λήξης, η αυλαία των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων "Ηράκλειο 2023", στους οποίους συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από 26 χώρες.

KTEO Κρήτης

Ολοκληρώθηκαν και τυπικά, με την τελετή λήξης, οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη.

Φινάλε με 5 μετάλλια για την Ελλάδα στο Ηράκλειο

Το δελτίο τύπου της οργανωτικής επιτροπής αναφέρει σχετικά:

«Οι 26 χώρες της Μεσογείου που συμμετείχαν στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 23» αποχαιρέτισαν την Κρήτη με μία λιτή Τελετή Λήξης των Αγώνων, που -κατά γενική ομολογία- στέφθηκαν από οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία.

Φορτισμένο ΄ήταν το κλίμα στη διοργάνωση από τις βαθιές πληγές των καταστροφικών πλημμυρών σε Λιβύη και Ελλάδα και του φονικού σεισμού στο Μαρόκο.

Οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023» προσέγγισαν από την πρώτη μέρα διεξαγωγής τους, στις 9 Σεπτεμβρίου, υψηλά στάνταρ οργάνωσης και αγωνιστικού επιπέδου στις τέσσερις εγκαταστάσεις που φιλοξενήθηκαν: το Karteros Beach Sports Center, το Ε.Α.Κ.Η., την Αμμουδάρα και τη Μαρίνα στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τη σκυτάλη για τους 4ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες 2027 ανέλαβαν από κοινού οι Πορτογαλικές πόλεις Λαγκόα και Πορτιμάο, με τον Δήμαρχο της πρώτης, Λουίς Ενκαρνασάο, παρουσία της Τερέζα Μέντες (Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού στον Δήμο του Πορτιμάο) να παραλαμβάνει τη σημαία των Αγώνων από τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Ντάβιντε Τιτζάνο.

Η διοργάνωση της Τελετής Λήξης, που διεξήχθη στο κεντρικό γήπεδο του Karteros Beach Sports Center, ανατέθηκε στο Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου, με γενικό πρόσταγμα από τον Ηρακλειώτη σκηνοθέτη Σταύρο Λίτινα, το θεατρικό δρώμενο του οποίου «μάγεψε» τους θεατές στην Τελετή Έναρξης της διοργάνωσης.

Η εκδήλωση ήταν βασισμένη στον πολιτισμό και στην κουλτούρα της Κρήτης, ντύθηκε μουσικά με κρητικούς σκοπούς και ήχους της Ηπειρωτικής Ελλάδας, δείχνοντας ωστόσο τον απαραίτητο σεβασμό προς τους δοκιμαζόμενους, από τις φυσικές καταστροφές, λαούς της Ελλάδας, της Λιβύης και του Μαρόκου.

Η Τελετή Λήξης χωρίστηκε σε τρία μέρη, συμβολίζοντας τους τρεις κύκλους της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.»

«Πολλοί διαφορετικοί λαοί θα παρουσιαστούν ως μία κοινότητα, θα γίνουν μια αγκαλιά. Κι αυτό ακριβώς είναι που απολαύσαμε σε αυτούς τους Αγώνες, αυτό αγάπησα. Είδαμε ανθρώπους που εκφράζουν διαφορετικές κουλτούρες να έρχονται ο ένας δίπλα στον άλλο, μια ένωση, μια σύμπνοια των λαών της Μεσογείου», τόνισε ο κ. Λίτινας.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Νίκος Νταμπακάκης, στη σύντομη ομιλία του, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με αυτή τη λιτή εκδήλωση και με σεβασμό στην ανείπωτη τραγωδία που βίωσαν τις προηγούμενες μέρες τρεις χώρες της Μεσογείου, η Ελλάδα μας, η Λιβύη και το Μαρόκο, κλείνουμε σήμερα έναν όμορφο αθλητικό και πολιτιστικό κύκλο που άνοιξε σε τούτο το χώρο πριν από οχτώ μέρες.

Εύχομαι στην επόμενη διοργανώτρια χώρα, την Πορτογαλία, και τις πόλεις Λαγκόα και Πορτιμάο καλή επιτυχία και καλή δύναμη στις εργασίες προετοιμασίας για τους επόμενους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του 2027.

Θα είμαστε στο πλευρό τους για οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητηθεί στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει. Σας ευχαριστώ όλους για αυτές τις υπέροχες οχτώ ημέρες αγωνιστικής δράσης.

Η καλύτερη ανταπόδοση για τη σκληρή δουλειά όλης της ομάδας, ήταν τα χαμόγελα, το πάθος και η ζωντάνια που έφεραν οι αθλητές στις εγκαταστάσεις μας και στο Ηράκλειο. Είθε οι αναμνήσεις από τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες “Ηράκλειο 2023” να σας συντροφεύουν για όλη σας τη ζωή.

Thank you all for the wonderful memories!»

manolikakis
Synagogi
Orionas Handball

Rabona ad