Επιχορήγηση στις σωματεία της ιστιοπλοΐας

Ιστιοπλοΐα | 8 Μαΐου 2020, 21:29

Η Πολιτεία θα επιχορηγήσει τα σωματεία που ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα όπως γνωστοποίησε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Ανάμεσά τους και ο ΝΟ Χανίων με τον ΙΟ Χανίων.

Η ενημέρωση της Ε.Ι.Ο. επί του θέματος:

«Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε από δελτίο τύπου της Γ.Γ.Α. την πρόθεση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού να επιχορηγήσει τα σωματεία μας. Το γεγονός αποτελεί δικαίωση της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας που κάθε χρόνο φέρνει στην Πατρίδα 25-30 μετάλλια Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά.

Γι’ αυτό και στο πρόγραμμα ΧΕΙΛΩΝ της ΓΓΑ η Ομοσπονδία μας καταλαμβάνει τη 2η θέση ως προς τις διακρίσεις, ενώ η αναγνώρισή της από την Παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Κοινότητα είναι δεδομένη.

Υπενθυμίζουμε ότι στην πρόσφατη επιστολή μας προς τον Υφυπουργό είχαμε επισημάνει τις σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις και τα πολύ σοβαρά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τα βασικά κύτταρα του αθλητισμού, οι Ναυτικοί Όμιλοι της περιφέρειας και κυρίως των παραμεθορίων περιοχών, όταν με το καλό θα αρχίσουν να αίρονται τα μέτρα.

Για να μείνουν, λοιπόν, ζωντανοί μετά την κρίση οι Ναυτικοί Όμιλοι που έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα με τη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, προτείναμε μεταξύ άλλων να επανέλθει οπωσδήποτε η επιχορήγηση προς τα σωματεία σε ετήσια πλέον βάση η οποία έχει διακοπεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Ευχαριστούμε, λοιπόν, θερμά τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού που υιοθέτησε το δίκαιο αίτημα της Ε.Ι.Ο. και των σωματείων της.»

Υπενθυμίζουμε τα εννέα σωματεία – μέλη της Ομοσπονδίας:

➥ Ναυτικός Όμιλος Χανίων
➥ Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων
➥ Όμιλος Ιστιοσανίδας Ηρακλείου
➥ Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου
➥ Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αγίου Νικολάου Αίολος
➥ Ναυταθλητικός Όμιλος Γαζίου Κρήτης
➥ Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρεθύμνου
➥ Ναυτικός Όμιλος Τυμπακίου Κρήτης
➥ Ναυτικός Όμιλος Σητείας

karta antonis garden