Δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ για την ομάδα κορασίδων του ΟΦΗ, η οποία ηττήθηκε στον μεγάλο τελικό από τον Παναθηναϊκό με 76-70.
Μετά το φινάλε του μεγάλου τελικού οι πρωταγωνιστές δήλωσαν…
➺ Μιχάλης Μαντζιώρης (προπονητής Παναθηναϊκού): «Καταρχάς πρέπει να σταθώ στον ΟΦΗ, γιατί είναι μία επαρχιακή ομάδα. Είναι αυτά τα κορίτσια τρία χρόνια μαζί. Έχει μία πολύ άξια προπονήτρια και αυτό φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και για το ήθος των παιδιών και για τον τρόπο που παίζουν.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον ΟΦΗ. Εμείς το παλεύουμε τα τελευταία 3-4 χρόνια και στο παρά πέντε δεν μπαίνουμε στα μετάλλια. Ήρθαμε πολύ προσγειωμένοι γιατί είχαμε προβλήματα, αλλά νομίζω ότι το “θέλω” είναι πολύ παραπάνω από τα προσόντα και οτιδήποτε άλλο.
Αυτό που επιβεβαίωσαν σήμερα αυτά τα κορίτσια ότι το “θέλω’’ τους ήταν παραπάνω από τα προβλήματα. Πάνω απ΄ όλα τελείωσε ένα τουρνουά με υγεία από όλες τις ομάδες.»
➺ Πέτρος Μανωλάκος (βοηθός προπονητή Παναθηναϊκού): «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες. Θέλω να συγχαρώ παραπάνω τα δικά μας τα παιδιά. Δώσανε το 100% όλη τη χρονιά.
Από τον Αύγουστο που ξεκινήσαμε την προετοιμασία ήταν όλες στην προπόνηση, έδιναν το 110%. Πολλά συγχαρητήρια αξίζει ο συνεργάτης μου ο Μιχάλης Μαντζιώρης, είναι χρόνια στο χώρο, του ανήκει το κύπελλο. Έχει δώσει τα πάντα για την ομάδα. Τρυπήσαμε το ταβάνι μας. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας.»
➺ Αλεξάνδρα Μηλιτσοπούλου (αθλήτρια Παναθηναϊκού): «Είναι απερίγραπτο το συναίσθημα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες, πετύχαμε αυτό που θέλαμε, παρόλο που δεν ήμασταν τόσο καλά στην αρχή. Δεν υπάρχουν λόγια. Αισθανόμαστε μόνο χαρά, είμαστε τέλεια.»
➺ Έφη Ζερβάκη (προπονήτρια ΟΦΗ): «Είμαι λίγο πικραμένη γιατί φτάσαμε κοντά στην πηγή. Είμαι πολύ περήφανη για τα παιδιά. Τα δώσαμε όλα. Βρεθήκαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που βρέθηκε και σε πολύ καλή ημέρα.
Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα αλλά τελικά οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά. Παρόλο που δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι, ήμασταν εκεί. Τα κορίτσια αγωνίστηκαν και στο Πανελλήνιο Νεανίδων, είναι το τρίτο τους πανελλήνιο που παίζουν σε δύο χρόνια.
Η ομάδα έχει έξι μικρότερα παιδιά, που έχουν πάρει εμπειρίες, πήραν το μετάλλιο και κερδίζουν αυτοπεποίθηση. Πιστεύουμε ότι θα φτιάξουμε μια καλή ομάδα νεανίδων και θα χτίσουμε μια καλή ομάδα κορασίδων με νέα κορίτσια. Ευχαριστούμε τη διοργάνωση, όλα ήταν άψογα και πιστεύω ότι ήταν πολύ καλή η ποιότητα των παιχνιδιών.»
➺ Ειρήνη Κροντήρη (αθλήτρια ΟΦΗ): «Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα για εμάς, αλλά τα δώσαμε όλα και καταφέραμε να φτάσουμε ως εδώ. Ήταν μια πολύ σημαντική επιτυχία για εμάς.»
➺ Χριστίνα Δοκιμάκη (αθλήτρια ΟΦΗ): «Προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Το είχαμε δουλέψει πάρα πολύ. Σε αυτό το ταξίδι είμαστε μαζί και βοηθάει η μία την άλλη. Είμαστε πολύ περήφανες για τη θέση που καταφέραμε να διεκδικήσουμε. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του τίτλου.»






