Διεξήχθησαν οι αγώνες “Ενωση Κρήτης 1 και 2” από τον ΙΟΧ (pics)

Ιστιοπλοΐα | 6 Δεκεμβρίου 2017, 14:55

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το Σαββατοκύριακο (2 και 3/12), οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες ανοικτής θάλασσας "Ενωση Κρήτης 1" ( Χανιά - Τερσανάς - Θοδωρού - Χανιά) και "Ενωση Κρήτης 2" (ιστιοδρομίες κατευθυνόμενου στίβου όρτσα πρίμα 3 ν.μ. έκαστη).

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων και ήταν στο πλαίσιο του κοινού πρωταθλήματος που πραγματοποιείται από κοινού με τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων.

Το Σάββατο, ο αγώνας ξεκίνησε με ασθενείς ανέμους 3-4 κόμβων από 140ο – 160ο. Τα σκάφη εκκίνησαν κανονικά και η τακτική ήταν αυτή που κυριάρχησε στο πρώτο σκέλος του αγώνα, με τα σκάφη να ανεβαίνουν στις 30ο περίπου προς το πρώτο σημείο στροφής. 

Μετά από 3 ώρες κατάφεραν να διανύσουν την απόσταση των 3 μιλίων και με τον καιρό να ανεβαίνει στους 5-6 κόμβους σε Β-ΒΔ διεύθυνση έφτασαν στα Θοδωρού, όπου σπηλιάδες 20-25 κόμβων έδωσαν την ευκαιρία στα πληρώματα να δείξουν τις ικανότητές τους.

20171202 102208

20171202 102213

Μετά από 7 ώρες το πρώτο σκάφος GLAFKI III έκοψε την γραμμή τερματισμού με το PANEFI II και τον ΚΟΡΜΟΡΑΝΟ ΙΙ να ακολουθούν. Τα υπόλοιπα σκάφη εγκατέλειψαν. 

Τα αποτελέσματα του αγώνα ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ 1 ήταν τα εξής: 

– 1η θέση ΓΛΑΥΚΗ ΙΙΙ του ΙΟΧ με κυβερνήτη τον Μάμαλη Κων/νο και πλήρωμα τους Πολίτη Βασίλη, Παχάκη Ιωάννη, Χαροντάκη Μαθιό και Βασιλειάδη Μιχαέλα.

– 2η θέση το ΠΑΝΕΦΗ ΙΙ του ΙΟΧ με κυβερνήτη τον Μπαρμπόπουλο Εμμ. και πλήρωμα τους Παπαδάκη Γεώργιο, Μπαρμπόπουλο Πάνο, Γιανερίδη Θοδωρή, Μαρκάκη Γιώργο, Παπαμιχαήλ Νίκο, Παπακωνσταντίνου Εμυ και Λαβούτα Νεκταρία.

– 3η θέση ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ ΙΙ του ΝΟΧ με κυβερνήτη τον Μανιουδάκη Κων/νο, και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Πλανάκη, Λουκάκη Κωνσταντίνο, Περβανά Νικόλαο, Αναστασόπουλο Γιώργο και Πελεκάνο Αθανάσιο. 

GLAYKI III

KORMORANOS II

Την Κυριακή οι ασθενείς άνεμοι επέστρεψαν μόνο σε μία ιστιοδρομία να ολοκληρωθεί, παρά την προσπάθεια της Ε.Α. αλλάζοντας τον στίβο, να πραγματοποιήσει περισσότερες ιστιοδρομίες τα σκάφη δεν τελείωσαν στο χρονικό όριο τους, με αποτέλεσμα να είναι όλα DNF.

Τα αποτελέσματα του αγώνα ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ 2 ήταν τα εξής: 

– 1η θέση ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ ΙΙ του ΝΟΧ με κυβερνήτη τον Μανιουδάκη Κων/νο, και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Πλανάκη, Λουκάκη Κωνσταντίνο, Περβανά Νικόλαο, Αναστασόπουλο Γιώργο και Πελεκάνο Αθανάσιο. 

– 2η θέση ΓΛΑΥΚΗ ΙΙΙ του ΙΟΧ με κυβερνήτη τον Μάμαλη Κων/νο και πλήρωμα τους Πολίτη Βασίλη, Παχάκη Ιωάννη, Χαροντάκη Μαθιός και Βασιλειάδη Μιχαέλα.

– 3η θέση το ΠΑΝΕΦΗ ΙΙ του ΙΟΧ με κυβερνήτη τον Μπαρμπόπουλο Εμμ. και πλήρωμα τους Παπαδάκη Γεώργιο, Μπαρμπόπουλο Πάνο, Γιανερίδη Θοδωρή, Μαρκάκη Γιώργο, Παπαμιχαήλ Νίκο, Παπακωνσταντίνου Εμυ και Λαβούτα Νεκταρία. 

– 4η θέση το ΠΑΝΕΦΗ ΙΙ του ΙΟΧ με κυβερνήτη τον Μπαρμπόπουλο Αποστόλη και πλήρωμα τους Μπαρμπόπουλο Πάνο και Μπαρμπόπουλο Παναγιώτη.

Στους αγώνες συμμετείχαν επίσης και τα σκάφη:

– Ανεμος του ΙΟΧ με κυβερνήτη τον Κνιθάκη Γρηγόρη και πλήρωμα τους Τσέκουρα Ειρήνη, Τζανάκη Νικόλαο, Καλαντζή Αθανάσιο και Σαμαρτζή Γιώργο.

– Αίθρα του ΝΟΧ με κυβερνήτη Γκότση Αλέξανδρο και πλήρωμα τους Διγαλάκη Β., Κοτόπουλο Α., Ρέππα Π., Πόταγα Ο. και Σημαρέση Ε.

– Νέαρχος του ΙΟ Ρεθύμνου με κυβερνήτη τον Βασιλάκη Μιχαήλ και πλήρωμα τους Παυλιδάκη Γεώργιο, Μπαρμπούνη Αλέξανδρο, Παππά Στέφανο και Καρακώστα Παρασκευή. 

Μετά ακολούθησαν οι απονομές στα γραφεία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων.

 

JoyMachine

Rabona ad