Δεδελετάκης: Ψυχοφθόρο ότι κουβαλάω το πολύ βαρύ όνομα του πατέρα μου

Γ' Εθνική 19 Ιανουαρίου 2021, 17:43

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για το σήμερα και το αύριο της Αναγέννησης Ιεράπετρας παρέθεσε ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Δεδελετάκης.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

«Ψυχοφθόρο ότι κουβαλάω το πολύ βαρύ όνομα του πατέρα μου και τη σύνδεση του με την ομάδα, αυτό κάνει τη θέση μου να είναι πολύ λεπτή, μπαίνοντας (ο κόσμος) σε διαδικασία σύγκρισης», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στην εφημερίδα “Ανατολή” ο νεαρός τεχνικός. Μεταξύ άλλων μιλά για την άνοδο της ομάδας στην Γ’ Εθνική, για τη διακοπή του πρωταθλήματος και την επόμενη μέρα.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του.

Για το πώς έζησε την περσινή παρθενική σεζόν ως προπονητής της Αναγέννησης: «Είναι τελείως διαφορετικό να αγωνίζεσαι από το να είσαι προπονητής. Είναι πολύ πιο ψυχοφθόρο, ενώ παίζοντας, νιώθεις πολύ πιο άνετα. Επίσης, το ότι κουβαλάω ένα πολύ βαρύ όνομα λόγω του πατέρα μου και τη σύνδεση του με την ομάδα, κάνει τη θέση μου να είναι πολύ λεπτή, μπαίνοντας σε διαδικασία σύγκρισης. Αυτό είναι ένα βαρύ φορτίο και έπρεπε να υπάρξουν επιτυχή αποτελέσματα αμέσως. Ετσι στην περσινή πορεία μας στο τοπικό, επιτυχία ήταν μόνο η άνοδος όπως και έγινε, καθώς δεν αναδείχθηκε πρωταθλητής μέσα στο γήπεδο. Προκειμένου να μην αδικηθεί κάποια ομάδα η δική μας ή της ΑΕ Νεάπολης με την οποία βρεθήκαμε μαζί στην πρώτη θέση, ας μιλάμε μόνο για άνοδο και όχι για πρωταθλητή, παρότι εμείς είχαμε ένα ακόμη παιχνίδι να δώσουμε εντός έδρας με τον ΠΑΟ Κρούστα όμως προέκυψε η διακοπή λόγω του κορονοϊού, όπου δεν νομίζω να μην παίρναμε έστω τον ένα βαθμό που θέλαμε. Ετσι, ευτυχώς προσωπικά για μένα επετεύχθη ο στόχος μας λοιπόν και επειδή στην Ελλάδα κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, κρίθηκα επιτυχής».

Για την πορεία πέρσι της Αναγέννησης: «Θεωρώ ότι στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα φιλικά και προσωπικά σε ομάδες που ήμουν και είδαμε καλά αποτελέσματα στα παιχνίδια της προετοιμασίας στη συνέχεια δεν πήγαιναν καλά στο πρωτάθλημα και οι λόγοι είναι πολλοί. Αντίθετα η εμπειρία μου έχει δείξει ότι αυτές με αρνητικά αποτελέσματα στην προετοιμασία συνήθως είχαν καλή πορεία στα επίσημα παιχνίδια. Οπως και φέτος, έτσι και πέρυσι ξεκινήσαμε χωρίς να έχουμε ιδιαίτερες νίκες στα φιλικά και ο κύριος λόγος και τις δύο σεζόν είναι ότι δεν είχε διαμορφωθεί το ρόστερ, το οποίο συνεχίσαμε να το ενισχύουμε μέχρι την τελευταία ημέρα των μεταγραφών με καλούς παίκτες, αλλάζοντας τη δυναμικότητα μας, παράλληλα με τα παιδιά που αποτελούν χρόνια τον βασικό μας κορμό και η πορεία μας στον β’ γύρο ήταν αυτή που έπρεπε».

Για τη συμμετοχή της ομάδας του στη Γ’ Εθνική: «Λόγω των αποτελεσμάτων μας στα φιλικά, στην Γ’ Εθνική όλοι μας θεωρούσαν ως τον τελευταίο τροχό της αμάξης, όμως εμείς ολοκληρώνοντας κινήσεις τις οποίες προσπαθούσαμε καιρό, καταφέραμε και πήραμε αξιόλογους παίκτες, παιδιά με διάθεση, με τρεξίματα, τα οποία με το υπάρχον ντόπιο υλικό μας έφεραν στον “αφρό” του 10ου ομίλου της Γ’ Εθνικής στις 4 αγωνιστικές που διεξήχθησαν».

Για το αν υπήρχαν δυσκολίες προς την υλοποίηση του σχεδιασμού: «Οι δυσκολίες υπήρξαν λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και όλες οι ομάδες, με τον πρόεδρο κ. Μαγούλη και τον τεχνικό διευθυντή κ. Ν.Δεδελετάκη και το υπόλοιπο Δ.Σ. σε συνεδρίαση του, αποφάσισαν λόγω της όλης κατάστασης να μην δοθεί σε κανέναν παίκτη προκαταβολή παίρνοντας μόνο τους μήνες που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους. Να μην γίνουν ανοίγματα καθώς δεν γνωρίζαμε τι μπορεί να συμβεί όπως και έγινε με τη διακοπή, εν αντίθεση με άλλες ομάδες του ομίλου που σπαταλούσαν αρκετά χρήματα. Είναι γεγονός ότι εμείς με τον Άρη Ρεθύμνου και τον Αστέρα Ρεθύμνου και δεν ξέρω αν υπάρχει και άλλη ομάδα όπου έχουμε το χαμηλότερο μπάτζετ του ομίλου και για μένα αυτό γιγαντώνει ότι καταφέραμε στο ξεκίνημα, έχοντας δημιουργηθεί ένα καλό σύνολο Ιεραπετριτών παικτών, με αυτούς που αποκτήθηκαν».

Για την εικόνα που σχημάτισε από τον κρητικό όμιλο και την θετική εκκίνηση της Αναγέννησης: «Εχει πέσει το επίπεδο του κρητικού ποδοσφαίρου και η δυναμική και η ποιότητα της κατηγορίας, δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες φορές που είχε βρεθεί η Αναγέννηση. Σαν ομάδα είχαμε πίστη και πριν την πρεμιέρα εκτός έδρας με τον Αλμυρό είχα πει ότι πάμε σε μια έδρα που η Αναγέννηση παραδοσιακά φέρνει θετικά αποτελέσματα με καλή προϊστορία, όμως εννοείται ότι δεν περίμενα ένα σκορ όπως το 6-1. Γενικότερα ήξερα τι μπορούμε να κάνουμε όταν ολοκληρωθεί το ρόστερ και με στεναχώρησε το αποτέλεσμα στη Δαμάστα όπου το 4-0 ήταν μαγική εικόνα, καθώς μέχρι το 84’ ήταν 1-0 και στο 2-0 ήταν λάθος που παράτησαν τα παιδιά την προσπάθεια, με το 4-0 επειδή είμαι εγωιστής να μου έχει στοιχήσει και ακόμη δεν μπορώ να την αποδεχθώ. Από κει και πέρα η νίκη με την Νεάπολη (4-2) και η ισοπαλία με τον Ηρόδοτο (1-1) που θα μπορούσε να είχε έρθει και η νίκη, μας έχουν φέρει δίκαια εκεί που βρισκόμαστε».

Για το αν ο στόχος είναι κάτι περισσότερο από την παραμονή, αλλά και το πού αξίζει να είναι η Αναγέννηση: «Στόχος μας είναι να κερδίζουμε κάθε Κυριακή και πρωταρχικός σκοπός είναι μια άνετη παραμονή. Για μένα είναι σημαντικό ότι η ομάδα δεν αλλάζει τη φιλοσοφία της από τότε που ιδρύθηκε το 1979, στηρίζοντας τα δικά της παιδιά. Παράδειγμα ο Πυθαρούλης ο οποίος δεν έπαιξε στον ΟΦΙ και τον ΑΟΑΝ και σε εμάς έχει αναγεννηθεί, πιστεύοντας στις δυνατότητες του. Πήραμε έναν ακόμη ταλαντούχο παίκτη όπως ο Κουρίνος από τον Πύργο, ενώ έχουμε και τη γνωστή φουρνιά με τον έμπειρο Χατζάκη ο οποίος στέκεται αξιοπρεπώς και είναι πολύ αγωνιστικός, τον Λιοντάκη ο οποίος από μικρός βρέθηκε να αγωνίζεται στην Δ’ Εθνική, τον Ζαμπετάκη πλέον να είναι έμπειρος, ο Μαστοράκης και ο Ραφ. Χρυσοφάκης που δείχνουν και φέτος την αξία τους. Αν αναζητήσει η Αναγέννηση τις επαγγελματικές κατηγορίες χρειάζεται χρηματοδότης, ο οποίος αν υπήρχε και να παρέχει ένα καλό μπάτζετ θα πρωταγωνιστούσαμε, καθώς πάντοτε η ομάδα ήταν στην πεντάδα και ήταν ανταγωνιστική και δυνατή σε επίπεδο Κρήτης. Αλλά έλειπε το κάτι παραπάνω αγωνιστικά, το οποίο για να έρθει, χρειάζονται χρήματα. Τη στήριξη από τις τοπικές επιχειρήσεις την έχει η Αναγέννηση και είναι σημαντικό αυτό, καθώς αυτές την κρατούν, αλλά δεν αρκεί αυτό για να κοιτάζει ψηλότερα».

Για το ότι συνεχίζεται να μην υπάρχει δράση, πώς αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση, αλλά και τι βλέπει για τη συνέχεια: «Οι παίκτες μας εξακολουθούν να κάνουν το πρόγραμμα των ατομικών προπονήσεων και ελέγχω διακριτικά τα παιδιά που είναι στην Ιεράπετρα, ενώ με τους υπόλοιπους έξι έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία μια φορά την εβδομάδα όπου με ενημερώνουν για τη δουλειά που κάνουν. Τώρα για τη συνέχεια της σεζόν, η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να υπάρξει στήριξη από την πολιτεία λόγω του ότι τα πρωτόκολλα δεν είναι απλό να πραγματοποιηθούν και νομίζω ότι πολλές ομάδες θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Ομως, εάν τα τεστ τα καλύψουν είτε η Ομοσπονδία, η Περιφέρεια ή οι δήμοι τότε μπορεί να συνεχιστεί η σεζόν».

Για το ποιες είναι οι φιλοδοξίες και τα όνειρα του στην προπονητική και αν σκέφτεται τις επαγγελματικές κατηγορίες: «Υπάρχει η εντύπωση όπως και με τον πατέρα μου ότι είμαστε αιώνια στην Αναγέννηση, κάτι που δεν είναι σωστό και δεν ισχύει. Ο πατέρας μου είχε πολλές προτάσεις κατά της διάρκεια της θητείας του στην Αναγέννηση από ομάδες της Κρήτης και εκτός, όμως τόσο λόγω της δουλειάς του στο σχολείο, αλλά και το πλάνο που του παρουσίαζαν δεν τον εξέφραζε και τις απέρριπτε. Εγώ από την πλευρά μου αν βρεθεί μια ομάδα ανώτερης πάντα κατηγορίας η οποία μπορεί να με καλύψει από όλες τις απόψεις, φυσικά θα τη δω προσεκτικά, καθώς είναι πολλά αυτά που θα αφήσω πίσω και θα πρέπει πραγματικά να αξίζει και να με εκφράζει, να πληροί τα θέλω μου. Σε ένα πακέτο το οποίο θα μου επιτρέπει να παράγω έργο, να βγάλω ποδοσφαιριστές, να με καλύπτει οικονομικά, ασφαλώς και θα την εξετάσω, καθώς είναι άλλωστε η δουλειά μου το ποδόσφαιρο και κάποια πρόταση ενδιαφέρουσα δεν θα την απορρίψω».

Για τη δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες για την Αναγέννηση: «Εχουμε περισσότερα από 80 παιδιά στην Ακαδημία και είμαστε χαρούμενοι που ο Αντριάνο Τρόκα, ο Αουρέλ Πλανάι και ο Φίλιππος Παπαδάκης οι οποίοι έχουν κάνει το επόμενο βήμα και προσπαθούν να γίνουν επαγγελματίες έχουν αναδειχθεί από την Ακαδημία μας. Συνεχίζουμε το έργο μας καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να αξιοποιούμε τα ντόπια παιδιά και να δουλεύουμε με αυτά από τη στιγμή που δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να αποκτούμε παίκτες, κάτι που δεν είναι εύκολο και είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά για έναν προπονητή. Εχω όμως την αμέριστη στήριξη, εμπιστοσύνη και υπομονή στις καλές και άσχημες στιγμές, του Δ.Σ., του οποίου όλα τα μέλη ευχαριστώ. Ιδιαίτερα τον πρόεδρο Γιάννη Μαγούλη, τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Δεδελετάκη, τον ταμία Παντελή Ψυλλάκη για την πολυετή στήριξή του, τον Μιχάλη Γιακουμάκη ως ακούραστο εργάτη του  σωματείου μας , τον κ. Αχλάτη Μάνο, τον φροντιστή μας που έχει τους παίκτες μας στον “αφρό” και την υπεύθυνη επικοινωνίας Κλαίρη Ψυλλινάκη».

 

Estrella