“Χάλκινοι” οι Κατζουράκη, Γκογκολάκης στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Σπορ 17 Ιανουαρίου 2023, 19:16

Συνέχεια στις διακρίσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μαρόκο έδωσε η Εμμανουέλα Κατζουράκη. Μετά το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα του Σκητ Γυναικών κατέκτησε και το χάλκινο στο Μικτό του Σκητ μαζί με τον Γιάννη Γκογκολάκη.

KTEO Κρήτης

Κάθε άλλο παρά εύκολη αποδείχθηκε, για το Ελληνικό ντουέτο, η πορεία προς τη διάκριση καθώς χρειάστηκε αγώνας μπαράζ για να κατακτήσει το μετάλλιο.

Πριν από αυτό όμως οι Κατζουράκη / Γκογκολάκης έπρεπε να ισοφαρίσουν (με επίδοση 143/175) το Πανελλήνιο ρεκόρ. Το εν λόγω ρεκόρ έφερε την Ελληνική ομάδα στην τέταρτη θέση της κατάταξης του προκριματικού, θέση που οδηγούσε στη μάχη για το αάλκινο μετάλλιο.

Το Ελληνικό δίδυμο είχε αντίπαλο για το χάλκινο την ομάδα του Αζερμπαϊτζάν. Μοιράστηκαν τους βαθμούς (1-1) στον πρώτο βατήρα, αλλά οι Έλληνες ξεχώρισαν στη συνέχεια παίρνοντας το προβάδισμα 3-1. Η ισοπαλία επανήλθε στον επόμενο γύρο 3-3, αλλά και πάλι το δίδυμο Κατζουράκη / Γκογκολάκης προηγήθηκαν 5-3.

Η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν κατάφερε ισοφάρισε εκ νέου (5-5) και το μετάλλιο κρίθηκε σε αγώνα μπαράζ. Στην ψυχοφθόρα διαδικασία το Ελληνικό δίδυμο άντεξε στην πίεση και επικράτησε κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με τέτοια διαφορά ασφαείας, που οι δύο τελευταίες βολές της Εμμανουέλας δεν χρειάστηκαν.

«Ασημένια» στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Κατζουράκη

Πανευτυχής μετά τις αλλεπάλληλες επιτυχίες της ομάδας του ο Χανιώτης Γιώργος Σαλαβαντάκης, παλιά δόξα του Σκητ με διεθνείς διακρίσεις και πλέον τεχνικός και συνοδός της αποστολής στο Μαρόκο.

manolikakis

Rabona ad