Από τον Δαμανάκη στον Κουλιεράκη, 39 χρόνια μετά!

Εκτός συνόρων Αφιερώματα | 17 Νοεμβρίου 2022, 21:22

Ιστορικής σημασίας για τα Χανιά ήταν η συμμετοχή του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη στο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με αντίπαλο τη Μάλτα.

Ο νεαρός αμυντικός του ΠΑΟΚ (που σε λίγες μέρες θα συμπληρώσει τα 19 του χρόνια) ακολουθώντας τα χνάρια του συντοπίτη του, Γιάννη Δαμανάκη, έγινε ο δεύτερος Χανιώτης που φορά το εθνόσημο σε παιχνίδι της Εθνικής ανδρών.

Ενα ακόμη κοινό χαρακτηριστικό των δύο – εκτός της χανιώτικης καταγωγής – ότι φόρεσαν τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών ως ποδοσφαιριστές του “δικεφάλου”.

Ο σπουδαίος Γιάννης Δαμανάκης – με βάση το αρχείο του soccerbase –  κατέγραψε 24 συμμετοχές με την Ανδρών, σημειώνοντας 1 γκολ (στη νίκη επί του Λουξεμβούργου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στις 28/01/1981). Το ντεμπούτο του έγινε σε ηλικία 25 ετών, απέναντι στη Βουλγαρία (0-0) για το Βαλκανικό Κύπελλο, στις 26 Οκτωβρίου 1977. Η τελευταία του επίσημη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, απέναντι στη Δανία (0-2), στις 16 Νοεμβρίου 1983.

39 χρόνια μετά η “σκυτάλη” περνά σε ένα Χανιωτάκι που συνεχίζει να κάνει περήφανο τον τόπο του με τις εμφανίσεις του στον ΠΑΟΚ, αλλά και με την παρουσία του πλέον στην Εθνική ομάδα.

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

Rabona ad