Απεβίωσε ο μακροβιότερος πρόεδρος του ΙΟ Ηρακλείου

Ιστιοπλοΐα | 7 Δεκεμβρίου 2022, 18:09

Ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος Ηρακλείου και η ιστιοπλοΐα της Κρήτης θρηνούν την απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη.

KTEO Κρήτης

Υπήρξε αντιπρόεδρος του ΙΟΗ το 1989 που ιδρύθηκε και πρόεδρος από το 1997 έως το 2013. Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία τον αποχαιρετά με ένα συγκινητικό κείμενο μέσω της επίσης ιστοσελίδας της, το οποίο αναφέρει:

«Απεβίωσε ο διακεκριμένος επιστήμονας Γιάννης Παπαδάκης που υπήρξε και ο μακροβιότερος πρόεδρος του Ι.Ο. Ηρακλείου (1997-2013).

Διακεκριμένο Μέλος του ΙΤΕ και πρώην Διευθυντής του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών (ΙΥΜ) επί δεκαεννέα έτη, που έφυγε από τη ζωή στις 6 Δεκεμβρίου 2022, έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Ήταν ο πρώτος Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος του ΙΟΗ (αντιπρόεδρος από την ίδρυση του το 1989) και πρόεδρος από το 1997 έως το 2013 όπου και οικειοθελώς αποσύρθηκε, παραχωρώντας την θέση του στους νεότερους.

Στη διάρκεια της θητείας του άνθισε ο Ι.Ο.Η. και η ιστιοπλοΐα στην Κρήτη με μεγάλες διοργανώσεις Εθνικής και παγκοσμίου εμβέλειας με ταυτόχρονη ανάπτυξη σε αθλητές και διακρίσεις τους.

Άνθρωπος δίκαιος πάνω απ’ όλα, ισορροπιστής με ευγένεια και μεγαλοψυχία.

Καπετάνιος στη θάλασσα, γνήσιος γιος των Μινωιτών υποστήριζε επίμονα ότι οι Κρήτες διακρίνονταν στα αρχαία χρόνια για την ναυτοσύνη τους και οφείλουμε να την διατηρήσουμε.

Αυτό το μεράκι κουβάλησε μαζί του και στην Αμερική, όπου διέπρεψε ως επιστήμονας (καθηγητής Πανεπιστημίου) βρίσκοντας διαφυγή από την επιστήμη του στη ιστιοπλοΐα.

Συνεργάστηκε με τον καλύτερο τρόπο, επί σειρά ετών, με την Εθνική αρχή της ιστιοπλοΐας με γνώμονα την ευγένεια, την δικαιοσύνη και την ανάπτυξη του αθλήματος.

Όταν γύρισε στην Κρήτη, έλεγε χαρούμενος, το λιμάνι του Ηρακλείου είχε τρία άλμπουρα και τώρα είναι γεμάτο με κατάρτια. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στον Άγιο Νικόλαο (Γαζίου) στις 12:00.»

manolikakis

Rabona ad