Ανυφαντάκης στο athlitiko: Αισθάνομαι πολύ καλά στην Καβάλα

Football League Face Control | 29 Ιουνίου 2021, 18:24

Στο athlitiko μιλά ο Κώστας Ανυφαντάκης μετά την ανακοίνωση για τη συνέχιση της συνεργασίας του με τους "αργοναύτες".

Οπως είναι γνωστό, ο Ρεθυμνιώτης προπονητής είχε μια πολύ επιτυχημένη χρονιά με τη συγκεκριμένη ομάδα, την οποία οδήγησε στην άνοδο στην Super League 2 ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης. Ηταν άλλωστε η πρώτη και από τους δύο ομίλους που σφράγισε το στόχο της.

Ο Ανυφαντάκης δηλώνει ότι αισθάνεται πάρα πολύ καλά από τη συνεργασία που έχει με τους ανθρώπους της Καβάλας, οριοθετώντας τους στόχους που τίθενται πλέον για τη νέα περίοδο. Παράλληλα κάνει τα σχόλια του για τις κρητικές ομάδες οι οποίες ενδέχεται να είναι πέντε την νέα περίοδο στην Super League 2.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του…

Κύριε Ανυφαντάκη, ως μία αναμενόμενη εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός της ανανέωσης της συνεργασίας σας με την ομάδα της Καβάλας. Είναι έτσι τα πράγματα;

Για μένα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, είναι μία απόφαση η οποία πάρθηκε με ποδοσφαιρική λογική. Θεωρώ ότι κάναμε πολύ καλά πράγματα σε αυτή την ομάδα αυτή τη χρονιά, πετυχαίνοντας τους στόχους μας, οι οποίοι ήταν να είμαστε στην προνομιούχο δυάδα και να εξασφαλίσουμε την άνοδο στην κατηγορία, αλλά και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Τα πετύχαμε… Ταυτόχρονα δημιουργήσαμε κι έναν κορμό για την επόμενη χρονιά, οπότε είναι και για μένα μια πολύ καλή πρόκληση να συνεχίσω για δεύτερη χρονιά ώστε να δυναμώσουμε κι άλλο την ομάδα.

Κι έτσι καταγράφεται η επιστροφή σας στο πρωτάθλημα της Super League 2 ή της Β Εθνικής… Νιώθετε ευχαριστημένος μέχρι στιγμής από την εξέλιξη που παρουσιάζει η καριέρα σας;

Βήμα βήμα, προσηλωμένος σε αυτό που πιστεύω ότι μπορώ να εκπροσωπήσω όσον αφορά το στυλ ποδοσφαίρου, με ηρεμία, προσπαθεί ο καθένας να χτίσει τη δική του πορεία στο χώρο. Αυτή τη στιγμή είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι σε μία ομάδα η οποία μας παρέχει ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, είναι άνθρωποι οι οποίοι πραγματικά αγαπούν την ομάδα τους και μας υποστηρίζουν πάρα πολύ, οπότε αν περιλάβουμε και την καλή οργάνωση που υπάρχει, η Καβάλα είναι μια ομάδα όπου σε κάνει να αισθάνεσαι πάρα πολύ καλά. Είμαι ευχαριστημένος από αυτό που βιώνω.

Τώρα, ποιος είναι ο στόχος τη νέα περίοδο για την Καβάλα;

Η Καβάλα είναι μία ομάδα όπου μπορεί να ακούγεται λίγο κοινότυπο, αλλά έχει πολύ μεγάλη ιστορία, μία ομάδα η οποία είναι αναγκασμένη να πρωταγωνιστεί, όμως για να φτάσουμε σ’ αυτό το επίπεδο η δική μου φιλοσοφία είναι να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι. Με οποιονδήποτε αντίπαλο κι αν παίζουμε, είτε εντός, είτε εκτός έδρας έχουμε σαν στόχο τους τρεις βαθμούς και θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και στο τέλος να κάνουμε το ταμείο. Γνωρίζουμε ότι θα είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη κατηγορία με πάρα πολλά ντέρμπι και με πολύ δυνατές ομάδες. Εάν ισχύσουν οι δύο όμιλοι, ο βόρειος θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Μόνο τα παιχνίδια με Ξάνθη, Δόξα Δράμας, Πανσερραϊκό, φανταστείτε το τι αντιπαλότητα θα έχουν μόνο σε αυτή την περιοχή. Δε σας λέω τώρα για τη Βέροια, για τη Λάρισα ή για όποια άλλη ομάδα μπορέσει να είναι στο βόρειο όμιλο… Θα είναι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Πώς βλέπετε την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και τη συνένωση τους; Ούτως ή άλλως πάντως η Καβάλα θα ήταν στην Super League 2 με το να κατακτήσετε τη 2η θέση φέτος…

Ναι, εμείς πετύχαμε το στόχο μας αγωνιστικά και αυτός ήταν εξ αρχής γιατί θέλαμε να είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα είναι μέσα στην προνομιούχο δυάδα. Εμείς τα καταφέραμε τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος να είμαστε η πρώτη ομάδα από τους δύο ομίλους που έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την άνοδο. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι υπερβολικός ο αριθμός των ομάδων που θα βρίσκονται στην Super League 2, αλλά δεν ξέρω τα στάνταρ και τα οικονομικά κριτήρια ποια θα είναι και πόσες ομάδες τελικά θα συμμετάσχουν. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι ομάδες όμως πρέπει ν’ ανταποκριθούν για ένα πρωτάθλημα το οποίο θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή εάν συμμετάσχουν όλες οι ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο καταρχήν σε διάρκεια και με πάρα πολλά παιχνίδια, που είναι διαφορετικό τουλάχιστον από αυτό που βιώσαμε στην Football League τη φετινή χρονιά. Ξαναλέω όμως ότι ειδικότερα στο βόρειο όμιλο εάν ισχύσουν οι δύο όμιλοι, που θα ισχύσουν, τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικά και θα συμμετάσχουν ομάδες με πολύ μεγάλη ιστορία. Θεωρώ πραγματικά ότι θα είναι και πολύ ενδιαφέρον για τον κόσμο αυτό.

Τελευταία ερώτηση που αφορά και την ομάδα του τόπου σας, την Επισκοπή, η οποία πήγε πολύ καλά στο νότιο όμιλο και θέλουμε ένα σχόλιο και για το γεγονός ότι εάν τελικά καταφέρει και ανέβει ο Ηρόδοτος από τα μπαράζ θα είναι πέντε οι ομάδες από την Κρήτη που θα βρίσκονται τη νέα περίοδο στη Σούπερ Λιγκ 2.

Αυτό από μόνο του, εάν είναι πέντε ομάδες από την Κρήτη καταλαβαίνετε ότι προσδίδει μία άλλη δυναμική στο νησί. Υπάρχουν παραδοσιακές δυνάμεις βέβαια όπως είναι τα Χανιά και ο Εργοτέλης. Οντως η Επισκοπή έκανε πάντως μία αξιόλογη πορεία φέτος στο πρωτάθλημα και έχει τη δική της οπτική για το μέλλον και της εύχομαι τα καλύτερα, όπως και σε όλες τις κρητικές ομάδες. Θα είναι πραγματικά κάτι σπουδαίο να είναι τη νέα περίοδο στην Super League 2 πέντε ομάδες από την Κρήτη σε ό,τι αφορά τουλάχιστον σε πρώτη φάση για τους ποδοσφαιριστές του νησιού.

Rabona ad