Έγινε η πρόταση: 4 Έλληνες στη SL1, 7 στη SL2

Super League 1 15 Μαρτίου 2022, 18:58

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ. Ο Παναγιώτης Δημητρίου έκανε την πρόταση για υποχρεωτική συμμετοχή 4 Ελλήνων παικτών στην ενδεκάδα των ομάδων της Super League 1 και 7 στις ομάδες της Super League 2.

Corgress Stagakis

Οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ δεσμεύτηκαν να τοποθετηθούν στην επόμενη συνεδρίαση αφού μελετήσουν την πρόταση, ο Λεουτσάκος τόνισε ότι στη δεύτερη κατηγορία υπάρχει ήδη ένας σχετικός περιορισμός (επτά Έλληνες στην εικοσάδα), ενώ η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ δεσμεύτηκε να γνωμοδοτήσει εάν μία τέτοια απόφαση είναι συμβατή με το Ευρωπαϊκό δίκαιο.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Super League 2 έθεσε τα ζητήματα του αριθμού των ομάδων της κατηγορίας που έχουν δικαίωμα ανόδου στη μεγάλη κατηγορία, το αν υφίσταται η δυνατότητα ορισμού ξένων διαιτητών στους αγώνες της Super League 2 και την οικονομική ενίσχυση της κατηγορίας μέσω του προγράμματος Solidarity της UEFA.

Αναλυτικότερα το ενημερωτικό δελτίο τύπου της ΕΠΟ αναφέρει σχετικά:

«Την πρώτη της συνεδρίαση με τη νέα της σύνθεση, όπως αυτή προβλέπεται από το νέο Καταστατικό, πραγματοποίησε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.

Προηγουμένως, η Νομική Υπηρεσία της Ομοσπονδίας γνωμοδότησε ότι η Ε.Ε.Π. έχει καθ’ όλα νόμιμη συγκρότηση, απαντώντας έτσι στο σχετικό ερώτημα που της είχε τεθεί.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Παναγιώτης Δημητρίου, έθεσε ενώπιον της Επιτροπής την πρότασή του, για υποχρεωτική συμμετοχή τεσσάρων (4) Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα των ομάδων της Super League 1 και επτά (7) Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα των ομάδων της Super League 2.

Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού (κ. Λίνα Σουλούκου), της ΑΕΚ (κ. Γιώργος Κοσμάς) και του ΠΑΟΚ (κ. Μάκης Γκαγκάτσης) δεσμεύτηκαν να τοποθετηθούν αναλυτικά στην επόμενη συνεδρίαση και αφού μελετήσουν την πρόταση, ωστόσο άπαντες εξέφρασαν επιφυλάξεις στην επιβολή ανάλογων περιορισμών λόγω της υφιστάμενης Ευρωπαϊκής εργατικής νομοθεσίας.

Υπογράμμισαν δε, ότι το Ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει πρώτιστα να ρίξει το βάρος στην δημιουργία υποδομών ώστε να αναδειχθούν και περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Ο πρόεδρος της Super League 2 κ. Λεωνίδας Λεουτσάκος, σημείωσε ότι βάσει του αθλητικού νόμου, στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία ισχύουν ήδη σχετικοί περιορισμοί (επτά Έλληνες στην εικοσάδα).

Ο πρόεδρος του Π.Σ.Α.Π.Π. κ. Γιώργος Μπαντής επεσήμανε ότι ανεξάρτητα από την όποια απόφαση παρθεί μελλοντικά, οι ομάδες πρέπει να δώσουν έμφαση και βαρύτητα στις ακαδημίες τους.

Η Νομική Υπηρεσία της Ε.Π.Ο. τέλος, δεσμεύτηκε να γνωμοδοτήσει εάν μία τέτοια διευθέτηση που αφορά στον περιορισμό της απασχόλησης Ευρωπαίων πολιτών, είναι συμβατή με το Ευρωπαϊκό δίκαιο.

Τέλος, ο πρόεδρος της Super League 2 κ. Λεωνίδας Λεουτσάκος, έθεσε προς συζήτηση τα ζητήματα του αριθμού των ομάδων της κατηγορίας που έχουν δικαίωμα ανόδου στην Super League 1, το αν υφίσταται η δυνατότητα ορισμού ξένων διαιτητών στους αγώνες του δεύτερου τη τάξει επαγγελματικού πρωταθλήματος και την οικονομική ενίσχυση της κατηγορίας μέσω του προγράμματος Solidarity της UEFA.»

Papantonakis Cards
digital2000
Nevrakis
pallas""
Poppies sexy show club

Rabona ad