1ο μετάλλιο της Ελλάδας στους Μεσογειακούς «Ηράκλειο 2023»

Σπορ 9 Σεπτεμβρίου 2023, 18:58

Χάλκινο είναι το χρώμα του πρώτου μεταλλίου που κατακτά η Ελληνική ομάδα στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023».

KTEO Κρήτης

Το κατέκτησε ο Νικόλας Παπαδημητρίου στο τρίαθλο, τερματίζοντας σε 17:36.02. Μπροστά του ήταν ο Ιταλός Τρομπόνι με 17:16.6 και δεύτερος ο Πορτογάλος Ταλέιγκο με 17:31.06.

Με το εθνόσημο αγωνίστηκαν, επίσης, ο Δημήτρης Δραζίνος και ο Φίλιππος Σεχίδης, οι οποίοι όμως υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν στον 3ο γύρο. Στην εκκίνηση βρέθηκαν συνολικά 16 αθλητές από οκτώ χώρες (Κύπρος, Αίγυπτος, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα).

Νικόλας Παπαδημητρίου (Ελλάδα, 3η θέση): «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να κερδίσω κάποιο μετάλλιο. Δεν περίμενα να έχω τόση σταθερότητα στην σκοποβολή, λόγω του δυνατού αέρα, αλλά αφού τα κατάφερα στις βολές μπόρεσα να βγάλω καλά και τα υπόλοιπα δύο αγωνίσματα.»

Όσον αφορά τις γυναικείες Ελληνικές παρουσίες στο τρίαθλο, η Αριάδνη Νάσκαρη ήταν 7η η Θεοδώρα Καλογεροπούλου 8η, ενώ η Πηνελόπη Νίκα δεν κατάφερε να τερματίσει.

Τα αγωνίσματα του τριάθλοθ ολοκληρώνονται την Κυριακή (10/09) με τη Μικτή Σκυταλοδρομία, στην οποία θα πάρουν μέρος 14 μικτά ζευγάρια αθλητών / αθλητριών από έξι χώρες (Αίγυπτος, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα).

Τα ζευγάρια θα κληθούν να καλύψουν από τρεις γύρους των 600 μ. (1.800 μ. συνολικά) τρέχοντας, δύο γύρους των 50 μ. (100 μ. συνολικά) κολυμπώντας και δύο γύρους σκοποβολής των πέντε εύστοχων βολών (σύνολο 10).

manolikakis
Synagogi
Orionas Handball

Rabona ad