Ζερβουδάκης: Να “χτίσουμε” ένα σύνολο που θα έχει τον απόλυτο σεβασμό των αντιπάλων

Ήφαιστος Χανίων | 21 Ιουνίου 2017, 17:46

Μία νέα σελίδα στην προπονητική του πορεία γύρισε ο Γιώργος Ζερβουδάκης, που, μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Α’ Κατηγορία με την Παλαιόχωρα ως συνεργάτης του Βασίλη Παπαδάκη και τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ηφαίστου.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ο νεαρός προπονητής, που υπήρξε δεινός σκόρερ ως ποδοσφαιριστής αλλά αφιερώθηκε από μικρή ηλικία στην προπονητική όντας τέσσερα χρόνια συνεργάτης του Παπαδάκη σε Πανακρωτηριακό (3) και Παλαιόχωρα (1), μιλάει στο athlitiko για τη νέα πρόκληση στην προπονητική του καριέρα, για τους στόχους του Ηφαίστου και τους δικούς του.

Zervoudakis Pantelakis

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νέα σελίδα στην προπονητική του πορεία και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ηφαίστου: «Είναι τιμή μου που το σωματείο του Ηφαίστου με επέλεξε για να οδηγήσω την ομάδα στην Β’ Κατηγορία. Προέρχονται από μια ιστορική άνοδο που στην πρώτη τους συμμετοχή κατάφεραν να πετύχουν και από μια επιτυχημένη χρονιά, κάτι που από μόνο του ανεβάζει τον πήχη. Οι άνθρωποι του Ηφαίστου μου δείχνουν τον απόλυτο σεβασμό και εμπιστοσύνη και αυτό με κάνει να νιώθω όμορφα και δυνατός. Ο πρόεδρος κ. Χάρης Παντελάκης και ο κ. Χρήστος  Οικονομάκης με προσέγγισαν με τον κατάλληλο τρόπο και με έπεισαν για το όραμα που έχουν για την ομάδα. Θέλω να τους ευχαριστήσω όπως και όλο το συμβούλιο της ομάδας μου».

Για τους στόχους που θα έχει η ομάδα που ως νεοσύστατο σωματείο θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη Β’ Κατηγορία: «Οι ρεαλιστικοί στόχοι μίας νεοφώτιστης ομάδος δεν μπορεί να είναι άλλοι από τη σωτηρία στην κατηγορία. Εμείς θέλουμε καταρχάς να φτιάξουμε μια ομάδα στην οποία ο κάθε παίκτης θα σέβεται, θα μπαίνει στο γήπεδο και θα “ματώνει”. Θέλουμε να χτίσουμε ένα σύνολο που θα έχει τον απόλυτο σεβασμό από τους αντιπάλους μας. Δεν είναι τίποτα εύκολο, όλα απαιτούν σκληρή δουλειά, αφοσίωση στον στόχο και πίστη στους εαυτούς μας. Η αξιολόγηση του ρόστερ έχει γίνει και με τη βοήθεια της διοίκησης θα ενισχυθούμε όπου έχουμε ανάγκες για το καλό της ομάδος.

Για το γεγονός ότι αφιερώθηκε από νεαρή ηλικία στην προπονητική και για τους προσωπικούς του στόχους: «Είμαι στον χώρο τέσσερα χρόνια και μπαίνω στα πέντε, από την αρχή της καριέρας μου ως προπονητής, έχω βάλει ως βάση ότι ένας προπονητής, για να φτάσει ψηλά και να πετύχει, πρέπει να κάνει το κάθε βήμα στην ώρα του, σκαλοπάτι-σκαλοπάτι.  Ήμουν  τέσσερα χρόνια δίπλα σε έναν από του κορυφαίους προπονητές στην Κρήτη, τον Βασίλη Παπαδάκη. Δίπλα του έμαθα πολλά, είναι οργανωτικός και πολύ ηθικός άνθρωπος, έχει σωστές αντιλήψεις  για το ποδόσφαιρο και κάθε μέρα βελτιώνεται, μελετάει. Μου έδινε πολύ χώρο στις ομάδες μας, δεν με άφηνε ποτέ να καταλάβω ότι είμαι “δεύτερος”. Αυτό το καταλάβαινα όταν μου έλεγε «προχώρα εγώ παίρνω την ευθύνη» . Δεν ήταν μόνο τα προπονητικά αυτά που με βοήθησε ο Βασίλης, βελτίωσα και ανακάλυψα κομμάτια του εαυτού μου, πίστεψα σε εμένα, χρωστάω πολλά στον άνθρωπο και προπονητή Βασίλη Παπαδάκη και θέλω να πετύχω πράγματα, γιατί ξέρω ότι με πιστεύει, είναι κάτι παραπάνω από φίλος. Μαζί ανταμειφτήκαμε κατακτώντας ένα τίτλο ,ένα τίτλο που τον δικαιούμασταν, δουλεύαμε σκληρά όλα τα χρόνια. Ίσως ο coach έπρεπε φέτος να ήταν σε παραπάνω κατηγορία  αλλά το πλήρωμα του χρόνου ποτέ δεν αδικεί κανένα, ίσα-ίσα ανταμείβει. Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες μου, τον Πανακρωτηριακό που πέρασα τρία χρόνια και μου έδωσε το βήμα και έζησα έντονες στιγμές αποκτώντας εμπειρίες σε επίπεδο ακαδημίας αλλά και πρώτης ομάδος και την ομάδα της Παλαιόχωρας που με βοήθησε τα μέγιστα, κατακτώντας ένα τίτλο σε νεαρή ηλικία και δίνοντας μου την ευκαιρία να οργανώσω πράγματα στην ακαδημία σαν τεχνικός διευθυντής. Εύχομαι τα καλύτερα μέσα από την καρδιά μου».

Επιμέλεια: Λευτέρης Αντωνακάκης

Estrella

pallas""
Papantonakis Cards
Digenakis