Υποβιβασμός για τέσσερις!

Super League 1 21 Νοεμβρίου 2016, 13:06

Άμεση είναι η ανάγκη μείωσης του αριθμού των ομάδων της Σούπερ Λιγκ, σύμφωνα με τη μελέτη που… παρήγγειλαν οι ΠΑΕ για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα το «Goal», οι εταιρείες «Deloitte» και «PwC» που ανέλαβαν να προχωρήσουν στην μελέτη και την κατάθεση προτάσεων για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα της Super League και κυρίως οικονομικά βιώσιμο, αναμένεται να ζητήσουν την άμεση μείωση του αριθμού των ομάδων, με τον υποβιβασμό τεσσάρων συλλόγων ακόμα και από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Αυτό το σχέδιο άλλωστε που αποτελεί εδώ και καιρό πρόταση-απαίτηση της NOVA, η οποία βάζει και τα λεφτά, αλλά δεν έχει βρει ανταπόκριση.

Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να ισχύσει από την τρέχουσα περίοδο, καθώς  το καταστατικό του πρωταθλήματος προβλέπει πως φέτος θα υποβιβαστούν δύο ομάδες. Ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το γεγονός να εξεταστεί το ενδεχόμενο να υποβιβαστούν από φέτος τέσσερις ομάδες, προκειμένου το επόμενο πρωτάθλημα να γίνει με 14 και ίσως το μεθεπόμενο με 12 ομάδες. Ακραίο σενάριο, αλλά ας μην αποκλειστεί τελείως…

Το θέμα θα απασχολήσει το επόμενο Δ.Σ. της Super League, που δεν έχει ακόμη οριστεί, καθώς αν και οι ομάδες ήταν να συναντηθούν την Τετάρτη (23/11) υπήρξε αναβολή λόγω και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των τριών εκπροσώπων μας.

Estrella
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/psiloritischania