Υποτροφίες σε Ντουντουνάκη, Παπαστάμο

Κολύμβηση | 14 Φεβρουαρίου 2021, 16:01

Δύο Χανιώτες αθλητές, η Αννα Ντουντουνάκη και ο Απόστολος Παπαστάμος, περιλαμβάνονται ανάμεσα στους 68 σε όλη την Ελλάδα από 28 ομοσπονδίες που λαμβάνουν υποτροφία από το Ιδρυμα Λεβέντη.

Αυτό το γεγονός κάνει γνωστό με σχετικό δημοσίευμα που δίνει στη δημοσιότητα η Κολυμβητική Ομοσπονδία. Η υποτροφία αποδίδεται στους δύο Χανιώτες πρωταθλητές μετά την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες που ακολουθούν το καλοκαίρι στο Τόκιο.

Το δημοσίευμα της ΚΟΕ έχει ως εξής:

Οι υποτροφίες του Ιδρύματος Λεβέντη σε 13 αθλητές/αθλήτριες του υγρού στίβου

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έρχεται να ενώσει τις δυνάμεις της στο πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη – ένα πρόγραμμα που στηρίζει από το 1999 την προσπάθεια αθλητών και αθλητριών για το ολυμπιακό όνειρο και ενισχύεται φέτος, για πέμπτη συναπτή χρονιά, και από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, με στόχο την προαγωγή των αξιών του Ολυμπισμού και της αριστείας στον τόπο μας.

Με την αφορμή αυτή, το πλαίσιο του προγράμματος Υποτροφιών Ολυμπιακής προετοιμασίας διευρύνεται φέτος ώστε να στηριχθούν αθλητές από όλες τις Ομοσπονδίες Ολυμπιακών Αθλημάτων της χώρας. Επιβραβεύεται έτσι ο αγώνας αθλητών και αθλητριών που, παρά τις ιδιόμορφες συνθήκες της πανδημίας, προπονούνται σκληρά όλο αυτό το διάστημα και ενισχύεται η αγάπη για των αθλητισμό και η προσπάθεια των αθλητών μας να διακριθούν με τα εθνικά χρώματα.

Απονέμονται έτσι συνολικά 68 υποτροφίες και βραβεύονται συνολικά 76 αθλητές/αθλήτριες, που εκπροσωπούν τις 28 ομοσπονδίες.

Από αυτούς, οι 13 είναι αθλητές και αθλήτριες στα τέσσερα από τα πέντε ολυμπιακά αθλήματα της ΚΟΕ και του υγρού στίβου. Είναι οι Κριστιάν Γκολομέεβ, Απόστολος Χρήστου, Άννα Ντουντουνάκη, Ανδρέας Βαζαίος, Απόστολος Παπαστάμος, Νόρα Δράκου, Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης (κολύμβηση), Θανάσης – Χαράλαμπος Κυνηγάκης, Δημήτρης Νέγρης (κολύμβηση και κολύμβηση Ανοιχτής Θάλασσας), Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου (Καλλιτεχνική Κολύμβηση), Νίκος Μόλβαλης, Θανάσης Τσιρίκος (Καταδύσεις).

karta antonis garden