Υποψήφιος για επικεφαλής στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο Παπαγεωργίου

Πινγκ Πονγκ | 1 Μαρτίου 2021, 20:06

Την υποψηφιότητά του για τις εκλογές της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) ανακοίνωσε ο Κώστας Παπαγεωργίου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό άνθρωπο του πινγκ πονγκ, καθώς έχει διατελέσει πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας, είναι δευτεραθλητής Ευρώπης στο ομαδικό ανδρών το 2013 και 8 φορές πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό ανδρών.

Ο Παπαγεωργίου ολοκλήρωσε την καριέρα του τον Μάιο του 2018 και απ’ ό,τι φαίνεται τώρα επιδιώκει να έχει μία άλλη σχέση με το άθλημα. Να σημειωθεί εν τω μεταξύ ότι ο ιστορικός πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., Μανώλης Κολυμπάδης δεν συνεχίζει.

Ακολουθεί η γραπτή δήλωση από τον κ. Παπαγεωργίου.

Κυρίες και Κύριοι, Φίλες και Φίλοι, Συναθλητές και Συναθλήτριες,

Το όνομά μου σας φέρνει στο νου τον αθλητή Κώστα Παπαγεωργίου, σαν τέτοιο με γνωρίσατε και με τιμήσατε, γεγονός για το οποίο είμαι εσαεί ευγνώμων. Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να μιλάω για τον εαυτό μου, σας δηλώνω όμως ότι δεν διακατέχομαι από κανενός είδους εξουσιολαγνεία. Χορτάτος νιώθω από δόξα και τιμές αλλά ταυτόχρονα αισθάνομαι συν- υπεύθυνος για το μέλλον του αθλήματος.

Μετά από πολλή σκέψη, αμφιταλαντεύσεις, διλήμματα, ναι, όχι, αμφιβολίες και αφού συζήτησα με την οικογένειά μου, την οποία ευχαριστώ που και πάλι δέχεται να αφιερωθώ στο άθλημά μας, στερώντας ώρες από αυτούς και την εργασία μου, αποφάσισα να τολμήσω να εκτεθώ, θέτοντας υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας.

Η ζυγαριά της απόφασης έγειρε στο ναι όταν συνειδητοποίησα ότι διακυβεύεται η ύπαρξη του αθλήματος κάτω από το βάρος της πανδημίας και πολλών άλλων θεμάτων που δεν άπτονται μόνο του Ελληνικού χώρου αλλά έχουν να κάνουν και με τη νέα μορφή που παίρνει η παγκόσμια επιτραπέζια αντισφαίριση, της οποίας είμαστε μέρος.

Δεν είμαι ο «σωτήρας», δεν είμαι «η αυθεντία», δεν είμαι ο «σοφός παντογνώστης», δεν είμαι ήρωας, δεν είμαι αφελής, αλλά είμαι μέρος μιας δυνατής ομάδας ανθρώπων του χώρου, ελεύθερης από πολιτικές αγκυλώσεις, κομματικές ή οπαδικές εξαρτήσεις.

Γνωρίζω ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος και η ανηφόρα μεγάλη, εξάλλου έτσι είναι η ζωή. Πήρα κουράγιο και δύναμη από την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου ο Πρόεδρος Μανώλης Κολυμπάδης, από την αποδοχή και την σύμπνοια όλης της ομάδας, από την ξεχωριστή και συγκινητική «εμμονή» του επιστήθιου φίλου μου του Παναγιώτη του Γκιώνη, με τον οποίο μας δένει μακρόχρονη αγωνιστική συμβίωση.

Δεν θα μάθω να διοικώ την Ομοσπονδία «στου κασίδη το κεφάλι» γιατί πλαισιώνομαι από έμπειρους και σοβαρούς ανθρώπους. Θα είμαι απλά ο πρώτος μεταξύ ίσων αν και θα προτιμούσα να είμαστε όλοι Πρόεδροι και όλοι Μέλη, σαν τους ιππότες της στρογγυλής τραπέζης μόνο που αυτό είναι ένα ιδεατό σχήμα διοίκησης και εμείς οι αθλητές για να αντέξουμε την πίεση του πρωταθλητισμού, πρώτα και κύρια μαθαίνουμε να πατάμε γερά τα πόδια μας στη γη. Σας δηλώνω ευθαρσώς ότι εάν εκλεγώ Πρόεδρος δεν θα είμαι «αχυράνθρωπος», ουδέποτε μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο, ουδέποτε τέθηκε ακόμη και ως αστείο και ουδέποτε θα δεχόμουν έναν τέτοιο ρόλο.

Εύχομαι, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, η οικογένεια του αθλήματός μας να καταφέρει με επιτυχία να αντιμετωπίσει το μέλλον, ενωμένη σαν μια γροθιά, γιατί μόνο έτσι θα επιβιώσουμε και θα προκόψουμε.

Ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσμονών όσων τιμήσουν την ομάδα μας με την ψήφο τους και προσωπικά να κατακτήσω την αποδοχή όλων, είτε με ψηφίσουν, είτε δεν με ψηφίσουν.

Σας ευχαριστώ,

Κώστας Παπαγεωργίου 

 

 

karta antonis garden