Υπό το βλέμμα του Πομάσκι τα “Βενιζέλεια-Χανιά”

Στίβος | 28 Μαΐου 2023, 21:02

Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του Ελληνικού στίβου, ο Γιώργος Πομάσκι, παραβρέθηκε στο Ε.Σ. Χανίων για το διεθνές μίτινγκ "Βενιζέλεια - Χανιά".

KTEO Κρήτης

Ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου (και όχι μόνο) και των μεγάλων επιτυχιών “συνελήφθη” από τον φωτογραφικό φακό του athlitiko να παρακολουθεί τους αγώνες.

Σύμφωνα με το βιογραφικό σημείωμα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ:

Το προπονητικό του έργο έχει ξεπεράσει εδώ και δεκαετίες τα Ελληνικά σύνορα. Διακρίσεις, μετάλλια, καταρρίψεις πανελληνίων ρεκόρ από τους αθλητές και τις αθλήτριες που προπόνησε όλα αυτά τα χρόνια.

Ήρθε στην Ελλάδα το 1988 έχοντας νωρίτερα διαγράψει καλή αθλητική καριέρα με τα χρώματα της Βουλγαρίας. Δούλεψε δίπλα σε σπουδαίους αθλητές και προπονητές, όπως ο Χριστό Μαρκόφ, ο Νικολάι Πετρόφ, η Στέφκα Κονσταντίνοβα και κατάφερε από την αρχή της καριέρας όχι μόνο να εντοπίζει τον αθλητή που θα ξεχωρίσει, αλλά να βρει και τον τρόπο να τον φτάσει ψηλά.

Η Βούλα Τσιαμήτα, ο Λάμπρος Παπακώστας, η Όλγα Βασδέκη, ο Σπύρος Βασδέκης, η Νίκη Ξάνθου, ο Λούης Τσάτουμας, ο Κώστας Ζαλαγκίτης είναι μόνο ορισμένοι από εκείνες και εκείνους που γυμνάστηκαν με τον Πομάσκι και στη διάρκεια της καριέρας τους πανηγύρισαν μεγάλες διακρίσεις στα παγκόσμια στάδια.

Τα τελευταία χρόνια στο γκρουπ του έμπειρου τεχνικού εντάχθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος έχει καταφέρει να κατακτήσει μετάλλια σε όλες τις διοργανώσεις με αποκορύφωμα τα χρυσά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο κλειστού.

Ο Πομάσκι έχει καταφέρει να δημιουργήσει προπονητική φιλοσοφία και να διαμορφώσει μία ολόκληρη γενιά αθλητών, αλλά και προπονητών. Οι αθλητές και αθλήτριες του έχουν κατακτήσει μετάλλια σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις (Ολυμπιακοί, Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά).

manolikakis
Synagogi
Orionas Handball

Rabona ad