Υπεγράφη η σύμβαση για το κολυμβητήριο του Παγκρητίου

Σπορ 4 Δεκεμβρίου 2020, 20:48

Τη σύμβαση για την αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης του νερού στο δημοτικό κολυμβητήριο του Παγκρητίου σταδίου υπέγραψε την Παρασκευή (04/12) ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Ουσιαστικά θα τοποθετηθεί μία νέα αντλία θερμότητας υψηλής θερμοκρασίας Αέρα / Νερού τύπου Block, ικανή να διατηρεί θερμαινόμενες τις πισίνες του σταδίου με οικονομία περίπου τρείς φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τους λέβητες που χρησιμοποιούν πετρέλαιο.

Το έργο υπολογίζεται στα 40.000 ευρώ. Η ενημέρωση από την Περιφέρεια Κρήτης αναφέρει επί του θέματος:

«Την σύμβαση για την αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης των νερών του Δημοτικού Κολυμβητηρίου στο Παγκρήτιο Στάδιο με προϋπολογισμό 40.000 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του Αντιδημάρχου Ηρακλείου σε θέματα ανακύκλωσης και καθαριότητας Κώστα Βαρδαβά.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Ηρακλείου (Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ) στο δημοτικό Κολυμβητήριο του Παγκρητίου σταδίου, θα τοποθετηθεί μία νέα αντλία θερμότητας υψηλής θερμοκρασίας Αέρα / Νερού τύπου Block, ικανή να διατηρεί θερμαινόμενες τις πισίνες του σταδίου με οικονομία περίπου τρείς φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τους λέβητες που χρησιμοποιούν πετρέλαιο.

Στην λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου έχει επιλεγεί ως κύριος τρόπος θέρμανσης των νερών της πισίνας η χρήση αντλιών θερμότητας δεδομένου ότι έχουν μεγάλη απόδοση και είναι ποιο φιλικές προς το περιβάλλον σε σχέση με την χρήση λέβητα και πετρελαίου.

Με την τοποθέτηση της νέας αντλίας που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης, αναβαθμίζεται το σύστημα διατήρησης της θερμότητας του νερού στις πισίνες του Παγκρητίου σταδίου και διασφαλίζεται η συνεχής και μακροχρόνια λειτουργία του κολυμβητηρίου προς όφελος των αθλούμενων, αθλητών και πολιτών.»

karta antonis garden