Ξεκίνησε η επικοινωνία πρύτανη-υφυπουργού – Επιστολή του Λευτ. Αυγενάκη για τα έργα στο Ακρωτήρι

Σπορ 10 Μαρτίου 2022, 12:50

Μια απόλυτα θετική εξέλιξη καταγράφεται για τα αθλητικά έργα στην έκταση του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στη διάθεση του πρύτανη, Βαγγ. Διαμαντόπουλου βρίσκεται επιστολή από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτ. Αυγενάκη.

KTEO Κρήτης

Οπως προκύπτει, λοιπόν, οι δύο πλευρές βρίσκονται πλέον σ’ επαφή, γεγονός πολύ σημαντικό με δεδομένες τις διαφωνίες που υπήρξαν μετά την απόφαση ειδικότερα που πήρε το Πολυτεχνείο να διαβουλευτεί εκ νέου το ζήτημα στη Σύγκλητο για την έκταση που θα παραχωρούσε για την κατασκευή αθλητικού κέντρου.

Ο κ. Αυγενάκης δηλώνει απολύτως σύμφωνος με το αίτημα του Πολυτεχνείου για δίμηνη παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης και ζητά να ανατεθούν στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) οι μελέτες για τη δημιουργία των πέριξ του κολυμβητηρίου αθλητικών εγκαταστάσεων (στάδιο κλασικού αθλητισμού, χώροι αθλοπαιδιών κ.λπ.), με άμεση παροχή από τη μεριά του Πολυτεχνείου κάθε στοιχείου που τυχόν θα ζητηθεί από τους τεχνικούς του ΟΑΚ για την άμεση εκπόνησή τους.

Υπενθυμίζεται με την ευκαιρία ότι πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Αυγενάκης με δηλώσεις που είχε παραχωρήσει στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 Δυτ. Κρήτης είχε ρίξει αυτή την πρόταση η οποία μένει να φανεί εάν πράγματι μπορεί να υλοποιηθεί, επομένως ο ΟΑΚ μετά το έργο που έχει επιτελέσει με τις μελέτες για το κολυμβητήριο Χανίων θα προχωρήσει σε νέες μελέτες αυτή τη φορά για τα αθλητικά έργα στο Ακρωτήρι.

Αναλυτικά η επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού προς τον κ. πρύτανη είναι η εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρύτανη,

Σε συνέχεια του υπ’ αριθ. πρωτ. 2528/28.02.2022 εγγράφου σας, με το οποίο μας διαβιβάσατε «ανακοίνωση της Συγκλήτου του Ιδρύματος» (υπ’ αριθ. 585/21.02.2022 συνεδρίαση), σας ενημερώνω για τα εξής:

1) Μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους το αίτημα δίμηνης παράτασης της μεταξύ μας Προγραμματικής Σύμβασης «Επικαιροποίησης Μελέτης Αποκατάστασης του Κτιρίου και του Περιβάλλοντος Χώρου του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου Χανίων». Το θέμα της παράτασης, καθώς και θέματα που αφορούν τη χωροθέτηση, δημιουργία και λειτουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου με ανοιχτό Στάδιο Στίβου, γήπεδα Αθλοπαιδιών και χώρους εναλλακτικού αθλητισμού, θα εξειδικευθούν μέσω σχετικής τροποποίησης της Σύμβασης, έπειτα από εισήγηση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησής της.

2) Δέον να ανατεθούν στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης οι Μελέτες για τη δημιουργία των πέριξ του κολυμβητηρίου αθλητικών εγκαταστάσεων (στάδιο κλασικού αθλητισμού, χώροι αθλοπαιδιών κ.λπ.), όπως έχουν περιγραφεί και υπογραφεί στην Προγραμματική Σύμβαση «Επικαιροποίησης Μελέτης Αποκατάστασης του Κτιρίου και του Περιβάλλοντος Χώρου του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου Χανίων» μεταξύ ημών και υμών και του ΕΑΚ Χανίων. Συνεπώς, θα επιθυμούσαμε να διευκολύνετε την τάχιστη εκπόνησή τους και να παραδώσετε ό,τι τυχόν στοιχείο ζητηθεί από τους τεχνικούς του ΟΑΚ

manolikakis

Rabona ad