Ξεκίνησε η 2η σχολή προπονητών Κρήτης Γ’ κατηγορίας

Μπάσκετ 11 Ιουλίου 2021, 21:51

Ξεκίνησαν το Σάββατο (10/07) οι εργασίες της 2ης Σχολής Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Γ' κατηγορίας Κρήτης.

KTEO Κρήτης

Η 2η Σχολή Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Γ’ Κατηγορίας Κρήτης πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης ως προς την πρακτική άσκηση.

Το σεμινάριο είχε το θεωρητικό μέρος (το οποίο περιλάμβανε τις νέες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης για τον Covid-19) και το βιωματικό μέρος. Πως αντιμετωπίζεται μία λιποθυμία, η πνιγμονή από φαγητό, ένα τραύμα, ένα κάταγμα ή σπάσιμο, η ανακοπή καρδιάς, πως να κάνεις ακινητοποίηση τραυματία. Περιστατικά που μπορεί να συμβούν σε έναν αγωνιστικό χώρο και που οι προπονητές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Οι νέοι προπονητές παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον το σεμινάριο, εξέφρασαν απορίες και συμμετείχαν ενεργά στο βιωματικό μέρος. Έδωσαν οι ίδιοι πρώτες βοήθειες στα μέλη της εθελοντικής ομάδας “Φίλιος Ζευς”.

Έβαλαν τον λιπόθυμο συνάνθρωπο σε θέση ανάνηψης, αντιμετώπισαν πνιγμονή – απόφραξη αεραγωγού, έβαλαν επίδεσμο σε τραυματισμένο χέρι, κολάρο σε αυχένα για ακινητοποίηση, έκαναν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και απινίδωση στην εκπαιδευτική κούκλα.

Οι εργασίες της σχολής θα συνεχιστούν και τις επόμενες δύο εβδομάδες, κατά τις ημέρες Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή και Δευτέρα, μέχρι την συμπλήρωση των 120 ωρών πρακτικής άσκησης.

Η ΕΚΑΣΚ ευχαριστεί:

«Τα στιγμιότυπα είναι από την εισήγηση της προέδρου της εθελοντικής ομάδας Πολιτικής Προστασίας, “ΦΙΛΙΟΣ ΖΕΥΣ”, κας Χαιρέτη Έρης, προκειμένου οι υποψήφιοι προπονητές να αποκτήσουν τις πολύτιμες γνώσεις των πρώτων βοηθειών, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που θα χρειαστεί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά τους αυτή.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή κ. Κοντάκη για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου του Πανεπιστημίου για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών. Επίσης ευχαριστήσουμε και τον πρόεδρο του ΣΥΔΚΑΚ, κ. Μιχάλη Μαχαιριανάκη, καθηγητή διαιτησίας για την εμπεριστατωμένη ανάλυση των κανονισμών διαιτησίας.»

Rabona ad